<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="1252"%> Jagtjournalen
Se mine små Jagtfilm her

er h j d

Lidt fra min Jagtjournal

30.1.2016 rævejagt hos Randbøl Jagtforening.
Vi startede kl. 09.00 med rundstykker i foreningshuset på skydebanen. Efter 5 store såter var der ingen ræve på paraden. Der blev set meget råvildt og snepper. Dagen sluttede med dejlig ungarsk gullashsuppe. Det var hårdt tiltrængt oven på en lang dag med hunden.

30.1.2016 rævejagt hos Randbøl Jagtforening.
Vi startede kl. 09.00 med rundstykker i foreningshuset på skydebanen. Efter 5 store såter var der ingen ræve på paraden. Der blev set meget råvildt og snepper. Dagen sluttede med dejlig ungarsk gullashsuppe. Det var hårdt tiltrængt oven på en lang dag med hunden.

Den 29.1.2016 Due jagten der endte med rådyr.
Jeg havde bestemt mig for, at skulle på duejagt, men havde også taget min nye riflen med, så jeg senere på dagen kunne gå en tur i skoven efter rådyr. Det blæste vældig meget denne fredag eftermiddag, så der skulle være gode chancer for duer på en mark, hvor der stod en del korn der ikke var blevet høstet, da det var for vådt til at de kunne køre der. Lige før jeg skulle dreje ind til jagtstykket passere jeg en mark med raps, hvor vi også har jagten. Langs med det store hegn kunne jeg se, at der gik et dyr og essede. Jeg kørte op for enden af vejen for lige at få et overblik over situationen. Vinden var god, den blæste direkte op i mod mig og dyret stod ude på ca. 150 meter i en lille lavning med spejlet lige mod mig. På med tøj og støvler, fik fundet riflen frem og spændt min nye hofte skydestok om livet. Balder fulgte med ca. 50 meter ned langs hegnet, hvor jeg så dækkede ham af. Jeg fortsatte langsomt min pürsch ned langs det brede hegn. I kikkerten kunne jeg se det var en pæn stor rå der gik i kanten og essede. Jeg pürschede forsigtig frem og når dyret løftede hovedet stoppede jeg. Jeg valgte at stoppe min pürsch ca. 40 meter fra den. Den hørte/lugtede mig ikke på grund af den kraftige blæst. Jeg placerede riflen i hofte skydestok og piftede en gang og råen vendte bladet til. Jeg placerede trådkorset lige bag bladet og slap kuglen. Råen sprang en meter i luften og tumlede rundt ind i noget tæt krat. Jeg kunne høre, at den gik et stykke, men var ganske sikke på, at jeg havde placeret en god kugle. Ved skudstedet var der da også en del lunge og hjerte blod, så var jeg sikker på, at den ikke var gået langt. Jeg kunne sikkert sagtens selv ha´ fundet dyret, men jeg fløjtede efter Balder, der havde været dækket af oppe i hegnet. Da han kom, satte jeg ham på sporet, han fandt hurtig frem til dyret, der lå forendt inde i noget tæt krat ca. 25 meter fra skudstedet. I sådan en situation er det sku´ dejlig med en stor stærk hund, for jeg sagde bare apport og så kom han slæbende med dyret ud af krattet. Da jeg brækkede dyret kunne jeg se, at kuglen havde ramt både lunge og hjerte. Vel oppe ved bilen, var det tid til en kop kaffe og nyde følelsen af en vellykket jagt. Råen vejede 17 kilo brækket og var i god foderstand. Det blev ikke til duer, men en rigtig god debut for min nye riffel og hofte skydestok. Endnu en fantastisk og uforglemmelig oplevelse kan skrives i jagtjournalen.

Balder var blevet rødplettet


31.1.2016 Kronvildtjagt
Jeg havde fået lov til at tage ud og kikke efter kronvildt hos min gode ven Morten. Så dog ikke kronvildt, men en del andet vildt. det var så sæsonens sidste jagt

5-6/12. 2015 Ballum
Far og jeg kørte igen en tur til Ballum, da der var lovet 15-16 meter i sek. og forhøjet vandstand ved vestkysten. Det med den høje vandstand kunne vi se allerede ved Ribe, hvor der var vand så langt øjet det rakte. Da vi kom ud til jagtstykket kl. 15.00 kunne vi også mærke vinden, for det ruskede godt i bilen. Vi fik parkeret, så vi havde lidt læ ved sidedøren. Imens vi fik tøj på kom Frank, som også er med i jagten og da han havde fået tøj på gik vi ned langs grøften. Der var godt nok meget vand på marken og man skulle se sig godt for, så man ikke trådte ned i et af hjulsporene for, så ville der komme vand i støvlerne. Vi fordelte os langs grøften og fik sat skjul og lokkegæs op. Det væltede ind med gæs, men desværre de forkerte, altså Bramgæs. De kom i tusinde vis og smed sig på marken ved siden af vores. Der kom dog også nogle enkelte kortnæbede og det lykkedes Frank, at skyde en enkelt og kort tid efter fik far også en. Da det begyndte at blive mørkt kom der en del pibeænder, men desværre helt nede ved åen og der kunne vi ikke komme ned pga. den høje vandstand. Jeg skød dog forbi på en krikand, der kom susende i medvind. Frank fandt ud af at der var rigtig meget vand i grøften, for han trådte et skridt tilbage og havnede med det ene ben i grøften, så var han våd. Vi gik nu op til den gamle campingvogn og fik en kop kaffe sammen med Frank inden han skulle hjem. Efter at Frank var kørt fik vi gang i trangia sættet og fik varmet noget mad. Ved nitiden redte vi op i Folkevognen og gik i seng. Der gik lidt tid inden man kunne falde i søvn, for man skulle lige finde rytmen i bilens gyngen i vinden. Vi stod op kl. 05.45 fik lavet kaffe og varmet nogle boller. Da jeg kom ned til mit skjul kunne jeg konstatere at vandet var steget endnu mere, for der stod 10 cm. vand inde i skjulet. Jeg flyttede det en 20 meter. Så var det bare at vente. Der kom igen en hel del ænder, men uden for skudvidde, for de trak langs åen. Da det begyndte at blive lyst, kom der som dagen før i tusinde vis af Bramgæs, de væltede ned fra himlen, smed sig mellem mine gåselokker og på nabomarken, det var helt vild. kl. 09.00 kom der 2 kortnæbede gæs og den ene af dem slog ind over mine lokker. Jeg holdte til den og den gik ned, Balder var hurtig ude efter den. Vi sad i skjulet til klokken var 11.30 så meldte far over radioen, at han havde fået nok af at se på alle de gæs, der ikke må skydes, så vi bestemte os for, at pakke sammen og køre hjem. På vejen hjem blev vi også lige stoppet af politiet og så skulle jeg lige puste i alkometeret, den viste selvfølgelig 0,00.  Endnu en tur til det vilde vest med gode oplevelser.

Bramgæs og atter Babramgæs

2.12.2015 andetræk i Andkær
Jeg havde inviteret far med ud til søen. Da vi kom over til søen lettede der en troldand andrik, den fløj lige over til far, men han havde fået fingeren om bag aftrækkeren og hev i bøjlen i stedet. Heldigvis fløj dej i en bue lige over til mig og jeg skød den. Balder fandt den hurtigt og afleverede den fint. Der kom en del ænder, men de kom så sent at vi ikke kunne se dem, kun høre at de smed sig i søen.   

29.11.2015 jagt i Bjerresminde jagt konsortium.
 Der var denne gang tilmeldt 25 jægere og 10 hunde. Vi mødtes ved jagthytten kl. 09.00 jeg var der dog taget hjemme fra noget tidligere, for jeg skulle hente morgenbrød og der skulle også tændes op i brændeovnen.  Efter morgenmaden og ben gæt holdt formand parolen for dagen, der måtte skydes. hvad jagtloven tillod. Der var 15 skytter og 10 hundefolk. Jeg tog mig denne gang af hundefolket og formanden tog sig af skytterne. Vi skulle denne gang ha´ 5 såter, 4 om formiddagen i området ved jagthytten og Sønderskoven om eftermiddagen.  Der var rigtig dejlig at se, hvor meget vildt der var i alle såter.  Der blev set en hel del fasaner, harer, råvildt og snepper. Efter de første såter blev der blæst til middag og LP havde denne gang disket op med biksemad med spejlæg, lavet på en stor udendørs komfur, det smagte rigtig godt. Efter sidste såt var det en flok trætte og våde hundefolk for vejret havde gjort underlaget meget tung at bevæge sig i, især engen var hård at komme igennem. Da vildtet blev lagt op til parade lå der 4 rådyr og 5 fasaner, et rigtig flot udbytte. Der skulle nok ha´ lagt et par fasaner mere, men det må jeg nok selv tage skylden for.

 

Kronvildtjagt og drivjagt den 22.11.2015
Far havde inviteret Dan og mig med ud til Tofthøj på kombineret riffel og haglbøsse jagt. Jeg hentede far kl. 07.00 og vi kørte forsigtigt da det var rigtig glat. Den første sne i år var begyndt at dale ned fra himlen. Ude ved jagten mødtes vi med Dan. De første par timer skulle foregå med riffel. Far gik hen til en skydestige i et hegn og Dan og jeg fordelte os i et af de andre hegn. Det var godt nok noget rigtig møg vejr for det sneede rigtig meget og det blæste fælt. Det var sku´ godt at man havde fået det lange uldne undertøj på for der var ikke megen læ i det hegn. Vi så nu ikke noget kronvildt, men Dan havde et par rådyr ved skovkanden på nabostykket. Far havde også 2 rådyr der passerede ham på 50 meters afstand, men han skød ikke til dem da de løb lidt for stærkt efter hans mening. Jeg havde 4 fasankokke til at løbe rundt 10 -15 meter fra mig og over ved den lille å var der også en del, så mon ikke vi kunne være heldige når vi skiftede over til haglgeværet. Efter et par kolde timer mødtes vi oppe ved bilerne godt kolde. Vi fik lige startet bilerne op og krøb ind, for at få lidt varme og en kop kaffe inden vi tog bøssen på nakken. Far gik om bagved gården for at stå for i det første hegn. Dan og jeg havde vores hunde med, så vi gik ned for enden af hegnet og drev i retningen af far. Da vi var nået ca. halvvejs stødte Balde en råbuk. Jeg kunne hurtig se, at den fejlede et og andet, da den ikke rigtig kunne komme op af grøften. Balder holdte dyr til jeg kom der hen. Jeg kaldte ham ind og skød dyret i nakken. Da vi fik bukken op af grøften kunne vi se at den havde en helt frisk anskydning med en riffelkugle. Hele den ene bagkølle var skudt i stykker. Vi havde meget tidlig på morgenen hørt et riffelskud et stykke der fra, så det kunne jo være, at det var der fra bukken var kommet. Vi lagde dyret i kanten af hegnet så vi senere kunne komme tilbage og brække det. Vi gik nu alle 3 lange med hegnet og det varede heller ikke længe inden at Dan´s hund Vaks rejste en fin fasankok som Dan og far skød i fællesskab. Langs med åen rejste vi 6 fasankokke, men de var ikke inden for skudhold. Vi gik nu tilbage til dyret og fik det brækket. Vel nede ved bilen blev vi enige om at ringe til schweisshunde manden for at høre om de havde fået nogen indberetning, for så behøvedes de ikke at lede mere, men det havde de ikke. Han takkede i øvrigt for, at vi havde ringet. Man kan jo sætte mange teorier op om, hvorfor der ikke er blevet ringet efter en schweisshund, men med sådan en kraftig skade burde man ha´ set skudtegn på dyret samt en del schweiss på skudstedet. Jeg kan kun på det kraftigste anbefale, at man får eftersøgt ved den mindste tvivl. Nu var det så et held, at vi kom forbi og fik aflivet bukken, så den ikke skulle lide. For med den skudskade kunne der være gået flere døgn. Så på tros af kulde, sne og blæst blev det en dejlig formiddag.

Kronvildtjagt den 21.11.2015
Carsten havde inviteret mig med på kronvildtjagt mellem Simmelkær og Haderup. Nu skulle den ny indkøbte Tikka T3 kal. 308 win. Afprøves for første gang på jagt. Balder var noget slukøret. da han ikke skulle med. Carsten kom og hentede mig kl. 08.00 og efter en lille times kørsel ankom vi til Simmelkærhus, hvor der var dækket op til morgen kaffe. Vi var ca.20 mand til dagens jagt. Efter morgenkaffen fik vi udpeget på kortet, hvor vi skulle stå på post. I parolen blev det nævnt, at der ville være 3 mand med hunde, der ville bevæge sig langsomt igennem området. Drevet ville ca. tage 1.½ time og der ikke måtte skydes ind i såten. Efter en kort køretur ankom vi til området. Området bestod af hede og plantageskov. Carsten og jeg fik en plads på en af flankerne. Det var et fantastisk vejr let frost og høj himmel. Drevet startede og der gik ikke længe inden det første riffelskud lød. Efter ca. 20 minutter kom der en rudel på 12 til 15 dyr. De stod ikke mere end 25 meter bag mig inde i granerne, jeg kunne sagtens ha´ skudt en af dem, men under parolen havde jagtlederen sagt, at der ikke måtte skydes ind i såten, så jeg nød synet af de store dyr. Rudlen satte efter nogle minutter i let trav lige i den retning, hvor Carsten sad og de kom også ud ved ham, men desværre kunne han ikke komme til at skyde, da de vendte bagen til ham. Sådan en oplevelse fik da godt nok pulsen en del slag op på både Carsten og mig. Der faldt nogle enkelte skud mere inden drevet blev blæst af. Vi kørte nu mod jagthytten. Ved jagthytten samledes vi og ventede på, at de skulle komme med det nedlagte vildt. Der var blevet skudt 3 stykker kronvildt 1 hind og 2 kalve. Jeg hjalp lige med, at brække den ene af dem. Der er sku´ godt nok et stort dyr at få brækket, ikke fordi det er så meget anderledes end et rådyr, men alting er bare større. Efter vildt paraden gik vi ind i jagthytten og fik en dejlig frokost. På vejen hjem blev Carsten og jeg enige om, at det havde været en rigtig spændende dag, hvor vi var meget tæt på, at kunne skyde et stykke kronvildt. Tak til Carsten for en fantastisk dag.

7.11.2015 Jagt i Bjerresminde jagtkonsortiet
Vi startede denne gang i Viuf. Vi mødtes kl. 0900 i maskinhuset til morgenmad og parole. Første såt var eng stykket her var der rigtig godt med vildt. Der blev set 5 styk råvildt og skudt en. Snepper og fasaner var der også og der blev skudt en af vær. Den næste såt skete der ikke det store udover at Dan måtte hjælpes op af mosen, jeg var ikke med i denne såt, da jeg kørte til hytten for at lave mad. Vi skulle ha´ karry suppe med nudler og kylling. Efter frokost gik turen til sønderskoven, her blev der skudt et rådyr. Jeg havde valgt at stå over som driver i denne såt og fik en sidepost. Jeg var tæt på at kunne skyde til et rådyr, men den passerede lige 5 meter for langt fra mig. Næste såt var marken og søen ved hytten. Her blev der skudt 3 fasaner. Vejrguderne havde været med os for lige som vi skulle til at holde parade begyndte det at regne. Heldig må man sige vi var, tørvejr til jagten og vildt på paraden endnu en dejlig jagt i konsortiet.


Den 1.11.2015 jagt med Morten.
Morten havde inviteret mig med på jagt. Jagten skulle foregå i området omkring Veerst og Vork Bakker. Vi startede kl.0800 med et vældig flot morgenbord i Aksels fine jagtstue. Efter indtagelsen af morgenmaden gik turen til Veerst, hvor der skulle drives hegn og moseområder af. Der var fint med vildt der blev skudt til ræv dog uden at der blev leveret. Snepper var der også. i såten blev der skudt 2 harer og 2 rådyr. Nu var det lige tid til en lille drikkepause inden turen gik til Vork Bakker. I Vork Bakker blev skytterne sat af og vi der skulle drive gik så på skrænten. Vi var ikke kommet langt i drevet før Balder stødte en stor 8ender kronhjort ud fra et slåenbuskads, jeg kaldte ham tilbage og sendte ham ind igen og denne gang kom der både hinder og kalve ud og en af hinderne havde nær løbet mig ned. Jeg nåede lige at træde til side. Da den var lige ud for mig opdagede den mig hvilket resulterede i, at den bragede lige ind i et stort træ. Det havde sku´ været noget af en oplevelse hvis den var faldet død om ved mødet med træet, men den fortsatte lettere omtumlet. Der var desværre ikke nogle af dem der stod med drilling, der fik en chance til kronvildtet. Dagen sluttede med frokost hos Morten. Lars havde lavet en sammenkogt ret med kartoffelmos til, uh det smagte godt og tænk sig vejret denne første dag i november artede sig så godt, at vi faktisk sad uden for og spiste. Tak til Morten for en dejlig dag. 

Ballum den 21-22-23.10 2015
Så var det igen tid til en tur til Ballum. Far og jeg kørte mod Ballum onsdag aften. Vi ankom ved jagtstykket kl. 19.30 og gik ind i den gamle campingvogn for at få en kop kaffe. Det er nu hyggeligt, at sidde i stearinlysets skær og hygge snakke. Ved titiden fik vi redt op i folkevognen og hundene sov i campingvognen. Efter en lidt urolig nat for mit vedkommende på grund af fars snorken ringede vækkeuret kl. 05.25. vi fik startet trangiasætte op og fik varmet vand til kaffe og der efter ristede vi lige nogle boller. Efter morgenmaden gik vi ned til de steder, hvor vi skulle sætte vores skjul op. Far var ikke så godt gående, så han valgte efter ca. 200 meter at sætte sit skjul op i kanten af marken ved nogle høje siv. Jeg gik videre ca. 500 meter ned til et sted, hvor der plejer at trække en del ænder. Efter at jeg havde fået sat 20 lokkegæs, 2 windducks og et par lokkeænder op var det tilbage til skjulet. Det blæste en 7-8 stykker fra sydvest ikke den bedste vindretning, men der kom da en del ænder, men for højt. Jeg valgte at gå helt ned til åen og jeg var ikke mere end lige kommet på plads før der kom 2 krikænder, jeg holdte til den bagerste, men skød bagved i første skud, trak frem og bang den gik ned i sivene over på den anden side af åen. Jeg fik Balder dirigeret over på den anden side, han fandt hurtig anden og kom fint tilbage med den. Da det var ved at blive lyst, begyndte gæssene at komme ind ude fra vadehavet, så jeg gik tilbage til skjulet. Der kom i tusindvis af gæs, men ¾ af dem var bramgæs, der var dog en del kortnæbet imellem og far var så heldig at skyde en. Den døde dog ikke i knaldet og svævede ca. 500 meter og landede på en mark. Jeg kaldte far over walkie-talkien og sagde, hvor den ca. var gået ned. Far og Bjørn begav sig i retning af gåsen og efter en længere tur fik Bjørn færden af gåsen. Det var en hård tur for den gamle hund, den måtte tage nogle pauser inden den kom helt hen til far med gåsen. Ved middagstid gik vi op til campingvognen og fik noget frokost og et par timer på øjet. Ved 16 tiden gik vi igen ned til skjulene og her kunne vi igen se de store sværme af bramgæs der slog ned på de høstede majsmarker, et flot syn tros alt, når man nu ikke må skyde dem. Vinden var løjet lidt af og det resulterede i, at både ænder og gæs om aftenen fløj for højt. Der kom dog en del krikænder om aftenen, men de var sku´ hurtigere en jeg var og det blev til 3 forbi skud denne aften. Oppe i campingvognen fik vi lavet en god varm karrysuppe. Når man nu sidder der langt ude i ingenting med en kop kaffe, uden fjernsyn, internet andre forstyrrende elementer bliver der rigtig god tid til, at få snakket og far og jeg fik denne aften fundet rigtig mange gode jagt minder frem fra gemmerne og ordene ”husker du dengang” blev nævnt mange gange. Fredag morgen bød ikke på skud chancer og da klokken var 10.00 pakkede vi sammen og begav os hjem over. Det blev ikke til det store udbytte set i forhold til de timer vi havde brugt på det, men hvad gør det, vi havde nogle rigtig hyggelig dage sammen.

så er far klar til frokost

Balder og Bjørn med de 2 fugle

Andkær den 18.10.2015
Årets anden jagt i konsortiet startede i Andkær ved vores jagthytte. Vi var denne gang 23 mand. Dagen startede kl. 09.00 med morgenmad og parole, hvor der blev sagt, at alt jagtbart vildt måtte jages. Kl. 09.30 startede vi med første såt rundt om søen, her blev der skudt en fasan og forbi på et par stykker. Anden såt var skoven ved volieren, her blev der skudt en del fasaner, hvilket Balder godt kunne lide, for han kom fint hjem med 5 af dem. Tredje såt var langskoven, her blev der skudt et rålam og 4 fasaner. Nu var det tid til, at holde middags pause og havde man ikke varmen inden, så fik man det af maden, for hold da k… hvor var den stærk og der skulle godt nok skylles en del efter oven på den oplevelse. Efter middagen gik det så til fjerde såt, som var Sønderskoven, her blev der skudt efter et par fasaner, som dog lystig fløj videre. Der var en del rådyr, men de slap denne gang igennem kæden uden der blev skudt på dem. Nu gik turen til femte og sidste såt, som var mosen. Her blev der skudt et smaldyr og 2 bekkasiner.
Vel hjemme ved hytten blev dyrene lagt fint op til parade, 2 rådyr, 12 fasaner og 2 bekkasiner blev det til, et flot udbytte synes jeg. Dan og Jens afsluttede dagen med, at spillede på jagthorn. Endnu en dejlig dag i konsortiet var slut og man glæder sig alle rede til næste jagt.
   

