Hunter Kim

Jagt journal & historier


Kronvildt jagt 13.09.2020


Morten havde inviteret mig med ud på hans jagt i Vork for at se efter Kronvildt. Vejret var fint det blæste dog en del og når man sidder oppe på en top giver det lidt vind i øjnene. Vi så ikke kronvildt hverken der, hvor Morten sad eller der, hvor jeg sad. Men en dejlig aften var det, nød naturen og en god kop kaffe. Tak Morten, for at jeg måtte komme med.

Årets første jagt 10.9.2020


Årets første jagt var kragejagt. Jeg havde taget min far og lillebror med. Far og jeg sad oppe i en remisse midt på marken og lillebror sad nede ved en staklade. jeg havde taget min nye 11 uger gamle hund med og den opførte sig eksemplarisk, ingen piber ri og skud var den også ligeglad med. lille bror skød til flere krager der faldt da en enkelt. Der kom en enkelt krage rigtig godt ind til far men han fik ikke rigtig hold på den. Pludselig kom der en krage ind fra venstre side af mig og da den var lige over mig skød jeg den. det var sjovt at se lille Balder da vi kom ud til den på marken først gik han stille og rolig op mod den og snuste til den for derefter at tage den i vingen og slæbte den baglæns ind til skjulet, en fed oplevelse, så den skal nok få det lært. Der kom en enkelt krage mere som far og jeg skød til og ramte den fortsatte dog på stive vinger over i retningen hvor lillebror sad, så han sendte hans hund ud og hente den. Her efter pakkede vi sammen. En dejlig start på sæsonen.

Bukkejagt den 12.7.2020

Jeg havde valgt, at tage på bukkejagt et af de steder i Viuf hvor jeg har jagt. Jeg havde været ude et par dage før og kikke lidt ud over området, som er ved at blive omdannet til en grusgrav. Fra en af de volde af overfladejord, der er rundt om grusgraven fik jeg øje på et par dyr ca. 500 meter ude, en rå og måske en buk ellers så jeg ikke flere dyr den aften. Et par dage senere valgte ud fra dette syn, at jeg måtte prøve, at sætte mig over til der hvor dyrene gik. Det var nu ikke det nemmeste sted at komme til, da jeg måtte gå på toppen af det, der var skubbet sammen og flere steder var der 15 - 20 meter ned til bunden af grusgraven. Da jeg kl. 18.30 endelig var kommet der hen, hvor jeg ville være skulle der lige graves/sparkes en platform på bagsiden af en af toppene.

En alternativ skydetårn, men med en rigtig fin overblik. Efter at ha´ fået tingene på plads og en kop kaffe fandt jeg mit bukkekald frem. For chancen for at brunsten var gået i gang var jo til stede. Jeg peb et par gange og gentog det ca. med 15 min interval. 

kl. ca. 20.50 så jeg i kikkerten (i den retning hvor skydestokken står) en buk. Den var nok ca. 250 meter ude. Jeg peb en enkelt gang med bukkekaldet og den reagerede prompte ved at bevæge sig i retningen af mig. Jeg var klar til, at skyde hvis den kom ind på ca. 100 meter, men da den var ca. 150 meter ude gik den pludselig ind i skoven. Øv tænkte jeg, den havde måske fået færden af mig, da vinden var i den retning. Nu kom jeg til, at tænke på noget jeg havde hørt fra en gammel jæger for mange år siden, at ældre bukke godt kan finde på, at gå i en halvbue rundt om råen, så jeg begyndte at koncentrere mig om den modsatte side. Og kl 21.05 kom bukken ud fra skoven (der hvor riflen peger) ca. 45 meter fra mig. Jeg kunne konstatere, at det var en rigtig fin stor buk. Den gik lige et par meter frem og viste bredsiden til. Jeg placerede tråd korset lidt højt på bladet pga. vegetation og lod kuglen gå. Bukken døde i knaldet som man siger. Pyh, det er den samme følelse der strømmer igennem min krop vær gang jeg har skudt en buk, glæde, lettelse og ydmyghed. Jeg tog lige en kop kaffe, inden jeg gik ned til bukken og tog den i nærmere øjesyn. Det var som det ses på billedet en rigtig fin og symmetrisk gaffelbuk med en stor krop (den vejede 19 kg.brækket). Nå, men der var ikke tid til, at dvæle for længe for myggene var ved at komme og solen var ved at nå horisonten. Jeg fik hurtig brækket bukken og fik den over skulderen. Så gik det ellers over de stejle toppe tilbage til bilen. Vel omme ved bilen, kunne jeg konstatere, at jeg var total gennemblødt, ikke af regn, men af sved og pulsen var der oppe, hvor lamperne blinkede. Pyh det var godt, at jeg havde et ekstra sæt tøj med i bilen. Tak for en fantastisk oplevelse.