5-6.9.2015. Første jagt i Ballum
Far og jeg kørte til Ballum for at se om der var kommet ænder og gæs, men lige så meget for at tjekke om marken var blevet pløjet. Det var den heldigvis ikke den stod som stupmark stadig. Der kom da også ænder og en del gæs med desværre for højt til at skyde på, så der kom ikke noget vildt på tasken denne gang.


16-17.9.2015 Ballum
Far og jeg tog igen til Ballum for at jage, men denne gang var vejret også for fint og fuglene fløj højt. Jeg havde dog chancen til en enkelt gråand som jeg på det skammeligste skød forbi på. Vi overnattede i min folkevogn og hundene sov i den gamle campingvogn vi har på jagten. Campingvognen var blevet vandaliseret af nogle idioter der havde smadret et par af vinduerne, så det fik vi repareret inden vi tog hjem, så nu må vi håbe at den er blevet tør indeni til næste gang.   

3.10.2015. Første jagt i konsortiet
Vi startede kl. 09.00 ved jagthytten 15 mand og 6 hunde, hvor vi fik morgenmad og en parole for dagen. Der måtte skydes, hvad jagtloven tillod, dog med den klausul at fasanerne omkring hytten og volieren var fredet, da det var skønnet, at de godt kunne få lov at få lidt mere sul på kroppen til næste jagt. Vi startede med, at drive søen af for ænder, men inden vi var kommet på plads smuttede der ikke mindre end 8 rådyr ud fra området ved søen. Der var ikke nogle ænder hjemme, så vi gik derefter til mosen og her smuttede der også et par dyr ud inden vi var kommet på plads. Der blev dog skudt 5 fasaner. I skoven ved hytten blev der skudt et bukkelam, den trillede ned af skrænten, men Balder var hurtig ved den og efter kort til kom han trækkende baglæns op af skrænten med den og afleverede den fint til mig man bliver sku´ stolt af sin hund når den gør sådan noget, lammet vejede tros alt 11 kg. brækket. Nu var det frokosttid og vi samledes i hytten til en dejlig gryderet med ris til og det smagte herlig. Mætte og klar til næste såt begav vi os mod sønderskoven. Pyh det var sku´ godt nok hårdt, at gå den lange tur ud gennem engen med tuegræs og blød bund inden vi kom ud for enden af skoven, hvor vi skulle drive fra. Der blev set 14 stk. råvildt og skudt et rålam, der også vejede 11 kg brækket. Vel hjemme ved hytten kunne vi holde en rigtig fin parade, hvor alt det vildt der var skudt til var leveret. Dan og Jens sluttede dagen af med at spille jagthorn. En dejlig jagt i konsortiet var slut og nu ser jeg frem til næste jagt. Det var godt nok svært, at holde sig vågen om aftenen, for Far havde inviteret til 74 års fødselsdag med den helt store menu, her kunne man godt missunde Balder, der lå der hjemme i kurven og gassede sig.

Balder var klar, også selvom det var i en gammel Willys Jeep fra 1946 som jeg havde lånt af Poul, da han havde lånt min bil.


4.10.2015 Den første andejagt ved søen.
Lillebror Dan og jeg mødtes ved hytten og gik over til søen. Der lettede 6 gråænder da vi kom der over og Dan skød efter en af dem, dog uden den tog nogen skade af det. Det var helt fantastisk vejr med flot solnedgang og ikke en vind. Det var helt fantastisk, at stå der og nyde synet af solnedgangen spejle sig i søen, sin bror, hunden og en god kop kaffe det er sku´ hygge. Nu begyndte ænderne, at komme, først kom der 2, hvoraf Jeg fik den ene og imens Balder var ude og hente den kom der 3 mere, hvoraf jeg også fik en af dem. Efter at Balder havde hentet ænderne, kom der en flok på 5 gråænder, hvoraf Dan skød den ene som hans hund fint hentede helt over i sivene. Kort efter kom der igen en flok og her skød Dan og jeg en, men den jeg skød var ikke helt død og den svømmede ud mod midten af søen med Balder efter sig, den dykkede flere gange lige foran Balder og til sidst blev det for meget for ham, så han dykkede også og kom op med anden, et sjovt syn, at se ham dukke op af vandet med anden i gabet. Der blev ved med at komme ænder, men vi bestemte os for at stoppe for 5 ænder var rigelig til os i denne omgang og så er der jo noget at komme efter næste gang også.    

En af de fine gråænder

25.1.2015
Jagt i Andkær
Jeg havde booket en af vore stykker for at se om jeg kunne skyde et dyr, gerne et lam til en af jagtudlejerne. Vejret viste sig fra sin smukke side. Solen skinnede fra en skyfri himmel og det var næsten vindstille og skoven var dækket af sne, det frøs et par grader. Jeg gik stille og rolig op i skoven og fandt et sted med god udsyn over området. Det var nu bare at vente på dyrene. I ventetiden kunne jeg nyde den smukke natur, der åbnede sig for mine øjne, småfugle hoppede lystig rundt i træerne et egern pilede op og ned af træerne, skovduerne gik rundt i skovbunden, jo det var en dejlig dag. Efter en times tid kom der en rå med 2 lam ude på 40 meter, jeg lagde riflen op i skydestokken og skubbede sikringen frem og var klar. I kikkerten kunne jeg se at det var 2 bukkelam, så de fik lov til at gå, det kunne jo være at de voksede sig fine til bukkejagten. Efter at ha´ betragtet de 3 dyr et kvarters tid luntede de stille og rolig længere ind i skoven. Jeg tog lige en kop kaffe oven på oplevelsen og jeg havde ikke mere end lige fået drukket kaffen før der kom 2 dyr mere ind ude fra engen, den ene var en stor rå og den anden var en rigtig fin buk der var sat op i bast. Disse dyr kom helt ind på 30 meter uden at opdage mig og også de forsvandt stille og rolig længere ind i skoven. Kort tid efter så jeg 3 dyr over på nabo reviret. Klokken var nu ved at blive 15.30 så jeg rejste mig for at pyrche mig længere ind i skoven. Jeg havde vel gået 50 meter da et dyr springer bag mig, jeg når lige at se i kikkerten at det også var en buk. Jeg bestemmer mig for at blive stående og da klokken var ca. 16.00 kommer der 2 dyr op langs en slugt lige mod mig. Jeg kan se at det er 2 store lam. De kommer ind på 40 meter og jeg hæver riflen og lægger an til at skyde, men de havde fået færden af mig og lunter i en bue uden om mig. Jeg vælger, at følge den bagerste og holder godt frem på den. Jeg slipper kuglen og lammet slår en kolbøtte og ligger død i skovbunden. Uh det er en rigtig god fornemmelse når dyret forender i skuddet. Jeg satte mig lige ned og tog en kop kaffe inden jeg gik hen til lammet. Jeg kunne konstatere, at jeg havde ramt den i et højt bladskud. Da jeg brækkede dyret kunne jeg se, at den var i rigtig god foderstand for der sad rigtig meget fedt langs ryggen og omkring hjertet på den. Nu sidder man med en rigtig god fornemmelse af at ha´ leveret et rigtig godt stykke jægerarbejde. Det at kunne udvælge det rigtige dyr og afgive et dræbende skud er for mig toppen af riffeljagt. Endnu en fantastisk dag i den danske natur kan skrives ind i jagtjournalen.   

3.1.2015
Jagt i Veerst og Vork
Morten havde inviteret mig og Balder med på en fællesjagt i Veerst og på hans eget jagt i Vork Bakker. Morten kom og hentede mig kl. 08.00 og vi kørte til Egtved, hvor vi skulle starte med morgen mad hos slagteren i Egtved. Der var dækket et vældig fint morgenbord i hans fine jagtstue. Efter morgenmaden kørte vi ud til jagtreviret ved Veerst. Vejret var afvekslende sol, skyer og nogle få byger.
 3 af skytterne skulle stå i skydetårne med riflen og de øvrige skytter blev placeret strategiske steder på reviret. Vi var 3 der skulle drive stykkerne af. Vi startede med at drive nogle hegn og krat af og derefter et lille moseområde, der blev set både råvildt, harer, snepper samt gæs, men ikke skudt til noget. Vi drivere var tæt på, at kunne skyde til gæssene vi skulle bare ha´ nået frem til hegnet, så havde det passet perfekt. Efter ca. 1½ times trampen omkring samledes vi ved bilerne og fik en lille forfriskning ovenpå strabadserne. Det var lidt hårdt at drive, for efter al den vand vi har fået er jorden flere steder meget blød. Vi kørte nu til Mortens jord i Vork. Skytterne stillede sig langs med stykket neden for bakken og vi, der skulle drive startede så i den ene ende. Vi havde ikke gået langt før den første fasankok kom på vingerne og fløj bagud, her blev der skudt til den dog uden den tog nogen skade af det. Vi gik lidt videre og Balder rejste en fasanhøne, som selvfølgelig fik lov til at flyve, da de jo er fredet fra den første. Balder arbejdede rigtig godt og ved et område, hvor der var et stort slåenkrat rejste han en fasankok, der kom rigtig fint i et sideskud. Jeg hævede geværet og bang den gik til jorden. Balder fandt hurtig kok og kom stolt med den ”tak dygtig hund”. Vi gik nu videre og der blev set en del råvildt uden for skudvidde. Morten fik serveret både en fasankok og en sneppe, men jeg tror han havde ladet bøssen med løst krudt, for de fløj fint efter at han havde skudt efter dem. Da vi næsten var nået hen for enden af stykket fik en af hundene fat i et stykke rådyr, der havde gemt sig i det tætte slåenkrat, heldigvis var en af driverne tæt på og han formåede, at kravle ind under det tætte krat og få aflivet dyret med sin kniv. Jagten var nu slut og på paraden var et rådyr og en fasankok. Efter jagten havde Lars inviteret på middagsmad, så vi kørte alle hjem til ham i Egtved. Her fik jeg noget jeg aldrig havde smagt før, nemlig en norsk efterårs ret, der hed Fårikål og det var får ikke lam. Det smagte nu udmærket, når man lige havde vænnet sig til smagen, men hvis jeg selv skulle lave det, havde jeg nok fjernet fedtet helt fra kødet, men rigtig spændende at prøve noget nyt, så tak til Lars for at udvide min gastronomiske horisont. Jeg tror jeg vil prøve, at lave det næste gang jeg skal på tur sammen med de gamle spejderkammerater. Også en tak til Morten for en dejlig dag.

30.12.2014
Kronvildtjagt
Far havde inviteret Dan og jeg med ud på det jagt han er med i. Da vi ankom anviste far os om, hvor vi skulle sidde. Jeg sad midt for et hegn, far sad for enden af det samme hegn og Dan sad i et andet hegn der gik på tværs af stykket. Vi så dog ikke kronvildt, men Dan skød en rigtig flot tæveræv. Det blev nu efterhånden koldt og klokken var også 11.00 så vi gik op til bilerne. Her fik vi lige en kop varm kaffe og så sadlede vi om til jagt med haglbøsse.  Vi drev langs et hegn ned til åen uden at rejse vildt selvom Balder ellers søgte godt. Vi gik nu langs med åen og her var der virkelig meget fod af kronvildt og da vi kom ned midt for marken så vi en ruddel kronvildt ca. 500 meter ude. Der var ca. 15 stk. Vi gik nu tilbage til bilerne og kørte over til et andet jagtareal. Her rejste vi både fasaner og snepper, men uden for skudvidde. Vi sluttede jagten af ved engstykket , her var der en del ænder , men de lettede inden vi var kommet helt ned til engen. Det var nu dejlig at få lidt motion oven på julegilderne.

27.12.2014
Årets sidste jagt i Bjerresminde jagt konsortium
Jeg havde inviteret min far med til den sidste jagt i år i konsortiet. Vi kørte hjemme fra kl. 08.00. Da vi ankom til jagt hytten som de første fik jeg tændt op i brændeovnen og fik tændt nogle fyrfadslys, sådan for hyggens skyld. Uden for var det stille vejr lidt overskyet og 5 graders frost. Vi var 15 mand samlet til morgenmad og bengæt og i anledningen af julen var der mulighed for ekstra bengæt. Første såt var Munkebjergskoven, hvor jeg stod over som driver, da vi var nok driver. Jeg fik en post neden for en skrænt, hvor der var en del ræve grave, men det var nu ikke ræv jeg så, men derimod kom der en kronhind stille og rolig på tværs af stykket, ellers så jeg ikke noget. Der blev skudt efter en sneppe dog uden at den faldt. Vi kørte nu til Sønderskoven som vi delte op i 2 såter denne gang. Jeg stod igen over som driver og fik en bagpost. Her kom der en rå med 2 store lam, de stod længe i kanten af skoven ca. 50 meter fra mig. Da driverne nærmede sig luntede de stille og rolig ud over engen. Der blev set en del vildt i skoven dog uden at det var på skudhold. Nu kørte vi mod hytten, hvor vi lige skulle have hegnet og sø området mens maden blev varmet. Skytterne gik over til søen og stillede op og driverne gik op for at tage hegnet langs vejen og den lille remisse. Peter og jeg gik ud for enden af hegnet mens de andre driver ventede ved vejen. Vi havde ikke gået langt før Balder rejste et dyr. Den kom ellers fint i et perfekt side skud, men jeg undlod at skyde, da der var fare for at hagl kunne ramme de personer der stod på vejen. Balder fulgte dyret og fik det til at vende og den løb igennem hegnet og her rejste de en fasankok som der blev skudt til af dem, der stod på vejen. Den fløj direkte mod mig i en rigtig god højde. Jeg hævede bøssen holdte godt foran og bang den gik mod jorden død. Det er nu en dejlig fornemmelse når fuglen klapper sammen i skuddet. Vi gik nu over til den anden såt og her rejste Balder en fasan kok som jeg også skød. Vi gik nu over mod søen, hvor skytterne stod her blev der skudt en rå og en gråandrik. Nu blæste Dan til frokost efter nogle timer uden for i kulden var det godt at komme ind i hytten til maden,som stod på dejlig hjemmelavet minestronesuppe. første såt efter frokosten var Langeskoven her rejste Balder 4 fasaner men han kæmpede hårdt for at få dem i luften da de puttede sig godt i et stort område med brombær. Det kunne også ses på ham og da vi kom hjem fjernede min datter 36 torne fra ham. Vi sluttede med engen her blev der rejst en del bekkasiner og der blev skudt 2 i mange skud. Dan afrundede dagen med at blæse i jagthornet de forskellige melodier som passede til vildtet.
Endnu en hyggelig jagt i konsortiet   

20.12.2014

Var lige en tur i Ballum, men kørte hjem efter morgen trækket, da der var oversvømmelse på marken så man ikke kunne sidde i grøften. der kom en del ænder, men uden for skudhold.

17.12.2014
Lille eftermiddags jagt i Klovborg.
Skulle ud og besøge Anders alligevel, så han sagde at vi lige så godt kunne gå en runde i skoven. Balder rejste en enkelt sneppe. Vi sad også en ½ times tid og kikkede efter duer men der kom ingen. Tak til Anders for et par hyggelige timer.

14.12.2014

Jagt i Bjerresminde

Femte jagt i Bjerreminde konsortiet skulle denne gang starte i Viuf kl. 09.00. jeg skulle dog lidt tidligere af sted, da jeg skulle hente morgenbrød og til Brejning og hente Søren som jeg havde inviteret med på jagten. Ude på gården i Viuf fik vi dækket op til morgenmad i maskinhuset til 24 jæger. Efter morgenparolen deltes jægerne. Skytterne skulle ud og stå for ude ved Koldinglandevej og driverne startede så med, at drive fra modsatte side. Balder rejste en fasankok, der ikke blev skudt efter. Der blev skudt efter en enkelt sneppe uden den tog skade af det. Vi kørte nu til anden såt, som var Sønderskoven nær Andkær. Her kom der rigtig gang i den, for vi var ikke startet da vi så de første 3 stykker råvildt, som krydsede engen og længer fremme blev der rejst en rå og et lam, som begge faldt for bøssen. Ved et hegn i engen rejste Balder en fasanhøne, men jeg kunne ikke komme til at skyde, da jeg var ved at forcere et pigtrådshegn. Da vi nåede næsten hen for enden af engen, hvor vi skulle dreje op i skoven rejste Balder et dyr i noget krat. Den kom ellers fint, men jeg kunne ikke komme til at skyde på grund af driverkæden. Lige i skovkanten rejste Balder igen en fasan, som dog lettede lige foran mig og havde jeg skudt og ramt den, havde der kun været fars tilbage. Vi var kun lige begyndt at drive skoven af, da der kommer et dyr ud til mig som jeg skyder til og rammer. den fortsatte dog hårdt ramt, men bliver fældet af en af de andre driver. Længere oppe i driverkæden bliver der også skudt et dyr. Udover de 4 dyr blev der set 8 andre rådyr, så der er en rigtig god bestand i området. Vi kørte nu op til jagthytten og imens maden blev tilberedt drev vi skovstykket af. Her blev der taget et rådyr af en af hundene, men den led ikke længe. da en af driverne var tæt på og fik den affanget med kniven. Det kan aldrig helt undgås, at en hund tager et dyr, for hunden kan jo ikke vide om det er et dyr der er skudt til. Vi gik nu tilbage til hytten, hvor der blev blæst til frokost af ikke mindre end 3 jagthornblæser. Det er vist første gang, at vi havde hele 3 der spillede. Det lyder nu godt når hornet gjalder ude i det fri. Middagsmaden var gryderet og kokken havde bestemt ikke fået al chilien fisket op, for hold da k… der var nogle stærke stykker tilbage og de gav en del sved på panden. Efter middagen skulle vi have den frygtede Munkebjergskov. Her går det virkelig op og ned af skrænter og svedte man ikke over maden, så gjorde man det efter en tur der. Der blev set et styk råvildt. Nu var både hunde og driver trætte og klokken ved at være 15.00 så vi kørte tilbage til hytten for at holde parade. På paraden lå der 6 stykker råvildt, en pæn blanding af voksne dyr og lam. Under paraden blev der også delt præmier ud for bengæt og min gæst Søren vandt førstepræmien (2 flasker vin). Jagtfiskalen havde desværre haft gode øjne, for der blev delt en del bøder ud for diverse forseelser som fx glemme at tage hatten af under parole, komme forsendt og en del andre små forseelser. De tre hornblæser sluttede flot dagen af. Endnu en dejlig jagt kan der tænkes tilbage på, når man ligger på sofaen.

 

 

13.12.2014

Jagt i Karup

Carsten havde inviteret mig og Balder med på hans jagt i Karup. Han hentede os kl. 08.30 og vi kørte mod Karup, vejen var flere steder meget glat og det var P…. koldt. Da vi ankom, fik vi lige lidt morgenmad og så var vi klar. Vi var kun 2 til at drive såterne, så vi gik meget langsom igennem, så hundene rigtig fik lov til at arbejde. Der blev ikke set vildt men masser af fod. Dette skyldtes nok, at det havde været rigtig dårlig vejr dagen før og dyrene var trukket ud på markerne, nu da vejret havde klaret op. Tak til Carsten for en hyggelig tur.

10.12.2014

Andejagt i Farre

Var lige på aftentræk efter ænder sammen med far og Jørgen på det stykke de har lejet. Der var en del ænder men ikke inden for skud, men en del frisk luft og regnbyger blev det til.

8.12.2014
Andejagt i Andkær


Jeg havde taget Frank med på en lille aften andetræk ved den lille sø. Vi mødtes kl.15.30 vejret var fint, men koldt. Ved søen delte vi os så vi stod ca. 20 meter fra hinanden for enden af søen. Der kom en del gråænder et par stykker overraskede Frank ved at smide sig i vandet ved siden af ham inden han nåede at reagere fløj de igen. Pludselig kunne jeg høre at der var ænder i luften igen og adviserede Frank om det og 2 gråænder kom lige ind mod Frank. Han holdte til den ene og ramte den, men kunne ikke se den faldt, men det kunne jeg fra der hvor jeg stod. Den anden and drejede i en stor bue rundt og kom lige ind over mig i et spidsskud fældede jeg den og den gik på hovedet i søen. Balder hentede den fint. Franks and var landet på marken, så da vi gik tilbage mod bilerne lod vi hundene søge og efter kort tid kom Balder også med den. Det blev til en fin gråandrik og en gråand. Super dejlig lille jagt 2 skud 2 ænder.  

7.12.2014

Jagt i Tørring

Frank havde inviteret på jagt ved Tørring. Vi mødtes 6 jæger kl. 09.00. vejret var ikke til at råbe hurra over, det regnede, blæste og skide koldt var det også. vejret afspejlede også jagten, der blev set 5 fasaner, hvoraf jeg skød til den ene og den blev ramt, men da den ramte jorden løb den op af skrænten til motorvejen, der turde jeg ikke sende Balder op efter den. Det var godt nok øv, men sikkerhed frem for alt. Vi sluttede af uden vildt på paraden, men godt kolde og våde. Tak til Frank for invitationen.

6.12.2014
Jagt i Stilde Plantage
Morten havde inviteret mig med på jagt i Stilde plantage. Det var godt nok mærkeligt ikke, at skulle have Balder med og han kunne heller ikke helt forstå det da jeg sagde, at han skulle gå i sin kurv. Jeg skulle mødes med Morten hos Lars i Egtved kl. 08.00. på vejen der ud så jeg en fantastisk fuldmåne, den stod lige i kanten af horisonten stor og gul, et flot syn. Vel ude i Egtved hoppede vi ind bilen og kørte mod jagten hvor vi ankom ca. 08.45 med et par stop ved skovveje for at åbne for de skilte der fortalte at der var jagt i skoven. Konsortiet råder over en gammel skovejendom lang ude i skoven, som var utrolig charmerende. Det var som at træde 60-70 år tilbage i tiden, at komme ind i huset. Det eneste moderne var vist nok at der var lagt vand og strøm ind. Her fik vi 25 mand morgenmad og formanden holdte en parole om dagen jagt. Efter morgenmaden skulle alle vi skytter ind i jagtvognen, som blev trukket af en gammel IH traktor. De 2 store såter om formiddagen gav intet vildt, men der blev set både råvildt, snepper og då vildt. Det var vist første gang i konsortiets historie at de ikke var vildt på paraden inden middag. Jeg havde et stykke råvildt til at stå foran mig på 40 meters afstand i 3 minutters tid. Det var fascinerende at se, hvordan den stod og orienterede sig om hvor driverkæden var, hvor efter den fandt et hul i skyttekæden og forsvandt. Efter de 2 såter kørte vi tilbage til jagthytten for at få en dejlig frokost. Efter at ha´ indtaget frokosten var det tid til igen at stige op i jagtvognen igen og bevæge sig ud til tredje såt. Jeg blev sat af på en sidepost og efter at ha´ hilst på mine naboposter som det sig bør var jeg klar. Der var også en del råvildt i denne såt, men de fandt hullerne. Der blev skudt til et par harer dog uden at de tog skade af det. Pludselig blev der fra driver kæden råbt sneppe til venstre og jo der kom da også en der havde været på siksak kursus for jeg skød i sak da den var i sik, så det eneste der kom ud af det var lidt pyntegrønt. Vi gik nu til fjerde såt, hvor jeg fik en hjørne post og her kom der gang i den. Der var en del snepper i dette stykke og der blev skudt flittigt. Der var også en del råvildt og der blev skudt 2. den ene skød Lars og på samme post skød han også en sneppe. Det andet dyr blev skud af en riffeljæger som var placeret i et tårn. En lille sjov episode opstod, da vi stod og beundrede det dyr Lars havde skudt kom en af hundene og huggede leveren som Lars så fint havde lagt til side. der blev i øvrigt skudt 2 snepper mere i denne såt. Da traktoren med jagtvognen var punkteret måtte vi ud på en større vandretur tilbage til jagthytten det var der nogle af de gamle, som ikke var helt tilfredse med. Men det var nu dejlig med en gåtur og vejret var jo dejlig, sol og høj himmel og næsten vindstille en virkelig dejlig afslutning på jagten. Ved jagthytten blev der truttet i jagthorn for det nedlagte vildt. Vi tog nu afsked og kørte mod Egtved. På vejen hjem fik jeg det omvendte syn af, hvad jeg havde om morgenen, nemlig at månen stod stor og rund i horisonten. Til slut er der kun at sige tak for endnu en dejlig dag i den danske natur.     

29.11.14
Jagt i Andkær den
Så blev det atter tid til jagt i konsortiet i Andkær. Vi startede som sædvane med morgenmad i hytten kl. 09.00. Jeg havde inviteret Anders og Birgit med som gæst og vi havde aftalt, at vi skulle mødes kl. 08.30 da jeg skulle ha´ tændt op i brændeovnen i jagthytten, for det var sku´ koldt, kun 4 grader og en frisk vind fra sydøst. Vi blev desværre ikke så mange, kun 12 mand, dette skyldtes nok at det var julefrokost weekend. Nå, men efter morgen parolen delte vi os op, Jørgen tog sig af skytterne og jeg tog mig af hundefolkene. Første såt var fasanvolieren/skoven, her var der ingen fasaner, men 4 stykker råvildt blev der set og en sneppe. Anden såt var mosen, her blev der set et stykke råvildt der gik bagud og en del bekkasiner. Nu gik vi så op til den gamle grusgravsø, som var tredje såt, her blev der skudt 4 bekkasiner og en gråand. Der var også et enkelt stykke råvildt samt en gråandrik, som fik sig sneget mellem skytterne. Fjerde såt var skoven op mod hytten, her skød Dan en stor fin råbuk (18kg brækket) på få meters afstand lige i nakken, så der var ivertilfælde ingen hagl i kroppen på den. For enden af stykket blev der rejst 2 fasaner, hvor af den ene blev leveret. Nu var det frokosttid, ind i varmen til en gang svensk pølseret, uh det smagte godt. Nu varme og mætte var vi klar til at drage mod femte og sjette såt, som var sønderskoven. Da vi ikke var flere delte vi den op i 2 såter. Der blev både set snepper fasaner og en del råvildt i begge såter. Dan skød en flot fasankok. Syvende såt var bag gården, hvor der er 2 remisser. Her blev der set et stykke råvildt. Nu kørte vi tilbage til hytten og fik holdt parade over vildtet, det blev til et stykke råvildt, 4 bekkasiner, 1 gråand og 2 fasankokke. Endnu en dejlig dag selvom det var koldt. Vel hjemme gjorde det nu godt med et varmt karbad og en sofa.

     

Den 23.11.14
Jagt ved Tørring
Frank havde inviteret mig med på det jagt han er med i. Vi skulle mødes klokken 09.00. Vejret var overskyet og det var rigtig vandkoldt denne morgen. Vi startede med en kop kaffe mens vi ventede på de andre, men da klokken nu var 09.15 og de endnu ikke var kommet ringede Frank til en af dem og fik den besked, at de ikke kom, så vi måtte selv gå på jagt. Vi startede med, at drive stykket af langs med bækken og vi var ikke mere end lige startet da Balder letter en fasankok, som jeg på det skammeligste skød blanke forbi på. Da vi nåede ned til mosen delte vi os, så frank startede med at stå for, men der var meget vand i moseområdet, så der var ikke noget. Vi gik nu over til den anden bæk og drev dette stykke af dog også her uden resultat. Nu gik vi så op til det lille skovstykke oppe ved gården, her delte vi os igen, Frank startede med at stå for indtil jeg kom ind på linje med ham. Inde midt i stykket rejste Balder en fasankok som fløj op i et træ, hvilket han ikke var helt tilfreds med, for han stod nede under træet og gøede voldsomt af den, da jeg nåede frem så jeg kunne se den skød jeg den og den nåede næsten ikke at ramme jorden før balder tog den. Efter at han havde afleveret den flotte kok gik vi videre og et stykke længere fremme rejste Franks hund en kok mere, som kom i et rigtig fint sideskud til Frank, men jeg havde nok smittet han med skud til den første kok, for han sendte 2 skud efter den uden den tog skade af det. Nu var den lille jagt slut, så vi krøb lidt i læ bag nogle buske og fik os en kop kaffe og en mellemmad. Her kunne vi så snakke lidt om jagten og de 2 oplagte skudchancer. Det blev til en rigtig flot ud farvet fasankok, så tak til Frank for nogle hyggelige timer. Der nu en vis ro over sådan en jagt, nå man bare kan lade hunden arbejde stille og rolig.  

Den 14-15.11

Trækjagt i Ballum
Vejrudsigten havde lovet vind fra øst 8 til 10, så der skulle vær muligheder for lidt flyvende vildt på tasken. Far og jeg kørte hjemmefra kl. 13.30 og holdte lige ind ved fakta i Skærbæk og handlede ind til aften og morgenmad. Vel ude ved jagten fik vi trukket i det lune undertøj og det vindtætte tøj for vinden var kold. Vi nåede ned til grøften og fik sat lidt gåselokker op på marken, og så var vi klar. Der kom en del gæs, men de ”forkerte”. Da det var ved at blive mørkt kom der 4 gråænder lige ind mod mig, men det lykkedes mig at skyde blankt forbi og det samme gjorde far. Kort tid efter kom der en enkelt pibeand ude på 20-25 meter i et fint sideskud og den faldt. Jeg sendte Balder efter fuglen og efter et kort søg kom han fint hjem med anden. Der kom en del pibeænder, men lidt for højt til at skyde på. Far fik også et par chancer dog uden at levere. Vel oppe i den gamle campingvogn blev stearinlysene tændt og trangiaen blev startet op. Aftensmaden stod på guleærter, vi var nu også blevet lidt sultne efter al den friske luft. Klokken var kun 18.30 da vi var færdige med at spise og det var kulsort  udenfor, vinden havde tiltaget en del og der sad vi, lunt og godt inde i den gamle campingvogn med stearinlysene tændt det var sku´ hyggeligt. Vi fik lavet en kop kaffe med en giffel til, og efter en god snak blev vi enige om at gå i seng. Far gik ud i Hi-ace´en og jeg lagde mig i campingvognen. Det blev til en god lang nats søvn, da klokken kun var 21.00 da vi gik til køjs. I løbet af natten kom lillebror Dan, han må ha´ været meget stille for vi havde ikke hørt ham komme. Efter en gang morgenmad gik vi ned til grøften, der kom mange pibeænder, men de var oppe i de højere luftlag og med vinden i rumpen. Da det begyndte at blive lyst kom der i tusinde vis af gæs, men bramgæs som selvfølgelig ikke må skydes, hvilket efter min mening bør ændres, da der er enorme mængder af dem. Der kom dog også grågæs, men de kom ikke tæt nok på til at skyde til dem. Klokken var ved at være 11.00 og vi valgte at pakke sammen, det var nu også ved at være lidt koldt. Endnu en rigtig hyggelig jagt sammen med familien.

 

 

Den 9.11.14.


Jagt i Andkær
Vi startede som sædvanlig med morgen kaffe og bengæt kl. 09.00 ved jagthytten. Første såt var Sønderskoven, her blev der skudt en ræv et rådyr og en fasan samt set en del dyr. Anden såt var fasan volieren og skoven, her blev der skudt en del fasaner og en sneppe. Middagsmaden stod på biksemad lavet på transportabelt ildsted, det var vist noget alle kunne lide, for der blev spist op. Tredje såt var rundt om søen, her blev der skudt en fasan. Fjerde såt var et lille skovstykke, hvor der blev set 2 dyr, der løb bagud samt skudt 2 fasaner. Sidste såt var mosen, hvor der også blev set dyr, der løb bagud samt skudt 1 fasan. På paraden lå der en sneppe et rådyr en ræv og 9 fasaner. Udtrækningen af bengæt endte med, at min gæst vandt førstepræmien med et gæt på 29 ben. Efter paraden var der mulighed for dem, der havde lyst til at jage mere, at gå på nogle af de åbne arealer samt at tage aftentrækket på ænder ved søen. Jeg blev og tog aftentrækket ved søen og det gav en enkelt gråandrik som Balder hentede ude i søen. Endnu en fin jagt i Andkær.

Den 1.11.2014

Jagt i Karup
Carsten havde inviteret mig med på jagt i skov område nær Karup. Der var en der havde meldt fra med hund, så fik jeg buddet om, at tage Balder med og det takkede, hverken jeg eller Balder nej til. Carsten kom klokken 08.30 og vi kørte mod nord. Vi ankom ca. klokken 09.30, fik hilst på de andre jagtdeltager. Der var dækket op til rundstykker i et gammelt udhus. Efter morgenmaden var der en kort parole og vi gik mod den første såt. I første såt blev der ikke set vildt. I anden såt blev der set en sneppe. I tredje såt rejste Balder et stykke råvildt, den passerede mig på ca. 20 meters afstand, men jeg skød ikke til den, da jeg ikke skyder til råvildt på den afstand med hagl på grund af, at de på denne tid af jagtsæsonen har en tyk og tæt pels. Balder fulgte dyret med fuld hals. Jeg fløjtede et par gange og han slap forfølgelsen, det er nu dejlig med en hund der stoppe, når man kalder den hjem. I samme stykke blev der rejst en del snepper. Jeg fik da også mulighed for at skyde en, men skød forbi. Sidst i stykket blev der også rejst en hare. I denne såt havde der også været meget kronvildt, der var fald fra dem flere steder og der, hvor jeg gik, var der nærmest en hel motorvej. I fjerde og femte såt blev der ikke set vildt. På tros af at der ikke lå noget på paraden havde det været en rigtig dejlig tur, solen skinnede og det var, så smukt med alle de farver. Tak til Carsten for en dejlig dag.   

Den 29.10.2014


En fantastisk andejagt
Jeg havde inviteret min ”gamle”73 årige far med ud på andejagt ved en lille sø. Vi ankom ca. en time før solnedgang og gik over mod søen. Jeg sendte far og hans hund Bjørn om på den anden side af søen for at stå for, hvis der nu skulle ligge ænder i søen. Jeg og Balder gik så ind fra den anden side og jo der var ænder i søen ca. 10- 15 stykker, men de valgte klogelig at flyve ud den vej vi ikke kunne skyde. Der sprang også et stykke råvildt ud fra krattet, rigtig flot stort dyr. Vi fik os nu placeret nede ved sø kanten ca. 20 meter fra hinanden. Nu var det så bare at vente, men hvad betyder det at vente når naturen viser sig fra så smuk en side som den aften, næsten vindstille og med en fantastisk solnedgang. Solen var nu ved at nærme sig horisonten og de første 2 ænder fløj hen over søen. Jeg kaldte i andekaldet og de vendte rundt og kom lige i over far og han lavede en rigtig flot bagskuds dublet, plask plask og de endte i søen, ja han kan sku´ godt ramme med den gamle Simson Suhl side by side. Balder tog sig af den and der var landet længst væk og Bjørn tog sig af den anden. Hundene var ikke mere end lige kommet op af søen, før der kom tre ænder ind over mig i 25-30 meters højde og jeg holdte til den bagerste, som faldt stendød mod jorden. Af sted med Balder og så var der en and mere. Pludselig kom der en flok på 5 ænder lavt ind over søen og lige før de landede dublerede jeg, så balder måtte igen i vandet og imens den svømmede ud efter and nummer 2 landede der fire ænder lige ved siden af ham. Det var sjovt, at se hvordan han med en and i munden dejede nærmes rundt om sig selv. Ænderne lettede og en af dem kom tæt nok på far til at han kunne skyde den. Kort tid efter kom der 6 ænder ind over søen jeg skød igen 2. Vi blev enige om, at slutte selvom der stadig var en ½ time til lukketid og flere ænder kom og smed sig i søen. Der skal jo også være nogen til næste gang. Vi gik nu op til bilen og på vejen der op talte vi om, hvor dejlig en jagt vi havde haft og det fine arbejde hundene havde leveret. 7 ænder blev det til, det må da siges at være et fint resultat. Næste dag tog jeg om til far, for at hjælpe med at ordne ænderne og kunne der konstatere, at de alle havde levet godt for de var store og fede og dejlig nemme at plukke. Mums nu glæder jeg mig bare til at få en invitation til andesteg.  

 5.10.14.

Første fællesjagt i Bjerresminde
Vi startede som vanlig i jagthytten med morgenmad og parole. Vi var i alt 27 jæger. Første såt var Sønderskoven her blev der set minimum 15 stykker råvildt og skudt en spidsbuk og en ræv. Bukken blev skudt af en nyjæger og så endda på hans første jagt, så han var stolt. Anden såt var haretramp på en stor åben mark, men der var ikke noget. Tredje såt var søen her blev der set et styk rådyr og skudt 7 ænder og 2 fasaner. Fjerde såt var et skovstykke her blev der også set rådyr og skudt 2 fasankokke. Nu var det blevet frokost og alle samledes i hytten til en gang gryderet med ris og det smagte rigtig godt. Den sidste såt var en stor markstykke med remisser, her blev der skudt en hare og 3 agerhøns. Vel tilbage ved hytten kunne vi nu samles om en flot parade af vildt. Der blev uddelt lidt bøder for diverse forseelser og vildtet blev solgt. Vel hjemme i lænestolen kunne det godt mærkes, at man havde været på 2 lange jagtdage, benene var godt tunge og balder snorkede vældig på sit tæppe.

4.10.14.

Jagt ved Tørring

Frank havde inviteret mig med på det stykke jagt han er med i vi var 5 mand der mødtes kl. 09.00. vi fik lige en kop kaffe inden vi skulle have første såt. Frank og jeg skulle gå i gennem med hundene. Første såt var lidt skov og krat her rejste vi nogle fasaner og et dådyr. Fasankokken blev skudt til af Frank og en af de andre deltager hvem af dem der ramte diskutere de nok stadig men den døde. Der havde aldrig været set dådyr på stykket før, så det var da en god oplevelse. Anden såt var langs en bæk her blev der set et dyr. Tredje såt var mosen her blev der set 4 til 5 rådyr samt nogle fasaner. Fjerde såt var langs åen her blev der også set fasaner og rådyr. Alt i alt må man sige der var godt med vildt på jagtstykket. Vi sluttede ved bilerne hvor vi spiste vor frokost.