Bukkejagt 18.5.20 Morgen


Klokken var 04.40 da jeg satte mig tilrette samme sted som aftenen før. Jeg kan godt lide at komme en ½ times tid før skydetid, sådan lige for at få pulsen ned og nyde en kop kaffe, høre og lugte naturen vågne, det er en fantastisk dejlig oplevelse.
Kl. 05.10 kom der en stor rå ude fra engen og gik ind i skoven. Så havde jeg fornøjelsen af 2 egerne der i 20 minutter hoppede rund og legede tagfat i træerne, vældig morsomt at iagttage hvor adrætte de er.
Kl. 06.15 kom smaldyret og spidsbukken fra i aftes op forbi mig på 25 meters afstand. Det var sjovt, at se reaktionen på smaldyret, som stoppede op og kikkede intens i den retning hvor jeg sad, men efter lidt tid essede den roligt igen. Efter et kvarters tid gik de ind i skoven.
Kl. 06.50 kom der en buk ud på min højre side ca. 40 meter ude. Jeg havde slet ikke opdaget den, den var nu på vej væk fra mig. Hurtig op med riflen. Der var heldigvis en god gren på det bøgetræ jeg sad under, der kunne bruges som støtte, men bukken gik med spejlet til, så det var umulig at få et godt skud. Jeg piftede en gang og bukken stoppede, men stadig med spejlet til, så sagde jeg bøh bøh for at få den til at vende sig, det hjalp heller ikke, så jeg piftede en gang til. Nu trådte den lige et halvt skridt til siden, jeg tænkte det er nu eller aldrig. Den røde prik i tråd korset placerede jeg midt for dyret lidt højt og lod skuddet gå. Bukken tegnede tydelig på kuglen og spurtede 15 meter, hvorefter den væltede stendød om. Yes endnu en fantastisk oplevelse, der gik op i en højere enhed. Jeg tog mig lige en velfortjent kop kaffe, inden jeg gik over til bukken. Som man kan se på billederne var det, hvis jeg selv skal sige det et godt skud og på skudstedet var der tydelig schweis. En rigtig fin 6ender buk lå nu der i skovbunden, tror ikke den opfattede noget inden den døde, og nu skal den fylde maven med de herligste retter, opsatsen skal op på vægen til evigt minde om den dejlige morgen i maj. Vel hjemme blev dyret vejet og den vejede 19 kg brækket en rigtig fin størrelse.

Bukkejagt 17.5.20


jeg valgte at tage ud lidt senere på morgenen og placerede mig denne gang for enden af markstykket. der kom dog ikke råvildt, men så en del harer og fasaner.

om aftenen gik jeg igen ind i bunden af skovstykket, hvor jeg sad aftenen før her så jeg 2 råer der var klar til at sætte lam, samt en spidsbuk i bast og et smalddyr der gik sammen og essede 


Bukkejagt 16.5.20 Morgen


Så oprandt dagen for bukkejagten. Jeg skulle jage i et område, der heder Sønderskoven, hvor der båd er skov og mark. Det var en kold og blæsende morgen, men jeg var heldigvis på læsiden af skoven. Jeg havde overvejet om jeg skulle tage de lange underhyler på, havde heldigvis lyttet til erfaringen og taget dem på, for da jeg kl. 04.40 sad oppe i stigen kunne jeg godt mærke kulden. Jeg havde valgt, at sætte min egen stige op på bagsiden af den der står der i forvejen, så jeg kunne kikke ind i skoven. Nå, men vel på plads og med en varm kop kaffe, var det så bare at vente på bukken. Der var vældig gang i naturen, egern der pilede rundt i træerne harer og fasaner ude på marken, men kl. 06.20 kom der en rigtig fin ung spidsbuk, den kom helt ind på 20 meter. Jeg kunne så men sagtens ha´ skudt den, men den kunne godt klare et par år til at udvikle sig i. Da jeg kl. 08.00 kravlede ned fra stigen og satte mig i kanten af marken, kunne jeg et stykke borte se en anden buk med kun en stang og i bast gå ude på marken. Efter nogle minutter fik den selskab af den spidsbuk, der var kommet forbi mig tidligere og man kunne tydelig, se at de kendte hinanden for de stod og slikkede på hinanden. En dejlig morgen med masser af vildt.