19-20/9 2014

Min første Skeand
Årets første jagt i Ballum. Vejret var faktisk alt for fin til at tage ud til vestkysten, men Balder og jeg trængte gevaldig til at komme på jagt. Vi ankom ved 16.30 til stykket og fik her den skuffelse at marken var blevet sået til og sivene langs grøften var slået ned, det havde nu været rart at den stod som stupmark som de tidligere år. Nå pyt med det, den når jo nok at blive grøn inden vinter. Jeg gik helt ned til åen og fik sat 15 gåselokker ud på marken i en lille grøn stribe korn der var kommet op, de syner nu en del når de står på næsten bar mark. Solen skinnede og næsten ingen vind betød også at der ikke var andet end stære og svaler at se på himlen, jeg nød dog at kikke på en stor flok agerhøns der gik i kanten af marken. Efter at solen var gået ned kom der en del krikander , først for højt og da det næsten var mørkt var man ved at blive fløjet ned så lav kom de. Nu gik turen så op til den gamle campingvogn. Vel inde i vognen fik jeg startet trangiaen op og fik lavet en god gang spagetti og kødsovs, var sku´ også blevet lidt sulten. Efter lidt hygge læsning og en kop kaffe blev soveposen fundet frem og uret sat til at ringe kl. 04.45. jeg blev nu vækket et par gange af de mus der også havde fundet ind i vognen de pilede rundt inde i vægen, hvilket Balder ikke var helt tilfreds med, han gøede et par gange og det hjalp da for en stund. O4.45 var det op og fik sat trangiaen i gang med at koge noget havregrød. Den perfekte morgen mad, da det mætter i rigtig lang tid. Kaffe på kanden så var jeg klar. Det var meget tåget og næsten vindstille, så det er godt man kender vejen ned til åen. Vel nede ved åen efter 15 min. Travetur skulle jeg lige rette lidt på lokkegæssene. Der kom en del krikænder, men så dem kun i glimt da de fløj i jordhøjde. Pludselig kom der en and op langs åen, jeg kastede et skud efter den og den gik ned i åen på modsatte side. Jeg sendte Balder ud i åen og dirigerede ham over på den modsatte side, efter lidt søgen op langs sivene fandt han anden og kom fint hjem med den. Da jeg fik anden, kunne jeg konstatere at det var en ung skeand, tænk sig min første skeand efter at ha´ skudt talrige ænder i mit lange jægerliv lykkedes det. Jeg kom faktisk til at huske tilbage på dengang, da jeg for mange år siden skød min første and og følelsen var den samme. Der var også rigtig mange bekkasiner, men jeg valgte ikke at skyde til dem, da jeg kun havde 1 og 3 hagl med, de laver nogle grimme huller i så lille en fugl. Jeg hørte en del gæs, men kunne ikke se dem i tågen, så da klokken var 10.00 pakkede jeg sammen og kørte hjem. Endnu et kapitel kan føres ind i jagtjournalen. Du er sku´ dejlig moder natur.   

Skeand

26.1.2014

Kragejagt i Andkær
Jeg havde bestemt mig for, at regulere lidt i kragebestanden og tog derfor ud fra morgenstunden. Jeg fik sat lokkeuglen og nogle krager op og så var det bare at vente. Jeg havde placeret mig bag en stor dynge kvas, der var skubbet sammen. Der var godt med læ for den kolde vind, til Balder, havde jeg taget min gamle poncho med som han kunne komme ind i læ og det nød han vist, for det var kun snuden der var udenfor. Jeg havde kun ventet 10 min. Da den første krage kom bagfra og den slog på uglen, men det gør den ikke mere for den faldt i et fint sideskud. Jeg placerede den på marken under uglen og plukkede en del fjer af den som jeg spredte ud omkring den. Der gik heller ikke længe inden den næste krage kom og den måtte også lade livet. Der kom en krage mere som satte sig i et træ et stykke borte, men efter ca. 5 min kom den også ind mod uglen og så døde den også. Lige før jeg skulle til at pakke sammen kom der en skade ind fra min højre side den opdagede mig og slog af i en bue, den var nok ude på 40 til 45 meter da jeg skød til den, men den pakkede i skuddet.

25.1.2014

Rævejagt i Andkær
Vi var kun 4 mand til denne jagt, på en meget kold januar dag. Vi startede ved jagthytten kl. 09.00 med rundstykker og gik derefter ud til de aftalte poster. Der var rævejagt i mosen og formanden havde en aftale om, at vi kunne stå for på vor egen jagt. Der blev ikke set ræv, men jeg så 8 stykker råvildt fra min post. Efter en times tid var det rart, at komme ind til den varme brændeovn og få en kop kaffe. Vi tog nu i sønderskoven efter ræv og råvildt. Dan og jeg skulle drive med vores hunde mens Jørgen og Peter tog opstilling med riffel. Vi så en del rådyr, men det var ikke mulig at komme til skud. Vi tog nu tilbage til den varme hytte og fik vores frokost. Efter frokosten tog Jørgen og Peter hjem og Dan og jeg gik op i hegnet for at se om vi kunne skyde et par krager, det gav dog ikke noget.

14.1.2014

Sidste fællesjagt i denne sæson i Andkær

Vi startede som sædvane kl. 09.00 med morgen kaffe. I de første såter blev der ikke leveret vildt. Middagsmaden stod på spagetti og kødsovs. Munkebjergskoven leverede igen et stykke råvildt.

30.12.2013

Riffeljagt ved Tofthøj
Far havde inviteret mig på riffeljagt, på det jagt han er med i. Vi skulle til Tofthøj, hvor han tidligere havde opserveret Kronvildt. Jeg blev placeret midtfor et hegn og kunne se ud over åbne marker og en nærliggende skov. Jeg havde ikke siddet længe før jeg så en ræv og 3 stykker råvildt på nabo stykket. Kl. var blevet ca. 10.45 da der fra skoven kom en stor rudel kronvildt ca. 25 stk. det kan ellers nok være, at pulsen den steg for de var kun ca. 200 m fra mig. Rudlen forsvandt ind i et hegn og jeg troede det var det, men de kom tilbage og denne gang stoppede de lige over for mig på ca. 125 – 130 meter. En af de 3 store hjorte stod fint med bladet til men desværre lige 5 meter inde på nabostykket øv øv. Efter ca. 5 min forsvandt hele rudlen ind i skoven igen. En rigtig spændende oplevelse blev det til.

 


29.12.2013

Jagt i Andkær
Så var det sidste fællesjagt i 2013 og vi startede med stykket i Viuf kl. 09.00. Efter morgenkaffen gik turen til jagtreviret. Der blev set 5 dyr og en sneppe. Vi kørte nu til Andkær, hvor vi skulle have Munkebjergskoven. Jeg havde taget min bror Dan og hans unge hund med som gæst. Munkebjergskoven var et fint sted, at gå igennem med hunden, så Balder og jeg overlod tjansen til Dan og Max. Jeg fik en post helt nede i bunden af skoven, her så jeg 2 dyr liste stille af uden for skudhold. Der blev skudt en stor bukkelam. Nu gik turen til jagthytten til en gang Svensk pølseret, det smagte herligt. Efter frokost tog vi skoven bag hytten, her blev der rejst en del fasaner, hvoraf der faldt en enkelt. De 2 efterfølgende såter blev der ikke nedlagt vildt. Vi sluttede kl. 15.00 med en lille parade og ønskede hinanden godt nytår.

14.12.2013

Jagt i Andkær den
Vi mødtes som sædvanlig ved jagthytten kl. 09.00 til rundstykker og kaffe. Efter parolen tog vi skoven omkring hytten, her blev der skudt 3 fasaner. Vejret var ikke det bedste, for det var diset og det fin regnede, så fuglene ville ikke rigtig flyve og hundene havde svært ved at få færd. Næste såt var stykket i munkebjergskoven. Her blev der set råvildt, men ikke skudt noget. Efter denne såt delte vi os i 2 hold. Hold 1 gik til marker og hegn og det andet hold tog nogle små remisser og mosen. Hold et så 3 stk. råvildt, en hare, en fasan og en stor flok agerhøns. Det var nu blevet middag og vi samledes i hytten til en gang varm gullas. Det var nu rart, at komme ind i tørvejr og hvile lidt, for det havde været rigtig hårdt at gå op over markerne, for støvlerne blev dobbelt så tunge af ælte. Sidste såt var sønderskoven. Her blev der set råvildt, snepper og skudt en fasan. Vi sluttede jagten efter denne såt. En flok våde og trætte jæger ærede vildtet ved paraden. Det blev til de fire fasaner 2 høns og 2 kokke. Det var ok vejret taget i betragtning.

11.12.2013

Andejagt i Farre
Min far ringede om jeg ville med på andejagt og det sagde jeg ja tak til. Vi ankom til jagten ca. en ½ time før solnedgang og gik ned til den lille sø. Da vi kom ned til søen lettede der en 30 til 40 ænder uden for skudhold. Vi talte lidt om hvordan vi skulle placere os for mon ikke de ville komme tilbage på et tidspunkt. Da det var ved at være mørkt kom der ænder og landede i søen, men vi kunne ikke se dem, så det blev ikke til ænder denne gang kun en masse frisk luft.

7.12.2013
Jagt ved Farre

Min Far er med i et stykke jagt ved Farre og jeg var inviteret med sammen med Balder. Vi mødtes kl. 10.00 ved deres jagtvogn. Vejret var ikke det bedste, for det regnede. Jagten bestod af åbne marker med hegn og små vandområder. Ved et læbælte af gran rejste Balder en fasankok, som fløj ud til skyttekæden og den faldt. Der blev i denne såt også set 2 rådyr. Da vi nu havde gået på jagt i en times tid valgte nogle af jægerne, at gå tilbage til jagtvognen, de havde fået nok af al den væde fra oven. Vi var en lille håndfuld jægere, der fortsatte jagten og ved et mosehul rejste Balder endnu en fasankok, som jeg skød i et fint sideskud. Lige før vi nåede over til jagtvognen skulle vi drive en lille mose område af, her rejste Balder en stor hare, som klogelig valgte en anden vej end ud til skytterne. Balder rejste også et dyr i stykket, som også valgte vejen væk fra skytterne. Vi gik nu ind til de andre i jagtvognen og nød den medbragte madpakke. Så på tros af den megen regn fik vi en god jagt oplevelse.

6-7. 12.  2013
Vinterjagt i Ballum
Så var der dømt blæsevejr og højvande i vadehavet. Jeg ankom til Ballum kl. 15.00 og jeg skal da sig, det blæste og føg med snebyger der ude vest på, godt at vi har den gamle campingvogn derude, for så kunne der da klædes om i tørvejr. Ifølge vejrfolkene skulle det føles so minus 17 grader og jeg må sige de havde ret, det var rigtig koldt, men med 2 lag ulden undertøj, trøje, handsker, elefanthue, tykke sokker, varme bukser, termostøvler og et regnsæt gik det fint. Man ligner nok mest Michelin manden i det outfit.


Det var noget af en kamp, at komme ned over marken med rygsæk, vinden var så kraftig, at man måtte bøje sig godt forover for at komme frem og det gjorde det heller ikke nemmere, at marken var godt pløret. Vel nede ved det sted jeg skulle være, opgav jeg at sætte sløringsnet op, men et par gåselokker og lidt gråænder fik jeg da lagt ud. Jeg havde taget et liggeunderlag med, så Balder og jeg ikke skulle have kulden fra jorden. Vi havde lige fået os lagt til rette, da jeg så en enkelt kortnæbetgås komme i retning af lokkerne, den kom helt ind over lokkerne og den faldt i et fint spidsskud. Der kom rigtig mange fugle, men bare ikke lige der hvor jeg sad, ja på nær de i hundrede vis af bramgæs, der nærmest fløj mig ned. Hen under aften kom der en del ænder, men det sneede så meget, at jeg først hørte den når de var kommet forbi, og skyde lige op mod sneen var umulig. Det lykkedes mig dog at skyde 2 brunnakker og så endda i en dublet på tros af at min ene støvle var sunket ned i mudderet og sad så fast at jeg måtte tage foden op af støvlen for at jeg kunne hive den op, sikkert et sjovt syn for det var ikke nemt at holde balancen på et ben i det vejr.
Rigtig flot hundearbejde af Balder gjorde, at jeg fik begge fugle med hjem, for jeg så kun, at de var død skudte, men ikke hvor de faldt. Så priser man sig lykkelig for alle de timer, der er brugt på træning har båret frugt.

Nå, nu var det tid til, at kæmpe sig op til campingvognen igen og komme i læ for sne og kulde. Vel inde i vognen fik jeg lavet en god varm suppe og det gav varmen. Klokken var ikke mere end 19.00 da jeg var færdig med at spise, hvad gør man så, ja man laver en kop kaffe og finder en god jagtbog frem om strand og havjagt af Kim Worm, en bog der beskriver det meste omkring strand og havjagt. Jeg kan varmt anbefale at læse den. Kl. 22.00 krøb jeg i soveposen, men det var lidt svært at falde i søvn, da vinden ruskede gevaldig i campingvognen. Kl. 04.00 vågnede jeg ved at min telefon bimlede, det var min gode jagtkammerat Anders, der sendte en sms, at han kom ved 6.30 tiden. Nu var jeg jo næsten vågen og kunne mærke, at vandet skulle lades, men hold da k…. det var en kold omgang, godt at soveposen stadig var varm. Da Anders kom, havde han morgenbrød og kaffe med og vi fik hyggesnakket lidt inden vi skulle ud på jagt. Vinden havde drejet sig mod nord og var aftaget en del det gjorde at ænderne fløj lidt for højt der kom ellers mange, men ikke inden for skud afstand. Jeg skød forbi på en enkelt jetjager af en krikand. Anders fik en lille flok gæs ind, men bragede 2 skud forbi. I løbet af morgenen stilnede vinden af og sne og haglbygerne tog til, så da klokken var tæt på 10.00 valgte to kolde jægere at stoppe jagten og vi begav os mod bilerne. Anders fik startet Passaten op og med varme i sæderne fik vi varmen igen. Da vi sad der kunne vi nyde synet af de mange bramgæs og regnspove der var i luften. Nå nu havde jeg fået varmen igen og sagde tak til Anders for selskabet. I min gamle Kadett er der ikke varme i sæderne, men varmeapparatet virke fint.

Vel hjemme kan man så tænke tilbage på en dejlig, men kold jagtoplevelse og der skal nok være nogen der tænker, han må da være skør, at tage på jagt i sådan et vejr. Lad dem om det, for jeg nyder, at opleve naturen i alle dens facetter, at man så får noget med hjem til gryden er ekstra bonus.    

Balder i sneen og fugle på krogen

4.12.2013 Andkær
Da jeg alligevel skulle ud for, at fodre fasaner kunne jeg jo lige så godt tage haglbøssen med. Jeg ville se om, jeg kunne skyde nogle duer og krager. Jeg ankom kl. 14.30 og gik over til søen, her rejste jeg 3 rådyr og en hare, men de er først skud bare når der er fællesjagt. Balder undrede sig nok over, at der ikke blev skudt til dem for de rejste 5 meter fra os. Nå jeg fik sat lidt lokker op og der gik ikke 5 minutter, så skød jeg den første due, ud med den til lokkerne. Kort tid efter skød jeg en til. Inden lukke tid fik jeg også skudt 4 krager. Nu gik turen helt ned til søen for at finde et godt sted at stå, hvis der skulle komme nogle ænder. Der kom 2 gråænder og jeg skød den ene, men den var kun vinget, så Balder fik en rigtig lang svømmetur rundt i søen inden han fik fat i den. Det er nu dejlig med en god hund. Endnu en dejlig jagt oplevelse, bare det selv at kunne tage af sted sammen med hunden, det er sku´ ren lise for sjælen.

1.12.2013
Jagt i Bjerresminde jagtkonsortium.
Morten min gæst og jeg kørte mod Viuf, hvor vi skulle mødes denne gang kl. 09.00. Efter morgenkaffen og rundstykkerne drog vi mod den første såt. Her blev der set en sneppe og skudt et stk. råvildt. Efter denne såt kørte vi til Andkær. Anden såt var fasan såten og der var mange fasaner, de kom godt nok på vingerne i den kraftige vind. Jeg havde fået en post bag skyttelinjen, så Balder kunne samle fugle op. Jeg fik skud til en fasanhøne, der kom uskadt gennem skyttekæden, men i det, jeg skulle til at skyde ville jeg lige træde et skridt tilbage, men min ene fod hænger fast i noget brombærranker og jeg falder bagover, men da jeg jo havde geværet ved kinden lykkedes det mig sku´, at skyde fasanen i faldet, er det mon det man kalder et kasteskud? Men sjov var det. Balder havde rigtig travlt på denne post, han hentede 5 fasaner hjem. I tredje såt, som var rundt om søen blev der skudt 2 fasaner. Den ene af fasanerne var ikke helt død, men hunden kom fint hen til sin ejer med den,han gik med den i hånden hele vejen hen til jagt hytten i den tro at den var død, da han kommer hen til hytten vil han lige smide den på jorden, men så render den. Det var rigtig morsomt. at se og høre han reaktion ” hva´ f….. den er ikke død” hunden fik nu hurtig fat i den igen. Nu var det frokosttid, menuen stod denne gang på chili con carne og det var hot. Efter frokosten stod Sønder skoven for skud, i engen blev der skudt en sneppe og i skoven 3 stk. råvildt.  I sidste skov såt ved jagt hytten, rendte der et dyr bagud lige om til Morten, der ramte det fint i første skud, den tumlede lidt rundt, så hans nabopost gav den også et skud. Peter skød en rigtig stor rå den vejede 23 kg. brækket. Der blev yderlig skudt en stor hare og et par fasaner i såten. Balder leverede fint den store hare og en fasan fra denne såt også. Endnu en fantastisk dejlig jagt.

1 sneppe, 5 dyr, 8 fasaner og 1 hare.

 

Jagt ved Karup den 24.11.13
Carsten havde inviteret mig med på skovjagt ved Karup. Og tænk sig, første jagt i år hvor Balder ikke skulle med, det kunne han ikke helt forstå. Carsten hentede mig kl. 08.30 og vi kørte mod Karup. Kun ca. 1 km. før vi kom til jagten måtte vi stoppe, da en rudel på 23 stk. kronvildt passerede vejen lige foran os. Hold k… et smukt syn, at se dem glide ud i landskabet. Lige før vi drejede ned til jagten måtte vi stoppe igen, denne gang var det en rå og 2 lam der krydsede vejen. Efter kaffen og rundstykkerne var det afgang til første såt, her var der ingen vildt. I anden såt så jeg en sneppe. I de 2 efterfølgende såter blev der ikke opserveret vildt. Vel tilbage ved bilerne blev der serveret en god varm ungarsk gullashsuppe, lavet på halv kronhjort og halv oksekød, det smagte rigtig godt. På tros af, at der ikke blev skudt vildt var det en rigtig dejlig jagt og vejret kunne der ikke klages over, høj himmel og sol. Tak til Carsten for invitationen

Torsdag den 21.11.13
Jeg skulle ud for at fodre fasaner i det jagt jeg er med i ved Andkær, så kunne jeg jo benytte lejligheden til lidt duejagt og andejagt samtidig. Jeg ankom ved 14.30 tiden og fik fodret fasanerne og så gik turen over til et pilekrat langs skoven. Jeg fik lagt lidt duelokker ud og hængt sløringsnet op, så var jeg klar. Der kom nu ikke nogen duer, men en enkelt krage kom ind over lokkerne og den skød jeg. Balder var hurtig ude og hente kragen og den blev lagt ud som lokkefugl. Solen gik ned kl. 16.08 og jeg pakkede skjulet sammen og gik over til den lille sø, for at se om der kom nogle ænder. Efter en ½ times tid kom der en flok gråænder og smed sig i søen, Balder havde set dem, så jeg gav ham ordre til, at rejse dem og han rendte rundt om søen og rejste dem. 2 af dem drejede over mod mig, jeg skød den bagerste i et fint sideskud og Balder hentede den. Så en krage og en and blev det til denne eftermiddag. Det er nu skønt at have mulighed for, at være på jagt helt selv og hunden en gang imellem.

Jagt ved Tørring den 17.11.13
Frank havde igen inviteret Balder og mig med på jagt. Det var en fantastisk dejlig morgen, høj himmel og sol da vi mødtes kl. 09.00. Vi fik lige en kop kaffe og en enkelt lille skarp, så var vi klar. Første såt bød på en enkelt hare og et par fasaner. Der blev skudt til haren, men bagved og fasanerne fløj der, hvor der ikke var skytter. Anden såt var der ikke noget. I tredje såt blev der set en hare og skudt til en fasan. I fjerde såt blev der rejst en hare, den blev fint leveret af en af skytterne. Der blev rejst nogle fasaner, men de fløj over til naboreviret. Jeg skød til en fasan, men fik den ikke. Vi sluttede af med den sikre såt ”madpakken” og en snak om, at der blev set fint med vildt på de 25 tønder land. Tak til Frank for invitationen.  

En stor flot hare

15.11.13 Jagt hos Jørn

Jagtreviret var ved golfbanen i Hedensted. I første såt var der en del fasaner og en enkelt sneppe og der blev skudt en fasanhøne og en kok, men kokken fik vi ikke, da det var en såkaldt løber og den var forsvundet over i naboreviret. I anden såt fik Balder rejst rigtig mange fasaner og 4 snepper. Der blev skudt til flere fasaner, men jeg tror de fleste af dem havde skudsikkervest på, men der faldt da 3 stk. I tredje såt blev der set en enkelt hare, 4 fasaner og en flok agerhøns. Vi sluttede af i jagtstuen med en gang tarteletter, hvor fyldet var lavet på fasaner og det smagte sku` godt. Tak til Jørn for en god jagtdag.

Duejagt den 14.11.13

Jeg skulle ud for at fodre fasaner i Bjerresminde jagtkonsortium, så kunne jeg jo lige så godt se om der kunne skydes nogle duer. jeg havde taget far med og han satte sig over til skovkanten og jeg gik op for enden af et hegn. Der var rigtig mange duer i luften, men de var oppe i en højde hvor de var fredet. Efter duejagten gik vi ned til vandhuldet på andetræk dog uden resultat. De ænder der kom var også for høje til skud, men så fik vi da lidt frisk luft.

På jagt med Morten den 10.11.13
Morten, havde inviteret mig med på jagt i området omkring Verst og Vork bakker. Det var en fantastisk dejlig dag med meget vildt. Der blev skudt 5 fasaner og et dyr. Jeg skød 2 fasaner, den ene af fasanerne var en rigtig høj fasan og den klappede sammen i skuddet. En fantastisk oplevelse når det lykkes. Tak til Morten for indbydelsen.                                               Balder og jeg var godt trætte da vi kom hjem efter 2 lange jagtdage med mange gode oplevelser. 

Fællesjagt i Bjerresminde jagtkonsortium den 9.11.13
Vi startede som sædvanlig kl. 0900 med morgenkaffe og bengæt, jeg havde min gamle far med som gæst denne gang. Der blev set en del vildt i de første såter og der var rigtig mange fasaner i den ene såt. Jeg var så heldig, at skyde en sneppe og en fasan. Der blev skudt 9 fasaner, 1 hare og 2 snepper. Ved paraden blev bengæt offentliggjort og far havde gættet på 28 ben, men det var der 3 andre der også havde, der i blandt mig selv, så der måtte en lodtrækning til og den vandt far.   

Paraden og min sneppe

På jagt hos Frank den 3.11.13
Frank havde inviteret mig med på jagt ved Tørring. Vi mødtes kl. 09.00 og efter en lille skarp og et stykke røget elghjerte var vi klar til at jage. Første såt var der høje forventninger til, men her var absolut intet. I 2 såt heller ikke noget. Mærkeligt for sidste gang var der både råvildt og fasaner. 3 såt var mosen og her rejste Balder en hare som jeg skød til og ramte i første skud, andet skud var over og den løb op over bakken. Alex fik den senere da han gik op over bakken og Balder kom flot hjem med den. Den sidste såt var et langt smalt stykke langs en bæk. Her rejste Balder en flot gaffelbuk, men udenfor skudhold. Senere i stykket rejste han en fasan kok, som valgte at flyve over ved naboen, så det fik den lov til. Vi sluttede jagten af med den medbragte madpakke. Ifølge vejrudsigten skulle det ha´ regnet, men det blev kun til nogle få byger. Tak til Frank for en dejlig formiddag.

Balder med den fine hare.

Fællesjagt i Bjerresminde jagtkonsortium den 20.10.2013

Denne gang startede jagten på et af de jagtstykker vi har i Viuf. Vi mødtes kl. 09.00 til morgen mad i stalden og efter morgen maden og den obligatoriske bengæt gik turen ud til et stort engstykke omkranset af skov. Der blev set 6 stykker råvildt, men ikke skudt til noget. Nu gik turen til jagthytten i Andkær, hvor vi skulle have Lilleskoven. Her blev der også set dyr, men ikke skudt til vildt. Efter denne såt gik vi over til den gamle grusgrav dog uden resultat. Nu var det blevet middag og vi samledes i hytten til engang gullash med ris, det var en god kulinarisk oplevelse. Efter middag skulle vi have såten bag hytten, hvor vi har haft opdræt af fasaner, så det skulle være spændende, at se om der var fasaner. Der var mange fasaner og de var velflyvende. Jeg havde fået en yderpost og jeg skød 2 flotte fasankokke som Balder flot apporterede. Der blev i alt nedlagt 12 fasaner. Frank min gæst på jagten fik også skud i bøssen og nedlagde en enkelt fasan. Nu gik turen så til den sidste såt, som var sønderskoven. Her var der virkelig gang i den, jeg var igen så heldig, at skyde et dyr næsten samme sted som på sidste jagt. Selvom jeg ellers havde sagt til mig selv, at jeg ikke skulle, da det var pokkers hårdt sidste gang at skulle bære dyret hele vejen gennem såten, men heldigvis var det et bukkelam, så den vejede ikke så meget

Ballum  17-18.10.2013
Så gik turen igen til Ballum og denne gang sammen med lillebror Dan og nevø Frederik.
Jeg var kørt hjemmefra ved 14.00 tiden og ankom til jagtstykket ved 15.30 tiden. Efter en kop kaffe gik turen ned til grøften, hvor jeg plejede at sidde. Op kom skjulet og gåselokkerne blev sat ud. Ved femtiden kom Dan og Frederik, de gik lidt længere ned mod åen og fik lagt lidt andelokker ud i et lille vandhul på marken. Det var begyndt, at blæse en del og der kom i tusinde vis af gæs, men bramgæs øv, øv. Ænderne kom der en del af, men ikke lige ved os. Nu var det blevet mørkt og jagten sluttede. Vi gik op til bilerne, Dan og Frederik ville sove i Bilen. Jeg valgte nu at krybe ind i den gamle campingvogn vi har på stykket. Inden vi kravlede til køjs skulle vi lige have noget aftensmad. Dan og Frederik fik hønsekødssuppe og jeg fik varmet noget spaghetti bolognese. Det var nu hyggeligt, at sidde i den gamle campingvogn med stearinlysene tændt og vindens susen udenfor. Efter en god nats søvn var det op kl. 05.20. gang i trangiane og få varmet vandet til kaffen og så gik turen igen ned i skjulet. Der var ikke det store træk af ænder og de to, der kom susende bagfra mig skød jeg forbi på. Da klokken var ca. 08.00 kom Frederik hen til mig og sagde, at han ville gå op til bilen og kravle i soveposen da han frøs. Ja når man er elleve år vil man jo selv bestemme, hvor meget tøj man vil ha´ på også selv om far Dan havde sagt noget andet. Nå, men da klokken var 11.00 valgte vi, at pakke og gå op til campingvognen for at få en kop kaffe. Vi stod udenfor campingvognen og studerede de tusinde af bramgæs, der fløj rundt da Dan pludselig sagde, at han så en fasan nede langs grøften. Vi blev enige om, at Dan og Frederik sammen med deres 6 måneders labrador Max skulle prøve om de kunne komme så tæt på den, at de kunne skyde. De nåede næsten ned i den anden ende af stykket før den lettede og Dan skød den. Lige efter, at han havde skudt kunne jeg se, at der kom en anden fasan løbende op mod mig langs grøften. Jeg skyndte mig hen til bilen efter geværet, fik stoppet et par patroner i kammeret. Fasanen kom ind på ca. 20 meter og jeg sendte Balder ud mod den for at få den til at lette, hvilket den også gjorde og kom om i et fint sideskud. Så når man nu ikke fik ænder og gæs på tasken, var det da fint med et par flotte ud farvede fasankokke. Frederik var rigtig glad, for han elsker vildt kød og der var julelys i øjnene på ham da jeg gav ham min fasan. Endnu en dejlig jagt i Ballum og som Frederik sluttelig sagde til sin far, skal vi spise dem i aften, ja så tror jeg nok der er en kommende jæger gemt i ham.    

Frederik med de 2 flotte fasankokke ---------- Bramgæs lige over skjulet

Ballum 11-12.10.2013
Så gik turen igen til Ballum, vinden var i øst nok ikke det bedste til vestkysten, men nu skulle det være. Balder og jeg ankom kl. 15.45 og efter en kop kaffe gik turen ned over marken til det sted i grøften jeg havde udset mig. Jeg fik sat mine tolv lokkegæs. Jeg havde for en tid siden lavet en ramme til sløringsnettet af glasfiberstænger fra et telt. Det vejer ikke ret meget og let at sætte op. Med nogle tøjklemmer til at holde sløringsnettet fungerer det rigtig godt. Jeg havde ikke været i skjulet ret længe før de første gæs kom og smed sig mellem lokkerne, men det var Bramgæs og de er jo fredet, men selv om de er fredet er det nu ret sjovt at se hvordan de gik rundt mellem lokkerne. På et tidspungt gik der 68 Bramgæs under 25 meter fra mig en sjov oplevelse. Om aftenen kom der en del ænder, men de valgte lidt høje luftlag. Efter aftensmaden sad jeg lidt og nød stilheden med en kop kaffe og kunne høre at der kom mange Bramgæs øst fra. Op kl. 05.30 fik liv i trangiane og varmet vand til kaffen og så gik turen ned i skjulet. Ænderne havde igen valgt de høje luftlag, så der kom ikke ænder på tasken. Da solopgangs tiden var ca. en ½ time gammel kom der igen gæs og igen 1000 vis af Bramgæs og igen væltede de ned mellem lokkerne. Balder kikkede på mig flere gange og hvis han kunne tale er jeg sikker på han havde sagt til mig, så skyd dog for h…… så jeg kan hente dem. Der kom da heldigvis 2 krager og de måtte lade livet til Balders store glæde. Der blev ved med at komme Bramgæs hele formiddagen, så da klokken var nær 12.00 havde jeg fået nok af dem og pakkede sammen og kørte hjem over. Vel hjemme kan man så igen tænke tilbage på, hvor heldig man er som jæger, at kunne opleve den danske natur.


Tørring den 13.10.2013
Frank havde inviteret mig med på en lille formiddagsjagt, hvor der måtte skydes hvad jagtloven tillader. Vi mødtes kl. 09.00 fik lige en enkelt og en kop kaffe. Selv om reviret ikke er så stort var der meget vildt mindst 10 fasaner 8 dyr og en hare på reviret der blev dog ikke leveret vildt, Frank skød dog til en fasankok som sikker er der næstegang der er jagt på området. Selvom der ikke blev leveret vildt var det skønt at se Balder arbejde. Vi afsluttede med den medbragte madpakke og takkede for en god formiddag. Vel hjemme sprang sofaen op på rygge af mig og Balder og jeg snorkede efter sigende om kap et par timer.

Første fælles jagt 5.10.13

Jeg er i år kommet med i jagtkonsortium ved Andkær på lidt over 300 ha.

Jagten startede kl. 09:00 med morgenmad i jagthytten. Jeg havde taget min broder Dan med som gæst og Balder var selvfølgelig også med. Efter morgenmaden og den obligatoriske bengæt var det tid til den første såt i Munkebjergskoven, der blev set råvildt og en hare, men ikke skudt til noget. I anden såt blev der set 5 dyr og skudt en ræv og en hare. Fjerde såt var mosen, her blev der skudt 3 fasaner og en råbuk. Der kunne være skudt flere fasakokke, men det var svært at se forskel på høner og unge kokke. Så var det middag, middagsmaden stod på minestronesuppe, det smagte rigtig godt. Femte såt var sønderskoven, her var jeg så heldig at skyde en rå. Jeg var lige kommet ind i nogle forfærdelige høje brændenælder, da der kom noget imod mig i de høje nælder, jeg tænkte, at det nok var hunden, men pludselig stod råen 3-4 meter fra mig i det spor jeg havde lavet, den stod med spejlet til og havde ikke set mig, så jeg gav den et nakkeskud og den forendte straks. Der blev også skudt en rå mere samt en ræv og en hare i denne såt. Nu gik turen tilbage til hytten og den flotte paraden. Efter paraden kunne de der ville drive søen af for ænder. Vi var nogle stykker, der gik ned til søen og her rejste Balder en rå, som lød lige op til Dan. Han leverede den flot i første skud og Balder gik lige i struben på den og holdte den til de sidste få spjæt var forbi. Der var en del ænder i søen og der blev skudt 8 styk. Så alt i alt må man sige, det var en fantastisk god første jagt på reviret.

 

Paraden og den rå jeg skød, den vejede 17 kilo brækket og var fri for hagl kroppen.

6-7. September Ballum

Så gik turen igen til Ballum, denne gang sammen med far. Vi tog af sted fredag eftermiddag og ankom til Ballum kl. 16.00 og fik sat skjul og 20 gåselokker op. Vi havde ikke de store forventninger da vejret ikke var det vilde, vind fra sydøst og 23 grader. Det var faktisk så varmt, at vi sad i T-shirt til klokken var 18.00. Der havde ikke været mange fugle i luften, men pludselig kom der en flok gråænder lige mod mig, da de var inden for skudhold holdte jeg til, men første skud gik forbi, men i andet skud faldt det sku´ 2 sten døde. Det er ikke så tit det sker, at man skyder 2 i et skud, men det gav da Balder lidt at arbejde med. Der kom en del ænder om aftenen, men ikke lige der hvor vi stod. Aftensmaden stod på en gang karrysuppe med cocktailpølser, da der var udsolgt af ristet bacon. Efter nogle timers søvn gik turen igen ned i skjulene. Der var flere gange, hvor ænderne var ved at være inden for skudhold, men de manglede lige det sidste for at kunne skydes. Jeg skød et par bekkasiner, som gik ned i den modsatte grøft. Jeg regnede ikke med, at de blev nemme at finde, men det gjorde Balder til skamme han fandt dem uden problemer. Nu var klokken ved at være 11.00 og vi valgte at pakke sammen og køre hjem. På tros af, at vejret egentlig ikke var til jagt på vestkysten gav turen alligevel fugle på tasken.

2 gråænder og en fantastisk flot solopgang

 1.september 2013 gik turen til Ballum.

Jeg havde glædet mig rigtig meget til at komme af sted, så bilen blev gjort klar til overnatning og der blev pakket lokke gæs, skjul og mad. Jeg kørte mod Ballum aftenen før og ankom ca. kl. 22.00. Balder blev luftet og soveposen blev rullet ud. Brormand Dan ankom ved 23.00 tiden også han gjorde klar til at sove i sin bil. Det var begyndt at blæse og regne, men da vækkeuret ringede kl. 04.00 var det tørvejr og vinden havde desværre lagt sig en del. I år havde der været korn på stykket og det var lige blevet høstet et par dage før, så det lovede godt for at gæssene ville slå sig ned på marken. Jeg placerede mig lige lidt over midten af stykket og fik sat en flok gåselokker ud i noget, der lignede et stort v. Jeg havde brugt en del tid på. at få lavet et nyt stativ til skjul. Stativet havde jeg lavet af nogle glasfiber stænger fra et telt. Det smarte er. at de kan foldes på midten så de ikke fylder meget og vægten er reduceret i forhold til de jernstænger jeg havde før. Nu er skjulet 1,5 m2 og der er plads til 2 mand, hvis det skulle være aktuel. Balder er vældig glad for ikke. at skulle ligge uden for skjulet som før. Nu var det bare at vente til klokken blev lidt over 5. Der var en del ænder i luften, men kun en enkelt, der kom tæt nok på mig uden den tog skade af det, jeg kom håbløs bag ved. Dan havde heller ikke det store held. Vi havde et par chancer til bekkasiner, men de overlevede også. Dan tog hjem ved 11.00 tiden. Jeg gik ned i skjulet igen, men der skete ikke en skid, så jeg lagde mig ned sammen med Balder og sov 1½ time, uh det var godt. Kort tid efter jeg var vågnet hørte jeg lyden af gæs på vej mod mig. Jeg kaldte et par gange i gåsekaldet og det virkede, de gjorde klar til, at se lidt nærmere på mine lokkere. Lige da de kom til lokkerne drejede de lidt mod højre for mig, hvilket gav et perfekt sideskud. Bum et stk. 4½ kg grågås lå død på jorden. Balder fik hurtig hentet gåsen hjem og fik da også lige en lille godbid. Jeg havde i løbet af eftermiddagen flere flokke af gæs ind over mig, men lige en 10 til 20 meter for langt fra mig. Jeg blev og tog aftentrækket, men det gav ikke noget. Det blev til denne ene gås og en masse dejlig frisk luft, så nu er sæsonen i gang.

 

20.1.2013 Jagt hos Anders


Anders havde inviteret far og jeg på riffel og haglbøssejagt. Vi startede kl. 08.00 med morgenkaffe og derefter fandt vi vore pladser i skoven. Vejret viste sig fra den smukke side, svag vind og 5o frost. Jeg sad midt i skoven og efter ca. ½ time så jeg 2 dyr gå ind i skoven, men de kom ikke fri, til at jeg kunne afgive skud. Jeg fik besøg af et egern, som lystig sprang rundt over hovedet af mig og dryssede sne ned på mig når den hoppede rundt i grenene. Ved middagstid stoppede vi med riffeljagten og gik ind for at få varmen. Anders havde varmet kakao, det gav varmen. Vi var nu klar til, at tage en tur med haglbøssen og Anders, Birgit og far stillede sig for nede for enden af skoven. Jeg startede, med at drive fra den modsatte ende og der gik ikke længe inden Balder fulgte et frisk rævespor, men ræven var søgt over i nabo stykket, så jeg måtte kalde Balder tilbage, men da vi nåede ned for enden af stykket drejede vi af til højre ind i noget tæt nyplantning, her søgte Balder rigtig godt og fik også rejst et stykke råvildt, der desværre smuttede bagud. Vi afsluttede jagten og gik tilbage til huset. Danmark er nu smuk som den ligger der indhyllet i sne, så pyt med at der ikke var vildt på paraden.