Bukkejagt 16.5.20 Aften

Her til aften valgte jeg en anden taktik og gik ind fra den anden side af skovstykket. Et område, hvor der er blevet plantet ny skov. jeg placerede mig under et lille bøgetræ hvor der var fint udsyn over området. jeg så den fine spidsbuk fra om morgenen sam en stor rå der så ud til at være klar til at sætte lam.

Grundet oprettels af ny side er alle raporter fra 2017 -2019 forsvundet, men der vil være billeder.

2018

2019

2017

30.1.2016 rævejagt hos Randbøl Jagtforening.


Vi startede kl. 09.00 med rundstykker i foreningshuset på skydebanen. Efter 5 store såter var der ingen ræve på paraden. Der blev set meget råvildt og snepper. Dagen sluttede med dejlig ungarsk gullashsuppe. Det var hårdt tiltrængt oven på en lang dag med hunden.


Den 29.1.2016 Due jagten der endte med rådyr.


Jeg havde bestemt mig for, at skulle på duejagt, men havde også taget min nye riflen med, så jeg senere på dagen kunne gå en tur i skoven efter rådyr. Det blæste vældig meget denne fredag eftermiddag, så der skulle være gode chancer for duer på en mark, hvor der stod en del korn der ikke var blevet høstet, da det var for vådt til at de kunne køre der. Lige før jeg skulle dreje ind til jagtstykket passere jeg en mark med raps, hvor vi også har jagten. Langs med det store hegn kunne jeg se, at der gik et dyr og essede. Jeg kørte op for enden af vejen for lige, at få et overblik over situationen. Vinden var god, den blæste direkte op i mod mig og dyret stod ude på ca. 150 meter i en lille lavning, med spejlet lige mod mig. På med tøj og støvler, fik fundet riflen frem og spændt min nye hofte skydestok om livet. Balder fulgte med ca. 50 meter ned langs hegnet, hvor jeg så dækkede ham af. Jeg fortsatte langsomt min pürsch ned langs det brede hegn. I kikkerten kunne jeg se, det var en pæn stor rå der gik i kanten og essede. Jeg pürschede forsigtig frem og når dyret løftede hovedet stoppede jeg. Jeg valgte at stoppe min pürsch ca. 40 meter fra den. Den hørte/lugtede mig ikke på grund af den kraftige blæst. Jeg placerede riflen i hofte skydestok og piftede en gang og råen vendte bladet til. Jeg placerede trådkorset lige bag bladet og slap kuglen. Råen sprang en meter i luften og tumlede rundt ind i noget tæt krat. Jeg kunne høre, at den gik et stykke, men var ganske sikke på, at jeg havde placeret en god kugle. Ved skudstedet var der da også en del lunge og hjerte blod, så var jeg sikker på, at den ikke var gået langt. Jeg kunne sikkert sagtens selv ha´ fundet dyret, men jeg fløjtede efter Balder, der havde været dækket af oppe i hegnet. Da han kom, satte jeg ham på sporet, han fandt hurtig frem til dyret, der lå forendt inde i noget tæt krat ca. 25 meter fra skudstedet. I sådan en situation er det sku´ dejlig med en stor stærk hund, for jeg sagde bare apport og så kom han slæbende med dyret ud af krattet. Da jeg brækkede dyret kunne jeg se, at kuglen havde ramt både lunge og hjerte. Vel oppe ved bilen, var det tid til en kop kaffe og nyde følelsen af en vellykket jagt. Råen vejede 17 kilo brækket og var i god foderstand. Det blev ikke til duer, men en rigtig god debut for min nye riffel og hofte skydestok. Endnu en fantastisk og uforglemmelig oplevelse kan skrives i jagtjournalen.

Balder var blevet rødplettet

31.1.2016 Kronvildtjagt


Jeg havde fået lov til at tage ud og kikke efter kronvildt hos min gode ven Morten. Så dog ikke kronvildt, men en del andet vildt. det var så sæsonens sidste jagt

5-6/12. 2015 Ballum


Far og jeg kørte igen en tur til Ballum, da der var lovet 15-16 meter i sek. og forhøjet vandstand ved vestkysten. Det med den høje vandstand kunne vi se allerede ved Ribe, hvor der var vand så langt øjet det rakte. Da vi kom ud til jagtstykket kl. 15.00 kunne vi også mærke vinden, for det ruskede godt i bilen. Vi fik parkeret, så vi havde lidt læ ved sidedøren. Imens vi fik tøj på kom Frank, som også er med i jagten og da han havde fået tøj på gik vi ned langs grøften. Der var godt nok meget vand på marken og man skulle se sig godt for, så man ikke trådte ned i et af hjulsporene for, så ville der komme vand i støvlerne. Vi fordelte os langs grøften og fik sat skjul og lokkegæs op. Det væltede ind med gæs, men desværre de forkerte, altså Bramgæs. De kom i tusinde vis og smed sig på marken ved siden af vores. Der kom dog også nogle enkelte kortnæbede og det lykkedes Frank, at skyde en enkelt og kort tid efter fik far også en. Da det begyndte at blive mørkt kom der en del pibeænder, men desværre helt nede ved åen og der kunne vi ikke komme ned pga. den høje vandstand. Jeg skød dog forbi på en krikand, der kom susende i medvind. Frank fandt ud af at der var rigtig meget vand i grøften, for han trådte et skridt tilbage og havnede med det ene ben i grøften, så var han våd. Vi gik nu op til den gamle campingvogn og fik en kop kaffe sammen med Frank inden han skulle hjem. Efter at Frank var kørt fik vi gang i trangia sættet og fik varmet noget mad. Ved nitiden redte vi op i Folkevognen og gik i seng. Der gik lidt tid inden man kunne falde i søvn, for man skulle lige finde rytmen i bilens gyngen i vinden. Vi stod op kl. 05.45 fik lavet kaffe og varmet nogle boller. Da jeg kom ned til mit skjul kunne jeg konstatere at vandet var steget endnu mere, for der stod 10 cm. vand inde i skjulet. Jeg flyttede det en 20 meter. Så var det bare at vente. Der kom igen en hel del ænder, men uden for skudvidde, for de trak langs åen. Da det begyndte at blive lyst, kom der som dagen før i tusinde vis af Bramgæs, de væltede ned fra himlen, smed sig mellem mine gåselokker og på nabomarken, det var helt vild. kl. 09.00 kom der 2 kortnæbede gæs og den ene af dem slog ind over mine lokker. Jeg holdte til den og den gik ned, Balder var hurtig ude efter den. Vi sad i skjulet til klokken var 11.30 så meldte far over radioen, at han havde fået nok af at se på alle de gæs, der ikke må skydes, så vi bestemte os for, at pakke sammen og køre hjem. På vejen hjem blev vi også lige stoppet af politiet og så skulle jeg lige puste i alkometeret, den viste selvfølgelig 0,00. Endnu en tur til det vilde vest med gode oplevelser.

Bramgæs og atter Babramgæs

2.12.2015 andetræk i Andkær


Jeg havde inviteret far med ud til søen. Da vi kom over til søen lettede der en troldand andrik, den fløj lige over til far, men han havde fået fingeren om bag aftrækkeren og hev i bøjlen i stedet. Heldigvis fløj dej i en bue lige over til mig og jeg skød den. Balder fandt den hurtigt og afleverede den fint. Der kom en del ænder, men de kom så sent at vi ikke kunne se dem, kun høre at de smed sig i søen.

29.11.2015 jagt i Bjerresminde jagt konsortium.