Der var mange spor i sneen

 

13.1.2013 Rævejagt med Egtved Jagtforening 


Egtved Jagtforening afholdte rævejagt og Morten havde spurgt om jeg ikke ville med og selvfølgelig ville jeg da det. Vejret var perfekt til rævejagt, frost og lidt sne har efter min erfaring altid været godt for så er der næsten altid ræve ude af gravene. Vi startede kl. 09.00 med morgenkaffe i Egtved Jagtforenings lokaler og efter en kort parole kørte vi til den første såt. Jeg var ikke mere end lige sat af på post da jeg ser en ræv på den modsatte skrænt. Den løb i en bue uden om det stykke hvor vi stod for. Pludselig høre jeg støj bag mig og ud kommer de 2 rådyr på 8-10 meters afstand perfekt til et sideskud, men det var rævejagt så de fik lov at løbe. Driverne var faktisk kommet igennem uden der var kommet ræv og min sidemand sagde nu er det nok snart slut, men han havde ikke mere end lige sagt det da jeg så en ræv 20-25 meter foran mig nede ved den lille å. Den stoppede op et øjeblik og kikkede op over en tot græs, det skulle den jo nok ikke ha´ gjort for det bevirkede at jeg afgav et skud og den væltede. Den lå og løftede hovedet lidt så jeg valgte lige at give den et skud mere. Vel nede ved ræven kunne jeg konstatere at det var en pæn stor hanræv jeg havde skudt. Vi kørte nu ud til næste såt her blev der set 2 ræve. Jeg så 5 rådyr, 1 fasankok og en sneppe. Såt nr. 3 blev der ikke set ræv, men jeg så 2 rådyr, en hare og 1 fasanhøne. De 2 rådyr stod lang tid kun 10 meter fra mig uden at opdage mig. Det var sjovt at opservere, hvordan de hele tiden fulgte med i hvor driverne var og da driverne drejede, forsvandt de stille og rolig i modsatte retning. Det var dejlig, at se at der var godt med vildt på revirerne. Vi afsluttede med parade over den ræv jeg havde skudt og frokosten blev indtaget i Egtved Jagtforenings lokaler. Tak for en super dejlig dag.

 

En tur på Vejlefjord den 11 - 12.1.2013

Se beretningen her under havjagt

28.12.2012 Den årlige julejagt hos Jørn


Igen i år havde Jørn inviteret til den efterhånden traditionsrige julejagt med dertil hørende spisning og aften hygge. Vejret var fint, let frost og svag vind. Vi startede i jagtstuen kl. 08.00 med rundstykker. 10 mand var samlet om morgenbordet og Jørn havde fundet bøtten frem med ben gæt sedlerne. Alle mand gættede løs og så måtte vi se, hvad dagen bragte. Vi startede med en lille såt, her blev der rejst en del fasaner, men træfsikkerheden var ikke så god, det blev til 1 fasanhøne som Jørn skød.  Vi skulle nu i gang med såt nr. 2, som vi forventede meget af, med det havde nogle golfspiller fået ødelagt ved at fise rundt nede ved skoven. Der står ellers højt og tydeligt i deres klubhus, at banen er lukket til kl. 11.00 pga. jagt. Så øv øv. Det lykkedes dog at finde lidt fasaner. Jørn og Brian fik også chancen, men der var mest plads ved siden af, så det blev til huller i luften. Såt nr. 3, på jorden ved jagtstuen gav ikke vildt, men der blev set 2 stk. råvildt, som rejste fra en grøft og forsvandt over i en lille grantygning hos naboen. Nu gik turen hjem til jagtstuen og den dejlige frokost. Under frokosten blev der kikket på bengæt, tænk sig, Dan den lille fedterøv havde kun gættet på 2 ben og da der kun var skudt den ene høne, ja så løb han med præmien, som bestod af 2 par jagtstrømper. Efter frokosten var der nogen, der havde brug for at komme på tønden og da der ikke er toilet i jagtstuen endnu, kørte de over til Flemming for at få tømt sækken.  Bo og jeg fattede jagtgeværet og gik over til en lille sø, der er omkranset af træer på den ene side og her kommer der tit skovduer. Der gik dog heller ikke længe inden der kom 2 duer og jeg skød den ene, som Balder selvfølgelig hentede i fin stil. Bo nåede ikke at skyde efter den anden, da den kom bag træerne. Imens vi stod der blev vi ringet op af Jørn, der sagde, at hvis vi ville så kunne vi komme med på andejagt i Uldumkær. Her havde Brian et stykke eng helt ud til Gudenåen, hvor der var en stor oversvømmelse. Da vi kom derud var vejen oversvømmet, men vi tog chancen og kørte igennem. Det var sku´ godt vi ikke gik i stå, for vandet nåede et godt stykke op på dørene, men vi kom igennem. Da vi skulle gå ud til stykket skulle vi forcere et stykke med oversvømmelse, som var frosset til, men isen havde lige nøjagtig en tykkelse, der ikke kunne bære og under isen var der mudder. Det var godt nok svært at komme igennem, men igennem kom vi da. Ude på det åbne vand lå der mange ænder og de kom da også i luften da vi kom, men valgte klogelig at holde sig uden for skudvidde. Der var ikke nogen form for skjul og da det både var frostvejr og en stiv vind var det rigtig koldt. Det blev ret hurtigt mørkt og det var svært at se ænderne. Jeg fik et enkelt hurtigt skud til en flok krikænder dog uden resultat. Brian skød en fin gråandrik som landede med et hult drøn på isen. Havde det været svært at komme der ud, blev det ikke nemmere at komme tilbage i mørket og det lykkedes da også for Bo, at få den ene fod våd da hans støvle sad fast i mudderet. Vel tilbage ved bilerne spurgte Brian om Flemming ville have anden, hvilket han takkede nej til og Brian spurgte om der var andre, der ville have anden og næsten inden han havde fået sætningen afsluttet sagde Frederik på 10 år (Dans søn) det vil jeg gerne. Han skal nok blive en god jæger engang, for det er lige meget om det er en krage, så skal den spises. Vi kørte nu tilbage til jagtstuen og her havde Jørn og Finn lavet flæskesteg med hvad dertil hører og hold da op, hvor det smagte godt. Efter maden valgte nogle stykker at køre hjem, men Erling, Bo, Dan, Jørn og jeg havde bestemt at vi ville overnatte i jagtstuen. Jørn blev dog hurtig overvældet af træthed og gik tidlig i seng, det skyldtes nok, at han aftenen før havde kikket lidt dybt i en flaske. Nå, men vi resterende 4 gik i gang med at rafle og smage på whiskyen, eller det vil sige, det var nok mest Dan og Bo der fik tømt flasken.. Klokken var langt over midnat inden vi krøb til køjs. Balder, var uden at vi havde bemærket det kravlet op i min køje og her sov han så dybt, at jeg måtte ruske lidt i ham for at få ham ud, så jeg kunne komme i seng. Da vi vågnede, sådan hen ad 09.30 tiden fik vi lige lidt morgenmad og så stod den ellers på opvask og rengøring.

Tak til Jørn endnu en dejlig julejagt.   

Fromsseier Plantage den 2.11.2012

Lørdag den 1.12 om aftenen ringede Morten til mig, at han havde et afbud til en jagt i Fromsseier Plantage ved Vorbasse og det siger man jo ikke nej til. Tænk sig, det var den første jagt i år hvor jeg ikke var driver, lidt mærkelig at Balder skulle blive hjemme. Vi startede kl. 08.00 med rundstykker i den hyggelige jagtstuen og derefter var der parole og flaghejsning og hornspil. Vejret var rigtig flot 10 cm. sne, frost og høj himmel. Vi skulle heldigvis gå mellem såterne, så man fik hurtig varme efter at ha´ stået stille i lang tid for såterne var store. Til middag var der disket op med smørebrød og der var rigeligt af det, så det var lidt hårdt, at skulle gå ud til den første såt efter middag. Jeg fik ikke skudt bøssen af, men pyt med det, det var så smukt at være der ude i skoven og som man kan se på billedet var der ikke mangel på vildt på paraden. 1dåkalv 3 rådyr 3 harer og 2 snepper. Tak til Morten for en rigtig god dag.

 

 

Jagt hos Jørn 30.11.2012

Så var Balder og jeg igen på jagt hos Jørn. Det er altid en oplevelse, at komme på jagt hos ham og denne gang var heller ikke uden udbytte. Vejret var perfekt, sol og en smule frost og så i en åben bøgeskov det var sku´ smukt. Balder var virkelig godt gående, han fik rigtig meget vildt presset frem. Han rejste en hare som Flemming skød. Der blev rejst mange fasaner og Flemming skød en kok lige før haren og da den lå på jorden ved siden af ham, ja hvad var så mere naturlig for Balder end at snuppe den og komme hjem til mig med den, selv om Flemming råbte hov hov det er min fasan. Der blev skudt en fasankok mere i den såt. I anden såt fik vi også fasaner på vingerne og jeg fik skudt en rigtig flot fasankok, der kom ind over mig i ca. 30 meters højde og den blev flot hentet af Balder. Da vi tog tredje såt fandt Bjørn en and som de havde skudt aftenen før. Den var godt nok stiv frossen, men en fin stor gråand.

 

 

Jagt hos Jørn 9.11.2012

Jørn havde igen inviteret til jagt omkring golfbanen i Hedensted og i St. Dalby. Vejret var fin, let skyet og ingen vind. Vi startede med en lille såt, her blev der set 2 stk. råvildt og en håndfuld fasaner. Anden såt var den store skovsåt omkring golfbanen. vi var denne gang 4 driver med hunde og det gav pode. Der blev rejst en del fasaner og jeg fik skudt en rigtig flot kok som kom dejlig høj mellem træerne og den pakkede perfekt i skuddet. samtidig skød Troels et rålam og Jørn skød også en fasankok som han dog måtte give 2 skud. Vi kørte nu op til jagtstuen og drev de 2 små søer af. I den lille af dem blev der rejst 1 kok og 1 høne. I den anden sø var der en del gråænder som Balder blev sendt ud for at få på vingerne. Vi ventede på at de ville komme tilbage og jeg var så heldig at skyde en rigtig flot gråandrik. Efter paraden var det tid til de obligatoriske pølser og snak i jagtstuen. Tak for en dejlig jagt.

Jagt ved Ravning 21.10.2012

Jeg var inviteret på jagt i engene ved Vingsted og Ravning. Vi mødtes hos Svend kl. 09.00 og fulgtes ad til første såt ved Vingsted. Der var en del fasaner, men de holdt rigtig hårdt da de begyndte at komme på vingerne var det mest høns dog var der en enkelt kok som var inden for skudhold, men den skød jeg ikke efter, da den var nået over skel. Der blev også rejst en rå, der løb bag ud af driverkæden lige forbi en af driverne, der ikke bar våben. En af skytterne skød en krage. Såt nummer 2 var lige efter Ravningbroen, her var det heller ikke til at få fasanerne op at flyve, så efter en hård og våd vandring i det sumpede landskab tog vi hjem til Svend, hvor Svends kone havde lavet et rigtig lækkert bord samt hjemmebagt brød. Vel hjemme var det tid til, at få hunden vasket for føj, hvor den lugtede af rådden mose vand. På tros af at der ikke var det store på paraden, var det skønt at gå der ude i ådalen og se alle de skønne efterårsfarver.

Jagt i Ballum 14.10.2012

Så gik turen til Ballum, vejret var faktisk alt for fint til trækjagt ved vestkysten, men jeg har nu haft erfaring for, at chancen for at der kommer enkelte fugle ind over lokkerne er ganske gode på tros af vejret. Jeg ankom kl. 06.00 og havde lige en halvtime til at få lokkerne og skjulet gjort klar. Der kom en del ænder dog uden for skudvidde. Der en lille flok krikænder susende lavt ind over lokkerne, som jeg på fineste vis skød blankt forbi. Der kom en lille flok bramgæs og smed sig mellem lokkerne lige efter solopgang. Jeg tænkte, at de kunne sikkert være med til at få flere gæs til at slå på lokkerne. Og ganske rigtig Ca. en time efter solopgang kom der 2 grågæs ind over lokkerne, jeg skød den ene, kunne måske godt ha´ skudt den anden også, men valgte at lade den flyve, da den ville være faldet på den anden side af åen. Balder hentede gåsen og der holdt godt på den, for den vinkede lidt svømmefødderne. Der kom i tusinde vis af bramgæs og flere af dem smed sig blandt mine lokkegæs et fantastisk syn, at se dem komme på stive vinger og gå ned blandt lokkegæssene . Der var også kommet rigtig mange brunnakker(pibeænder), de havde bare ikke landingstilladelse, der hvor jeg sad. Da jeg kørte hjem til middag fløj der stadig mange fugle i luften. Vel hjem igen, blev gåsen gjort grydeklar og så stod den på gåsesteg til aften. Hvor er det skønt, at man har den mulighed, at kunne levere sin egen aftensmad, Balder nød også at få resterne af gåsen, hvilket betød at han hen på aftenen fik besked på at fortrænge til sin kurv. Endnu en god oplevelse kan skrives ind i jagtjournalen.

Jagt Hos Jørn 5.10.2012

Vi mødtes ved golfbanen i Hedensted og skulle drive skoven af. på den modsatte mark var der rigtig mange fasaner, men der havde vi jo desværre ikke jagten. I den første såt blev der set dyr og skudt en fasankok. I anden såt blev der set dyr, harer og fasaner men ikke skudt noget. tredje såt rundt om gården, hvor jagtstuen er, blev der skudt en rå. Vi var heldige med vejret for da vi lige var kommet ind til de varme pølser åbnede himlen sig og det gav rigtig meget vand, så er det sku hyggelig at sidde inde i jagtstuen sammen med vennerne.

 

Første jagt i år i Ballum 22-23.9. 2012

Efter en hektisk start på september med forberedelse og afholdelse af min 50års fødselsdag trængte jeg til at være lidt alene, så jeg og Balder tog en tur til Ballum. Det var alt for fint vejr, men hvad gør det bare det at komme ud og nyde naturen er fint nok med mig. Lørdag kl. 14.30 ankom jeg til jagtarealet og fik stillet lokkegæs og ænder ud og fik sat skjul op. Jeg havde fået et nyt camonet i fødselsdagsgave, som var i flere nuancer og den passede perfekt ind i naturens farver. Der kom en del krikænder om aftenen, men i sivhøjde er de nærmest umulig at se, jeg fik dog skudt til en lille flok, men kom håbløs bagved. Så gik turen op i den gamle campingvogn for at få lavet aftensmad. Det blev til engang forloren hare og et par kogte æg. Hvor er det bare skønt, at ligge der i mørket og stilheden med sin kære hund ved sin side. Op kl.04.30 og få lavet kaffe og engang havregrød, så er bunden lagt og man er klar til dagens jagt. Der kom mange ænder, men de kom lidt for langt oppe. Kl. ca. 09.00 kom der en flok grågæs i retning af mine lokkere, men ca. 50 meter før de var skudbare slog de af, det skyldtes at der var en båtnak, der kom sejlende ned af åen i en jolle. Det var lige før, at man fik lyst til at give ham et skud under vandlinjen. Jeg pakkede lokkerne og gik op mod bilen, under vejs skød jeg 3 bekkasiner og det blev så det vildt, der kom på paraden. Men hvor var det en dejlig afslappende tur.

Endelave den 30.8 – 1/2. 9 2012

Så skulle det prøves for førstegang. Jeg skulle på præmiere jagt på Endelave.
Flemming havde inviteret til jagt og fredag den 30.8 var Flemming, Jørn, Erling, Kjeld, og Kim klar til at køre mod færgen i Snaptun. Erlings Toyota Hi-ace var godt læsset med udstyr, på taget var der monteret en skydepram og traileren var også læsset med en skydepram og div. udstyr. Inden vi kunne køre var der gang i den helt store frittejagt. Flemming havde købt 2 fritter, men den ene var noget af en udbryderkonge, men det lykkedes at få den til at gå i en fælde. Det havde været svært at få en billet til bilen da der denne weekend var 2 bryllupper på øen, men det lykkedes og Flemming var også så heldig, at få sin bil med selvom han ikke havde plads. Vel ankommet til Flemmings hus fik vi pakket ud og kørte derefter ud til jagtområdet for at få læsset bådene af. Vel hjemme igen fik vi lidt aftensmad og så var det sengetid. Vi stod op kl. 3.45 og kørte ud til søen på Øvre og hold da op, der kom mange ænder, da vi sluttede lå der 12 ænder og 2 kaniner på paraden, det må da siges at være ret godt. Vi kørte af strandvejen hjem og kunne i reservatet se rigtig mange grågæs der rastede. Da klokken var tæt på 12 kom Dan ind med færgen. Efter at han havde fået pakket ud tog Erling og jeg med ham ud på Øvre for at skyde nogle kaniner, man må sige at Dan fik indviet sin nye salonriffel, han skød 10 kaniner, jeg skød et par stykker med jagtgeværet og Erling skød 4 med jagtgeværet. Erling sad på en stol ved bilen og skød kaninerne, når de kom ud fra hybenbuskene og han var endda så nærig, at han den ene gang lod 2 kaniner sætte sig på linje, så han kunne skyde dem i et skud. Vi ku´ ha´ skudt mange flere, men de skulle jo også rengøres, så vi valgte at stoppe medens legen var god. På vejen hjem til de andre passerede vi en mark på størrelse med en håndboldbane, der sad mindst 150 kaniner der. De lokale mener, at der er over 30 000 kaniner på øen i øjeblikket og det skal sku´ nok passe for der var kaniner over alt. Da vi kom hjem til huset skulle vi ha´ kaninerne klaret Flemming havde på youtube set, at man kunne presse alle indvoldene bagud af kabinen uden at skulle åbne den først. Først tog man kaninen i ørene og svingede den rundt nogle gange og derefter pressede man indvoldene bagud. Tog en økse huggede ben og hoved af og trak skindet fra hoved og bagud. Det blev ved denne lejlighed konstateret, at det virkede bedst på de kaniner, der var skudt med salonriffel. De der var skudt med hagl havde tendens til, at mavesækken gik i stykker.
Aftensmaden var tilberedt af Flemming og Jørn og på menuen var grillet rådyr bøffer med kartofler og rigtig god vildtsovs. Mums det smagte godt og alle fik vist lidt mere end godt var. Aftentrækket var ikke så godt som morgentrækket, vi så både ænder og gæs, men der lå ingen på paraden. Dan måtte lige låne en af Flemmings geværer da hans egen lå hjemme i huset, så det var da godt Flemming havde hele arsenalet med. Da vi kom hjem fik vi lige en kop kaffe og gik så i seng, al den friske luft, fine vejr og den gode mad havde sat sine spor på alle mand.
Næste morgen gav 2 ænder. Efter morgen trækket gik vi lidt rundt i området og kørte ned til et andet stykke jagt, men her var der ikke ænder i vandhullerne. Hjemme i huset igen fik vi lige lidt at spise og en lille lur inden Dan og jeg skulle med færgen. Jørn, Flemming og Erling blev til mandag og tog morgentrækket, samt afprøvet skydeprammene. Jeg mener, at de fik et par kaniner hjemme i Flemmings have. Det havde været en rigtig god weekend med mange gode jagt indtryk. En stor tak til Flemming for han gæstfrihed og jeg håber vi kan få mange gode ture sammen i fremtiden.