Der var denne gang tilmeldt 25 jægere og 10 hunde. Vi mødtes ved jagthytten kl. 09.00 jeg var der dog taget hjemme fra noget tidligere, for jeg skulle hente morgenbrød og der skulle også tændes op i brændeovnen. Efter morgenmaden og ben gæt holdt formand parolen for dagen, der måtte skydes. hvad jagtloven tillod. Der var 15 skytter og 10 hundefolk. Jeg tog mig denne gang af hundefolket og formanden tog sig af skytterne. Vi skulle denne gang ha´ 5 såter, 4 om formiddagen i området ved jagthytten og Sønderskoven om eftermiddagen. Der var rigtig dejlig at se, hvor meget vildt der var i alle såter. Der blev set en hel del fasaner, harer, råvildt og snepper. Efter de første såter blev der blæst til middag og LP havde denne gang disket op med biksemad med spejlæg, lavet på en stor udendørs komfur, det smagte rigtig godt. Efter sidste såt var det en flok trætte og våde hundefolk for vejret havde gjort underlaget meget tung at bevæge sig i, især engen var hård at komme igennem. Da vildtet blev lagt op til parade lå der 4 rådyr og 5 fasaner, et rigtig flot udbytte. Der skulle nok ha´ lagt et par fasaner mere, men det må jeg nok selv tage skylden for.

Kronvildtjagt og drivjagt den 22.11.2015


Far havde inviteret Dan og mig med ud til Tofthøj på kombineret riffel og haglbøsse jagt. Jeg hentede far kl. 07.00 og vi kørte forsigtigt da det var rigtig glat. Den første sne i år var begyndt at dale ned fra himlen. Ude ved jagten mødtes vi med Dan. De første par timer skulle foregå med riffel. Far gik hen til en skydestige i et hegn og Dan og jeg fordelte os i et af de andre hegn. Det var godt nok noget rigtig møg vejr for det sneede rigtig meget og det blæste fælt. Det var sku´ godt at man havde fået det lange uldne undertøj på for der var ikke megen læ i det hegn. Vi så nu ikke noget kronvildt, men Dan havde et par rådyr ved skovkanden på nabostykket. Far havde også 2 rådyr der passerede ham på 50 meters afstand, men han skød ikke til dem da de løb lidt for stærkt efter hans mening. Jeg havde 4 fasankokke til at løbe rundt 10 -15 meter fra mig og over ved den lille å var der også en del, så mon ikke vi kunne være heldige når vi skiftede over til haglgeværet. Efter et par kolde timer mødtes vi oppe ved bilerne godt kolde. Vi fik lige startet bilerne op og krøb ind, for at få lidt varme og en kop kaffe inden vi tog bøssen på nakken. Far gik om bagved gården for at stå for i det første hegn. Dan og jeg havde vores hunde med, så vi gik ned for enden af hegnet og drev i retningen af far. Da vi var nået ca. halvvejs stødte Balde en råbuk. Jeg kunne hurtig se, at den fejlede et og andet, da den ikke rigtig kunne komme op af grøften. Balder holdte dyr til jeg kom der hen. Jeg kaldte ham ind og skød dyret i nakken. Da vi fik bukken op af grøften kunne vi se at den havde en helt frisk anskydning med en riffelkugle. Hele den ene bagkølle var skudt i stykker. Vi havde meget tidlig på morgenen hørt et riffelskud et stykke der fra, så det kunne jo være, at det var der fra bukken var kommet. Vi lagde dyret i kanten af hegnet så vi senere kunne komme tilbage og brække det. Vi gik nu alle 3 lange med hegnet og det varede heller ikke længe inden at Dan´s hund Vaks rejste en fin fasankok som Dan og far skød i fællesskab. Langs med åen rejste vi 6 fasankokke, men de var ikke inden for skudhold. Vi gik nu tilbage til dyret og fik det brækket. Vel nede ved bilen blev vi enige om at ringe til schweisshunde manden for at høre om de havde fået nogen indberetning, for så behøvedes de ikke at lede mere, men det havde de ikke. Han takkede i øvrigt for, at vi havde ringet. Man kan jo sætte mange teorier op om, hvorfor der ikke er blevet ringet efter en schweisshund, men med sådan en kraftig skade burde man ha´ set skudtegn på dyret samt en del schweiss på skudstedet. Jeg kan kun på det kraftigste anbefale, at man får eftersøgt ved den mindste tvivl. Nu var det så et held, at vi kom forbi og fik aflivet bukken, så den ikke skulle lide. For med den skudskade kunne der være gået flere døgn. Så på tros af kulde, sne og blæst blev det en dejlig formiddag.