24.25.26 feb. 2012

Var jeg igen blevet inviteret til Endelave af Flemming. Jeg hentede Jørn og vi kørte over til Flemming og hans søn Rasmus, så vi kunne følges ad til færgen, som afgik fra Snaptun kl. 16.00. Det blæste en del denne fredag eftermiddag og det gav en lidt urolig overfart. Vel ankommet til Endelave fik vi os installeret og fik lavet lidt aftensmad. Flemming bagte boller og Rasmus bagte kage. Da der var fyret godt op i brændeovnen og kaffen var brygget var det tid til at se nogle jagtfilm. Rasmus var dog kørt på pigebesøg, så det var os "gamle" der så et par film. Lørdag morgen havde Flemming arrangeret et par timers kaninjagt på det nye stykke jagt han havde lejet. Det lykkedes os, at skyde 3 kaniner ud af de 5 der kom ud af hullerne. Den ene kanin havde flækket et øre og da vi havde fundet et øremærke fra et død får, var det oplagt at lave lidt sjov med Flemming, da det var ham der havde skudt kaninen. Flemming havde investeret i en lerduekaster og vi fik skudt til en del af de sorte duer. Rasmus, Flemming og jeg brugte eftermiddagen på lidt krage jagt dog uden resultat. Jørn fik om eftermiddagen hilst på nogle af de lokale "banditter" i købmandens baglokale, så han måtte lige ha´ et par timer på ryggen. Aftensmaden stod på dyrekød i fad og de 3 kaniner vi havde skudt. Det smagte rigtig godt. Om aftenen stod den igen på jagtfilm, men vi kunne nu godt mærke al den friske luft og vi gik tidlig i seng. Søndag tog vi igen ud til jagtstykket for at kikke på området og for at finde nogle steder, hvor man kunne komme gennem den utrolige tætte skov og krat. Efter at vi havde gået lidt rundt i området satte vi os ud til stranden for, at nyde det smukke vejr og den flotte udsigt over vandet. Der var utrolig mange fugle på vandet og en stor flok knortegæs var tæt på land. Efter at vi havde nydt kaffen skulle der igen skydes lerduer og Rasmus blev rigtig god til at skyde og han mente, at det godt kunne blive hans nye hobby. Vel hjemme i huset var det nu tid til, at få huset gjort rent og så gik turen til færgen. På turen hjem så vi utrolig mange edderfugle. Vi kunne næsten ikke få en bedre afslutning på en dejlig weekend tur til Endelave. Der skal lyde en stor tak for en dejlig tur til Flemming,  jeg håber at det kan blive til mange gode jagt ture med Flemming i fremtiden.

Før musen over billederne

Historien kom i Vejle Amts Folkeblad

Jagt hos Jørn den 27/28.12.11

Vi mødtes i Jagtstuen, hvor Jørn diskede op med flæskesteg og jeg havde Ris a la mande med. Efter at vi havde spist, fik vi set nogle jagtfilm og drukket lidt af Flemmings første Endelaveøl. Den smagte rigtig godt, om det var øl eller den gode mad, der gjorde os trætte skal stå i det uvisse, men vi sov rigtig godt. Kl. 07.30 ringede vækkeuret og Dan fik rigget et komfur til nede i laden, så der kunne blive varmet rundstykker. kl. 09.00 stod vi så klar nede ved Lildmølle til den første såt. Der blev set 2 fasaner. Nu skulle vi så drive skoven omkring Hedensted Golfbane af. Jørn, Dan og Erling skulle stå for og Flemming, Kjeld og Jeg skulle gå igennem. Ret hurtig i drevet fik Flemmings hund rejst fasaner og det lykkedes Flemming at skyde forbi, men kort efter rejste hunden endnu en fasan og Flemming nedlagde en flot fasankok. Kjeld havde sin nye golden retriever med og den gik fint og med lidt træning skal det nok blive en god jagthund. Jeg drev det nederste stykke af skoven ud mod golfbanen og her rejste Balder en fin fasankok som jeg skød i et fint bagskud og Balder leverede den flot. Der blev set 4 stykker råvildt, men de var snu nok til, at finde et hul i driverkæden og smutte bagud. De havde dog næsten været på skudhold af Erling ca. 25 meter fra ham. Vi kørte, tilbage til Jagtstuen og drev det sidste stykke af og her blev der set 2 stykker råvildt. Vi sluttede af i jagtstuen med en kop kaffe og franskbrød samt en jagtfilm. Det er nu rigtig hyggeligt, når vi er sammen fra om aftenen inden jagten, så tak til Jørn for en god jagt. Da jeg kom hjem havde sofaen en utrolig stor trang til at springe på ryggen af mig, hvilket den så fik lov til.

Jagt med Frank 27.12.11

Frank havde inviteret til jagt ved Tørring. Vejret var ikke det bedste da jeg ankom. Det regnede, men da klokken blev 09.00 stoppede regnen og det lysnede. Frank og jeg skulle være driver og de 4 andre jægere skulle stå for. Der blev set en del vildt 3 rådyr, 3 fasaner, et par harer og 2 store flokke agerhøns samt 2 bekasiner. Jeg brillerede med at skyde 2 blanke forbier på en fasan, som ellers ikke kunne komme bedre. Da vi kom om til det sidste stykke, der skulle drives af rejste Balder en fasankok som fløj forbi en af skytterne som gjorde mig kunsten efter, men da den nåede ned for enden af såten stod Franks far klar og leverede et fint skud til fasanen som landede i autoværnet. Der gik lidt snak om den var død før eller efter den ramte autoværnet, men Franks far var nu sikker på at den var dåd inden mødet med autoværnet. Det må han jo kunne se når fjerene kommer af. Vi sluttede med, at spise vores medbragte madpakke i fint solskin. Tak for en god jagtdag.

Tur til Ballum 14.11 (17.11)

Jeg havde taget en fridag fra arbejde for at køre en tur til Ballum. Bilen var pakket og hunden var klar, så da vækkeuret ringede kl. 04.30 var det bare at få lavet kaffe og så af sted. Det blæste godt og forventningerne blev ikke mindre jo nærmere jeg kom vestkysten. Kl. 06.30 ankom jeg til vores lille engstykke i et gevaldig haglvejr, så det er godt at vi har en gammel campingvogn stående, så jeg kunne komme lidt i læ og få varmt tøj på. Da jeg havde fået sat gåselokker og smidt lidt gråænder lokker ud på marken måtte jeg opgive at sætte skjul op, da det blæste for meget. Jeg måtte samle en del siv til at putte ned i kanten af grøften. Jeg havde taget et tæppe med i en pose, så Balder ikke skulle ligge lige ned på den kolde jord og han var rigtig glad for, at komme i læ under den sæk jeg havde med til lokkerne. Uheldigvis regnede det rigtig meget lige da morgen trækket startede, og det var næsten umulig at se, hvad der kom i luften det blev dog til en grågås. Denne gås skulle dog vise sig at give lidt arbejde til Balder, for jeg havde desværre ikke dødskudt den, så den svævede på stive vinger ca. 500 meter. Jeg sendte Balder og efter han blev dirigeret en tid kom han flot hjem med fuglen. Der kom også en del brunnakker, men de ville ikke rigtig komme ind på skudhold. Der var kommet rigtig mange Bramgæs, man kan som jæger undre sig lidt over at der ikke snart indføres jagttid på dem, der var bare den dag jeg var i Ballum i tusinde vis af dem og det er jo bare et lille område ved Ballum, hvad er der så ikke ved hele vestkysten. Nå! men det er nu skønt at ligge der på ryggen i ruskvejr og se alle de fugle. På vejen hjem bestemte jeg, at jeg ville prøve igen om lørdagen da jeg alligevel skulle til Esbjerg efter min datter, men om lørdagen var vejret alt for fint og fuglene fløj højt det blev dog til 2 krager.

Bramgæs i luften

Endelave 2/3/4 -12-11

Flemming havde inviteret til jagt på Endelave. Fredag den 2.12.11 kl. 16.15 var der afgang fra Snaptun, Vi var 5 jægere og en hund, der så frem til en dejlig weekend på tros af at det var noget rigtig L.... vejr. Der blæste en stiv kuling fra sydvest og det regnede, men humøret var højt da Flemming, Erling, Jørn, Kjeld, Balder og jeg ankom til Flemmings fritidshus på Endelave. Efter vi havde fået lidt varme i huset og de værste muse efterladenskaber af vejen fik vi nogle dejlige store bøffer med flødekartofler til. Efter maden var der dømt hygge oppe på første med kaffe og en lille en. Vi fik set et par stykke af Kjelds nye jagtfilm, specielt havde vi set frem til den nye Vildtsvinefeber og efter filmen gik snakken på, at der efterhånden er kommet for meget snak og for lidt jagt i de nye jagtfilm. Lørdag morgen var vi alle klar til at komme på jagt. Først skulle Flemming, og jeg drive et hegn af medens de andre stod for nede for enden i den stive og kolde blæst, og det var sikkert pga. vejret at der ikke var meget vildt oppe at flyve. Efter denne såt tog vi op til Øvre for at drive det stykke af, men her oppe på spidsen kunne man virkelig mærke naturens kræfter og efter nogle timer, var vi både våde og kolde, så turen gik hjem til varmen og få hængt al det våde tøj og støvler til tørre. Efter vi havde fået noget tørt tøj på gik turen til øl smagning. Flemming er med i det lokale bryglaug og jeg tror da nok lige vi fik smagt på en 4-5 forskellige rigtige gode øl. Efter denne tur gik turen hjem til en gang oksekød med flødekartofler til. Aftnen sluttede af med et par jagtfilm. Efter et solidt morgenmåltid søndag havde Flemming inviteret til et par timers kaninjagt. Vejret var blevet lidt bedre, det var holdt op med at regne, men vinden var kraftig og skide kold, så det var svært at holde varmen i hænderne. Fritten blev sluppet løs og det varede da heller ikke længe inden vi så den første kanin, men det er nogle små hurtige sataner som kender deres bo rigtig godt, så der gik lidt tid før den første kanin måtte lade livet efter, i hvad jeg selv må sige et perfekt skud. Der gik igen en rum tid inden den næste kanin kom til skud, den skød Kjeld i et fint skud og det endda selv om han frøs rigtig meget om hænderne. Også Jørn fik en kanin og den sidste af kaninerne fældede Kjeld. Erling og Flemming fik øvet sig på et par stykker. Efter en tre timer var vi klar til at komme hjem i varmen igen. Vi pakkede vores ting sammen og gjorde klar til at sejle hjem. Vel hjemme og godt placeret i lænestolen med en kop kaffe går tankerne om, hvor heldig man egentlig har lov at være som jæger, tænk at kunne nyde naturen i alle dens facetter og det sammen med gode venner, uden at der behøver at vær en kæmpe vildtparade er for mig noget, der lader de psykiske batterier op. Her til sidst i min lille beretning skal der lyde en kæmpe stor tak til Flemming for hans store gæstfrihed og tusind tak for en god Jagtoplevelse.

Mogen Jensen skrev i VAF om min tur til Endelave

20.11.11

Var inviteret på jagt ved Karup så en sneppe. Der blev set både råvildt og kronvildt. Der blev ikke leveret vildt, men det betyder heller ikke noget bare det at komme ud i det smukke efterår er en glæde i sig selv og de varme grill pølser til middag var rigtig gode. Tak til Carsten for invitationen.

13.11.11

Frank havde inviteret til jagt ved Tørring. Dagen startede med en meget tyk tåge så det var svært at se vildtet. der blev rejst nogle fasaner hvor af jeg skød en høne. Der blev også set 3-4 harer og Frank leverede et stk. Tak til Frank for en god jagt.

11.11.11

Så havde Jørn igen inviteret til jagt på og omkring Hedensted golfbanen. Vi mødtes torsdag aften hos Jørn, hvor aftensmaden stod på dyrekød i fad, en super lækker ret. Efter maden kørte vi over i jagtstuen og fik fyret godt op i brændeovnen for det var sku´ koldt. Vi raflede lidt og da kl. var ca. 23.00 var vi vist klar til at kravle på køjen. Om morgenen kom Flemming over i jagtstuen med rundstykker. Vi startede med at drive området omkring Lild Mølle. her var der rigtig mange fasaner, men træf sikkerheden var ikke for god, det blev til en enkelt fasankok. Herefter var det så golfbanen det drejede sig om og da vi kørte hen, hvor vi skulle holde var der rigtig mange fasaner ude på banen, så Jørn legede hund og fik en del af dem til at rende ind i skoven. Vi var 6 mand og tre hunde, så der blev sat 3 skytter af og vi 3 andre med hunde drev fasanerne mod skytterne og hold da op, hvor var der mange fasaner. Baldre rejste på et sted i nogle bregner ca. 20 stk. jeg skød en enkelt høne i et langt bagskud som balder fint leverede. da drevet var slut lå der 7 kokke og 3 høns på paraden. En super god dag så tak til Jørn.

29.10.11

Var inviteret på jagt ved Karup så en hare og en sneppe. der blev ikke leveret vildt, men det betyder heller ikke noget bare det at komme ud i det smukke efterår er en glæde i sig selv, tak til Carsten for invitationen

28.10.11

Denne gang havde Jørn inviteret til jagt omkring Hedensted golfbane vi startede aftenen før, hvor vi mødtes i jagtstuen for at se nogle af Kjelds nye jagtfilm. vi blev enige om at bestille nogle pizzaer og med et par ål til blev det til en fornøjelig aften og ved 23.00 tiden var vi vist klar til at kravle i køjen. Finn havde dog besvær med at falde i søvn da han mente at han sov oven over maskinrummet på en stører færge (han havde fået køjen ovenover Jørn.) Efter en "god" nats søvn var det op til en gang frisk kaffe og rundstykker og kl. 9.00 startede vi med at drive et lille engstykke af. Her skød Erling en stor rå og der blev skudt 3 fasaner og set yderligger 2 dyr. Efter denne såt skulle den store bøgeskov drives. her blev der rejst 6 dyr og jeg havde da også en fin chance, men lod den gå da jeg næsten var sikke på at det var en buk og den kunne Jørn jo ligeså godt skyde til maj. Henning der lige havde købt et nyt gevær havde fået driver ruten langs kanten af skoven og golfbanen og der var mange fasaner og det lykkedes ham at nedlægge 3 stk. Vi tog efter denne såt til jagten omkring der hvor jagtstuen ligger og det blev til 5 ænder hvor af balder tog den ene and da den ikke kunne komme til at lette pga. vegetationen der hang ud over søen og Jørn "den dræber" skød 2 ænder i et skud. Langs hegnet rejste vi 3 dyr og en hare. Da vi sluttede havde vi faktisk en rigtig fin parade med 5 ænder, 6 fasaner og et dyr det må da siges at være flot. Da jeg kom hjem havde jeg en træt hund, men hold da op hvor havde han også arbejdet rigtig fint. Til slut skal lyde en tak til Jørn for et par dejlige dage.

7-8.10.2011

Så gik turen igen til Ballum jeg havde købt en windduck en af de ænder med roterende vinger nu skulle det så prøves om den virkede. Jeg havde lagt 6 lokænder ud i en et traktorspor som stod fuld af vand. Der kom en flok gråænder på tværs af marken og de fik øje på windduck og drejede rundt og lagde an til landing og jeg skød en af dem. Utrolig sjov oplevelse at se at windducken virkede så det er nok ikke sidste gang den skal med. Om aftenen skød jeg en brunnak, men uden Balder havde jeg ikke fundet den da den gik ned i sivene. Jeg var også glad for at jeg havde taget de lange underbukser på for det var sku´ koldt det både regnede og haglede en del og om natten var temperaturen nede på 5 grader, men med en god sovepose var det ikke noget problem at holde varmen.

3.9.2011

Så fik jeg taget hul på jagtsæsonen 2011 – 2012 med en tur til Vores lille jagtstykke i Ballum. Far og jeg tog af sted fredag og vi blev til lørdag middag. Vejret var egentlig for fint til jagt ude vest på, men nu skulle det være, men på tros af vejret blev det til vildt. Om aftenen kom der en del ænder og det lykkedes mig at skyde en gråand og en brunnak , men uden Balder havde jeg ikke fundet dem for marken var ikke blevet høstet. Der kom også rigtig mange krikænder, men de fløj meget lavt og blev hurtig væk i mørket. Lørdag morgen kom der i hundredvis af især krikænder, men dog uden for skudvidde. Det var ikke rigtig gang i gæssene, men en enkelt flok trak ind over far og han skød en fin grågås som dog fløj et stykke og både ham og Bjørn måtte ud på en længere vandring inden den blev fundet.

 

12.12.2010

Jagt hos Anders

Efter gårsdagens tø startede dagen med rigtig fint vejr med sol og frost. Vi startede med rundstykker og kaffe inden vi skulle i gang med jagten. Vi var en del jægere og klapper så der var store forhåbninger om vildt på paraden. Efter at Dan havde blæst jagt begynd gik vi over til naboen for at gå han stykke igennem uden resultat, vi fortsatte over til Anders, hvor skytterne som noget nyt fik anvist poster uden for skoven. der blev set 2-3 dyr i såten men intet leveret. Jeg havde min datter med som driver og hun måtte indrømme at det ikke er så lige til at være driver for selv om det er koldt så får man sku´ varmen. Dan spillede Jagt forbi og frokostsignalet og så var der en gang hotdogs. Og så gik det hjem til varmen og sofaen. Tak til Anders for en god dag.

11.12.2010

Jagt ved Tørring

Frank havde igen inviteret mig og Balder på jagt. det var et frygtelig vejr med tø og en rigtig kraftig kold vind, så det var sku´ en barsk omgang at gå igennem. Det der før var en lille bæk var nærmest en flod og da vi kom om til et eng stykke ned til "floden" tog balder en mink, og hold da helt op hvor den skreg. Balder ruskede den en del gange, men tabte den og minken røg i "floden" og drev ind i røret under vejen, men jeg er sikker på at den ikke overlevede. Der var ikke meget vildt vi så en fasankok og der blev set 4 dyr inden vi var begyndt at drive. Da vi gik op lange hegnet på vej tilbage til bilerne kom der en krage flyvende en 40-50 meter ude jeg holdt til den op den pakkede, så fik Balder da lid ud af det. Vi kørte til Bjerlev mose her blev der set et dyr inden vi begyndte at drive. Det var ikke nemt at finde læ til at nyde madpakken så det blev til en hurtig middag og så skulle sidste såt lige med, men her var der ikke noget hjemme. En dejlig dag med en masse frisk luft, men det var nu dejlig at komme hjem i varmen og smække benene op i sofaen. Tak til Frank for en god dag.

 

5.12.2010

Jagt ved Andkær

Peter havde inviteret mig med til Andkær. Vejret viste sig igen at være en udfordring i det det sneede kraftig og vejen ned til jagehytten var total lukket af sne, så vi måtte spise morgen mad på gården oven over ko stalden, hvilket også kunne lugtes, men der var tørt og varmt. Den første såt var et stort skovstykke og hold da kæft hvor var det hårdt at komme ud over engen for at komme om til det sted, hvor vi skulle stå for. Sneen lå i en 30cm tyk dyne over engen, men det var ikke det værste engen var ikke frosset under sneen, så det var en hård tur der gav sved på panden og som man siger! De fede må svede og det gjorde jeg så. jeg havde skud chance til en hare, men var ikke helt sikker på hvor langt nabo posten stod, så den fik lov at løbe. Den valgte så lige at løbe op til nabo posten og så var det slut. Der blev set flere stykker råvildt i drevet. Anden såt var et skovstykke i Munkebjerg skoven her blev der skudt et stykke råvildt og der blev set et stykke kronvildt. Også her var det utrolig hårdt at komme frem pga. sne. Nu var det så tilbage til gården, hvor vi havde lokket konen på gården til at varme den suppe som der var medbragt. Det var sku´ dejlig at få en gang suppe efter de strabadser i sneen. Efter suppen havde man mest lyst til at tage en lille lur, men der var lige de 2 sidste såter og de var bestemt ikke nemmere at komme ned til. Vi måtte gå tværs over markerne ca. 2½ km. i knæ høj sne, fy for den det gav varmen og man skulle nok ikke ha´ taget den sidste potion suppe, men ned til remissen kom vi da, her blev der rejst 8 stk. råvildt og skudt en enkelt. Der blev i anden såt rejst en hare som blev leveret. Ved volieret blev der rejst et par fasaner og skudt til dem, men de klarede frisag denne gang. Nu var det så tilbage over marken pyh ha. Vi afsluttede ved gården med vildtparade og jeg er næsten sikker på at alle var brugt da vi sagde farvel og tak for en dejlig dag.

 

4.12.2010

Jagt i Gyttrgaard Plantage

Morten havde inviterede mig på jagt i Gyttegaard Plantage. Vejret var smukt men bidende koldt var det og det sneede om formiddagen. Vi startede med kl. 08.00 med en gang kaffe og rundstykker i golf klubbens lokaler. kl. 09.00 skulle der være samling og parole på parkeringspladsen det var dog hurtig overstået og vi steg op på traktor vognen. Efter en lille køretur blev vi sat af langs en skovvej. I løbet af formiddagen var der 3 såter og der blev nedlagt vildt i alle såter. Jeg havde chancen til et dyr men så det forsendt til at kunne skyde. Til middag samledes vi igen i golf klubbens lokaler til en rigtig dejlig gang dansk bøf med bløde løg. Det gav varmen at få noget at spise og en pilsner til. Efter middag var der 2 såter der skulle drives i den første såt fik jeg en post ud til det åbne hede areal fy for den hvor var det koldt, vinden susede koldt om ørene og sneen dryssede ned fra træerne så man lignede sku´ en snemand da såten blev afblæst. Der blev ikke skudt vildt i den sidste såt. dagen sluttede med at der lå 2 lam og 3 pæne store dyr samt 2 harer på paraden, men på tros af at jeg ikke skød noget var det en rigtig dejlig dag, så tak til Morten for invitationen.

14-11.2010

Jagt med Frank og hans far.

Frank havde inviteret mig med på en jagt ved Tørring sammen med nogle jagtkammerater, men da flere havde meldt fra endte det med, at der kun var Frank, hans far og jeg der skulle jage. Der var derfor ikke de store forhåbninger til det store vildt udbytte. Frank og jeg skulle drive stykket igennem med vor 2 hunde. Vi startede ved hegnet uden at støde på noget, men kom så ned i bunden til et lille mose område, hvor jeg skød en skovdue og Frank missede på en fasanhøne. Her efter gik vi så rundt langs et hegn men uden resultat. Ved næste såt, der lå omkring en nedrevet gård skete der noget, først fik hundene jaget en fasankok op i et træ og et dyr paserede Frank inde mellem træerne. jeg var lige nået ned til et hjørne, da jeg høre Balder gø meget intens og et stykke råvildt kommer ud 10 til 12 meter fra mig, men i det jeg skulle skyde drejer den og vender spejlet mod mig, øv når jeg lige at tænke, da jeg høre noget bag mig, det var et stykke råvildt der kom ud, jeg hæver bøssen, men første skud er bag ved da remmen på bøssen hænger i mit bælte, jeg svinger længere frem på dyret og det falder i andet skud. Dyret forsøger at rejse sig, men Balder er hurtig ved den og tager den i struben og rusker den kraftig til den er død, så begynder den at trække dyret baglæns op mod mig. Jeg når ikke ud til ham før den fasan der var fløjet op i træet kommer ud og den må så også lade livet. Frank skyder kort efter en fasankok inde i mellem træerne. Vi går så mod enden af remissen, hvor Frank igen skyder en kok som han ikke ser hvor falder, men jeg ser så en kok løbe på jorden og vi bliver enige om, at det nok er den. Hundene får lettet kokken og franks far Skyder efter den uden efekt, den er nu ved at være langt ude, men jeg tænker, at hvis den er såret kan jeg sku´ lige så godt prøve og bang den faldt ned. Det er nok en af de længste skud jeg har skudt efter en fasan. Da vi går tilbage bliver vi nu lidt i tvivl om det nu var den kok Frank skød på, så vi leder lidt efter den. Inde i området står der et par gyllebeholder og efter lidt søgen kikker Frank ned i en af dem og hov der lå kokken. Heldigvis var den tom, men der var 2½ meter ned i tanken og vi kunne ikke finde en stige, så vi fandt et jernrør og noget gammelt ledning som vi lavede en krog af og fik den fisket op. Det var sku´ en spøjs oplevelse og kokken blev døbt "gyllekokken". Vi manglede lige at drive det sidste stykke brak i gennem, så Franks far kørte om for enden af remissen for at stå for. Vi rejste en hare som frank skød på, dog uden synlig efekt, men haren løb lige op til Franks far der leverede den. Vi kørte så til Bjerlevhede, hvor vi fik os en kop kaffe og en bid brød. Vi drev et skovstykke af, men det gav ikke noget til paraden. Dagen sluttede med at vi alle havde skudt vildt på tros af, at vi ikke havde de store forhåbninger fra morgenen.

Så tak for en dejlig dag. Ps. Historien kom med i Vejle Amts Folkeblad det var sku´ da sjovt.

 

Frank med farmand-------------------------------------------------------------------------------Frank og jeg ved den fine parade

 

1 rå 1 hare 4 fasaner og 1 due

15-16.10.2010

var lige en smut i Ballum sammen med far. Det blev til 2 krikænder, 1 bekasin og en krage. Der kom rigtig mange krikænder på aften trækket og på morgen trækket, men de va ikke til at skyde på da de havde valgt at flyve meget lavt. der var også kommet rigtig mange gæs, men de havde i modsætning til ænderne valgt at holde sig i sikker højde.

Jagt stykket der afsluttes af Bredeå--------------------- og vores gamle campingvogn til overnatning.

Der var rigtig mange gæs ude ved diget.

31.1.2010

Det var så den sidste jagt i denne jagtsæsson en lille ræve jagt i Andkær mose og udbyttet blev en ræv.

Når man rusker Ræven så får man blod i hovedet.

Jagt i St.Dalby 27/28 dec. 2009

Så var jeg igen så heldig, at blive inviteret på jagt og denne gang med overnatning i værtens jagtstue. Vi startede om aftenen med en gang gråænder (en pr. mand) mums det var godt. Efter maden kom der gang i raflebægerne og der blev udfyldt sedler med bengæt. Efter en god nats søvn var det op til morgenmaden og på jagt. Der blev set en del råvildt, som dog var uden for skudhold, men der var en del skovduer og jeg skød da 2 da jeg drev med Balder gennem bøgeskoven. Min far skød en flot fasankok. De to andre skød huller i luften. Tak for et par dejlige dage med høj himmel og godt selskab.

Jagt i Gyttegaard plantage den 5 dec. 2009

Morten min gamle spejderkammerat er med i jagten i Gyttegaard plantage og han var så venlig at invitere mig med. Det var både dejlig og lidt underlig ikke at skulle ha´ hund med, men det var nu en dejlig dag. Jeg fik ikke ild i geværet, men det gør ikke noget for det var en dejlig dag med mange fine såter og en del vildt på paraden. Tak til Morten for en dejlig dag og jeg håber at vi vil komme på jagt sammen igen.

 

Oktober Jagt i Andkær

Peter havde igen været så venlig at invitere mig på jagt og tak for det, men denne gang måtte jeg tage Balder med. Det var en dejlig dag med 3 stk. råvildt, 4 fasan, 2 ræve og en hare. Balder og Peters hund Balder var rigtig trætte og beskidte efter at der blev gået gennem mark, skov og mose. Jeg var så heldig, at skyde haren da vi drev skoven igennem. Haren var dog ikke helt død i knaldet, men det sørgede Balder for. Den tog den og ruskede den et par gange og kom så pænt på plads med den. Der blev set utrolig meget råvildt på reviret.

En fredag eftermiddag i oktober, hvor min kollega Frank havde inviteret på jagt. Frank skød en bekkasin og jeg skød en fasankok.

Duejagt oktober 2009

13 stk duer blev det til på denne jagt hos Jørn og Balder havde en rigtig god dag med nogle fine apporteringer

Oktober Jagt i Andkær

Peter havde været så venlig at invitere mig på jagt og tak for det. Det var en dejlig dag med 3 stk. råvildt, en fasan og en and.

Den 16. maj 2009

Den 16. maj 2009
Så opredte dagen som alle bukkejægere går og venter på, nemlig den 16maj, hvor bukke jagten går ind.
Jeg havde da også i flere dage gåede og tænkt, bliver det tørvejr, hvor skal jeg placere mig på reviret, hvilken buk skal jeg skyde? skal det være den gamle buk, eller skal det være den spids buk jeg så sidste efterår. Der løber mange tanker gennem ens hoved, når man går der og venter.
Jeg havde flere uger for inden sørget for, at riflen nu også var skudt ind og ikke havde flyttet sig siden sidst den blev brugt. Efter 3 besøg på skydebanen kunne jeg konstatere, at både riffel og manden bag var klar til den store dag.
Aftenen før den store dag blev udstyret lige tjekket en ekstra gang med ”hjælp” fra hundene, de havde rigtig travlt med, at snuse alle tingene igennem for der kunne jo være en chance for, at man kunne komme med på jagt.  Vækkeuret blev stillet til kl. 03,55 man skulle jo nødig komme for sent op til den store dag. Det blev ikke til mange timers søvn, for det var svært at falde i søvn, der var så mange tanker der skulle tænkes.
03,55 op og få morgen kaffe og så af sted, jeg valgte, at tage min gamle og trofaste jagtkammerat med på jagt nemlig min 13 år gamle jagthund, den unge var dog lidt sur, men det skal nok blive dens tur en dag.
Jeg ankom til reviret kl. 04.45 og tog bestik af vejr og vind. Vinden var drejet mod syd og der var tunge skyer, der truede med regn, så jeg valgte at gå ind i skoven, hvor jeg tidlige havde succes med jagt på råvildt.
Klokken nærmede sig 05,10 og skyde tiden, jeg var klar på posten og nu var det bare at vente. Det er bare så skønt, at sidde der ude en maj morgen, hvor naturen vågner. Det første dyr jeg får selskab af er et egern, der hopper lystig i grenene over mit hoved og lader skallerne drysse ned om ørene på mig, som om den lige ville fortælle, at du sidder lige midt i mit spisekammer. Hov, var der ikke en bevægelse mellem træerne, jo det var et dyr, jeg tog riflen op til kinden og fandt dyret i kikkerten, men kunne dog hurtig konstatere at det var en rå. Efter ca. 5 min. Kom råen ud på skovvejen og jeg kunne nu se, at den ikke havde sat lam endnu, den var godt nok tyk. Klokken var nu ved at nærme sig 08.00 og man begynde, at tvivle på om der vil komme en buk denne morgen, men pludselig var der igen noget, der bevægede sig i den tætte skov var det mon bukken? Nej det var en rå dog ikke den samme som før, denne havde sat sit lam eller også var det et smaldyr tænkte jeg. Klokken var nu ved at være 08.30 og jeg bestemte mig for, at slutte, men inden jeg begav mig mod bilen ville jeg lige se det spor de to råer var gået af. Det var slet ikke nogen dårlig ide, for da jeg kom der hen så jeg for det første et træ, der var fuldstændig maltrakteret af bukken, men under en meter fra træet lå der et daggammelt rålam. Hvilket herligt syn, så skide være med, at der ikke kom en buk bare det at opleve naturens små mirakler kan virkelig give mig livsenergi og lyst til, at komme ud i naturen igen og mon ikke bukken komme forbi en anden dag.
Med jæger hilsen Kim Lykke Jensen

Jagt i Vork 10.1.09

I dag ringede Johnny til mig, om jeg ville med på en lille jagt med riflen sammen med ham. Turen gik til Vork, hvor han har et stykke jagt med mark og hegn. Jeg fik anvist en plads i et hegn, hvor der var et godt skudfelt ud over marken. Johnny pürsede så langs med hegnet i modsatte side, han stødte også flere dyr langs hegnet. Ca. 150 meter før han kom op langs med det hegn jeg var placeret i sprang der 2 dyr ud på marken. De var ca. 50 - 60 meter fra mig. Jeg fandt den forreste i kikkerten, men det lignede en buk, så jeg holdte til den sidste, som var en rå. Det var ikke det nemmeste skud da dyrene var i bevægelse, men dyret faldt for en høj bladkugle og forendte efter en 20 - 30 meter. Så en stor tak til Johnny for invitationen.

 

 

Jagt i Klovborg den 2.1.09

Kl. 08.52 stod solen op denne dejlige januar morgen. Jeg havde fundet mig en plads midt i skoven, hvor der var fin skud til alle sider. Den første halve time skete der ikke meget ud over et par egern, der lige skulle undersøge, hvad det nu var der sad der i skoven. så kom der en lille snebyge ind over skoven. Det er nu hyggelig, når sneen langsomt daler ned fra himlen og skovbunden langsomt dækkes af sne. Kl. var nu ved at nærme sig kl. 10.00 og pludselig kom et dyr gående gennem skoven ca. 75 meter ud til højre for mig. Jeg fik mig langsomt drejet og fik anlæg på en rod fra et væltet træ. Dyret kom langsomt tætter på og på ca. 50 meters afstand drejede den ind mellem træerne. Det ville ikke gøre skuddet lettere, men jeg fandt et hul mellem træerne ca. 10 meter foran dyret og bestemte mig for, at det var der den skulle skydes, hvis den gik den vej. Det gjorde den og jeg fandt bladet og lod kuglen gå. På skudstedet var der tydelig lungesvejs og jeg var sikker på, at den ikke var løbet langt. Jeg kunne tydelig følge sporet og ca. 40 meter fra skudstedet lå den unge buk forendt op af et træ. Jeg hentede Balter, så han kunne få lov til at søge på sporet. Det var slet ikke noget problem for ham på tros af, at han kun har trænet spor hjemme i haven. Da vi var ca 20 meter fra dyret lod jeg linen gå og lod ham selv søge. Han kom hen til dyret og gik lige i struben på den og dyret fik en ordentlig ruske tur. Da jeg brækkede dyret kunne jeg konstatere, at skuddet var placeret rigtig da halvdelen af hjertet var skudt væk. Så alt i alt en rigtig dejlig start på 2009 med et dyr og en god oplevelse med Balder.

Jagt i statsskov den 18.12.08

På paraden var 10 snepper, en Ræv og 3 Rådyr.

Tur til Ballum september 2008 sammen med Frank

som man kan se var det en flot dag.

Fra vores lille fisketur til Lystfiskerparadiset 2008, hvor vi fangede denne ørred på 3074 gram.

Jagt ved Ravning den 31.12.07

Svend ringede og spurgte, om jeg ikke ville med på en lille tur efter fasaner inden det gamle år sluttede og det nye år begyndte. Det blev til 2 fasaner. Jeg skød den ene. Alt var som det skulle være, vejret var smukt og der var en del fasaner i engen, men da vi skulle til at slutte var Rex væk, jeg kaldte og ledte i 20 min. uden resultat, så begynder man at blive lidt urolig for om der er sket ham noget, han er jo ikke helt ung mere. Efter en ½ times søgen hørte jeg ham. Han var faldet ned i en dyb grøft og fået en stor gren ind under halsbåndet, han havde kun hovedet over vandet. Det kunne ha´ gået rigtig galt, hvis ikke han havde sagt noget. Det er en af de oplevelser, der nok aldrig går i glemmebogen, men det sluttede heldigvis godt.

Erling, Svend, Gitte, Rex og mig

Udsigt over Vejleådal ved Ravning

Jagt i Øgelund og Vorslunde den 10. nov. 07.

Jeg var heldig, at skyde dyret og gråanden ud over det blev der skudt 2 fasaner og Vax leverede en grønbenet rørhøne.

En træt gammel Rex passer på vildtet

 

Tur til Ballum okt. 07

Årets første rigtige storm den 9 nov. tog far og jeg af sted for det skulle jo være godt i det blæsevejr. Det blæste også gevaldig og som man siger på vestjysk, "så blæste det ligeud" det var nærmest umulig at stå oprejst i de kraftige vindstød der kom. Fugle var der også mange af og vi fik da også skud chancer, jeg skød en gås og en krikand og skød forbi på et par pibeænder, så det blev en dejlig dag og vi var enige om at vi var blevet godt blæst igennem

Tur til Ballum okt. 07

Vejret var alt for godt til at tage på andejagt ude vest på, men jeg havde lovet Sven at han kunne komme med på jagt. Sven har ikke jagttegn, så han var med som "hund nr. 2." Vi havde valgt, at vi ville overnatte der nede, så da alt var pakket drog vi af sted mod Ballum. Vi ankom ved 1630 tiden og fik samlet en del siv og græs sammen til et skjul. Der var ikke mange fugle at se og vind var der ikke meget af, så mine forventninger var ikke store, men da det begyndte at blive mørkt kom der ænder og det lykkedes, at skyde en brunnak og en krikand. Da vi kom op til bilen blev trangiasættet fundet frem og en gang boller i karry blev tilberedt. Der kom mange ænder på morgentrækket, men de havde valgt de højere luftlag, så Sven fik sig en lur (1 time) i bunden af skjulet. Da vi kørte hjem så vi en fasan, der var kørt ned vi vendte bilen og samlede den op, den var stadig varm. Så på tros af det flotte vejr blev det et par dejlige dage. Det er ikke sidste gang at Sven kommer med, det er jo hyggelig at sidde der skjulet sammen

Sven og Rex

Kaninjagt på Endelave søndag den 21.1.07

Jeg var blevet inviteret på kaninjagt af Johnny Rosenlund. Det var første gang jeg skulle prøve denne jagtform og jeg må sige, at det levede til fulde op til mine forventninger og mere til. Vi sejlede, 4 forventnings fulde jægere fra Snaptun lidt i 10. Under sejlturen fik vi lidt kaffe og rundstykker. Der blev delt ud af erfaring fra de to, der havde været der ovre før. Det blæste en del, men vejret lovede godt. Efter ankomsten til Endelave kørte vi op til den mand, der havde fritterne. Han sagde at, hvis vi fulgte hans anvisninger ville vi med garanti skyde kaniner og som et tillæg sagde han, at det kostede 15.000 at skyde en fritte uha uha det kan nok holde de fleste fra, at skyde sådan en. Han fortalte at der var en ung jæger, der havde været på jagt ved ham, der havde sagt at den eneste forskel på kaniner og snepper var, at kaniner havde fire ben. Og efter at ha´ oplevet kanin jagt må jeg give ham ret. Det lykkedes os at skyde 8 af de små hurtige kaniner, så tiden gik meget hurtig og pludselig var klokken 1430 og vi skulle køre mod færgen. Jeg var så heldig at skyde de 3 af kaninerne, men det lykkedes også at skyde forbi på 2. Det var en utrolig dejlig dag og hvis chancen skulle byde sig igen er jeg med garanti med.

 

 

.

Lørdag den 13.1.07 var jeg ude ved Anders i Klovborg.

Det var jo ved at være sidste chance, hvis der skulle skydes et dyr. Jeg ankom kl. 0830 ude ved Anders og gik lige ned midt i skoven. Det blæste godt, jeg havde på fornærmelsen at der var chancer, da det ville være nemmere at komme omkring i skoven pga. den megen susen i træerne. Jeg fik stillet skydestokken ladet riflen med 10.1 gramskugle der kunne jo komme kronvildt. Jeg lagde riflen op i skydestokken og så kikkede jeg lige på klokken, da var den 0845. Jeg havde lige fået telefonen i lommen, da en rå trådte frem ude på ca. 50 meter og gik lige ud midt på vejen, og så var det kun at klemme på aftrækkeren. Dyret rejste sig lige op på bagbenene, væltede rundt og forsvandt ind i skoven. Jeg var sikker på, at jeg havde placeret kuglen godt, men man bliver altid lidt i tvivl når dyret ikke ligger på skudstedet. Jeg ventede ca. 10 minutter og gik så til skud stædet, her kunne jeg ikke få øje på dyret, men der var meget lungevæv på jorden. Jeg bestemte mig for, at hente Rex og sætte ham på sporet, for med så megen lungevæv var dyret ikke løbet langt. Jeg satte ham på sporet og han søgte straks meget ivrig i den retning dyret var gået ca. 30 til 40 meter inde bag en væltet gran lå dyret forendt og Rex halsede og gik lige i struben på den. Det er nu en dejlig fornemmelse når man finder vildtet. Da jeg brækkede den kunne jeg se, at den milde vinter havde haft store indvirkning, da der var rigtig meget fedt omkring tarmene og omkring hjertet var der også meget fedt. Mine fingre var helt hvide af fedtet .