Kronvildtjagt den 21.11.2015


Carsten havde inviteret mig med på kronvildtjagt mellem Simmelkær og Haderup. Nu skulle den ny indkøbte Tikka T3 kal. 308 win. Afprøves for første gang på jagt. Balder var noget slukøret. da han ikke skulle med. Carsten kom og hentede mig kl. 08.00 og efter en lille times kørsel ankom vi til Simmelkærhus, hvor der var dækket op til morgen kaffe. Vi var ca.20 mand til dagens jagt. Efter morgenkaffen fik vi udpeget på kortet, hvor vi skulle stå på post. I parolen blev det nævnt, at der ville være 3 mand med hunde, der ville bevæge sig langsomt igennem området. Drevet ville ca. tage 1.½ time og der ikke måtte skydes ind i såten. Efter en kort køretur ankom vi til området. Området bestod af hede og plantageskov. Carsten og jeg fik en plads på en af flankerne. Det var et fantastisk vejr let frost og høj himmel. Drevet startede og der gik ikke længe inden det første riffelskud lød. Efter ca. 20 minutter kom der en rudel på 12 til 15 dyr. De stod ikke mere end 25 meter bag mig inde i granerne, jeg kunne sagtens ha´ skudt en af dem, men under parolen havde jagtlederen sagt, at der ikke måtte skydes ind i såten, så jeg nød synet af de store dyr. Rudlen satte efter nogle minutter i let trav lige i den retning, hvor Carsten sad og de kom også ud ved ham, men desværre kunne han ikke komme til at skyde, da de vendte bagen til ham. Sådan en oplevelse fik da godt nok pulsen en del slag op på både Carsten og mig. Der faldt nogle enkelte skud mere inden drevet blev blæst af. Vi kørte nu mod jagthytten. Ved jagthytten samledes vi og ventede på, at de skulle komme med det nedlagte vildt. Der var blevet skudt 3 stykker kronvildt 1 hind og 2 kalve. Jeg hjalp lige med, at brække den ene af dem. Der er sku´ godt nok et stort dyr at få brækket, ikke fordi det er så meget anderledes end et rådyr, men alting er bare større. Efter vildt paraden gik vi ind i jagthytten og fik en dejlig frokost. På vejen hjem blev Carsten og jeg enige om, at det havde været en rigtig spændende dag, hvor vi var meget tæt på, at kunne skyde et stykke kronvildt. Tak til Carsten for en fantastisk dag.

7.11.2015 Jagt i Bjerresminde jagtkonsortiet


Vi startede denne gang i Viuf. Vi mødtes kl. 0900 i maskinhuset til morgenmad og parole. Første såt var eng stykket her var der rigtig godt med vildt. Der blev set 5 styk råvildt og skudt en. Snepper og fasaner var der også og der blev skudt en af vær. Den næste såt skete der ikke det store udover at Dan måtte hjælpes op af mosen, jeg var ikke med i denne såt, da jeg kørte til hytten for at lave mad. Vi skulle ha´ karry suppe med nudler og kylling. Efter frokost gik turen til sønderskoven, her blev der skudt et rådyr. Jeg havde valgt at stå over som driver i denne såt og fik en sidepost. Jeg var tæt på at kunne skyde til et rådyr, men den passerede lige 5 meter for langt fra mig. Næste såt var marken og søen ved hytten. Her blev der skudt 3 fasaner. Vejrguderne havde været med os for lige som vi skulle til at holde parade begyndte det at regne. Heldig må man sige vi var, tørvejr til jagten og vildt på paraden endnu en dejlig jagt i konsortiet.

Den 1.11.2015 jagt med Morten.


Morten havde inviteret mig med på jagt. Jagten skulle foregå i området omkring Veerst og Vork Bakker. Vi startede kl.0800 med et vældig flot morgenbord i Aksels fine jagtstue. Efter indtagelsen af morgenmaden gik turen til Veerst, hvor der skulle drives hegn og moseområder af. Der var fint med vildt der blev skudt til ræv dog uden at der blev leveret. Snepper var der også. i såten blev der skudt 2 harer og 2 rådyr. Nu var det lige tid til en lille drikkepause inden turen gik til Vork Bakker. I Vork Bakker blev skytterne sat af og vi der skulle drive gik så på skrænten. Vi var ikke kommet langt i drevet før Balder stødte en stor 8ender kronhjort ud fra et slåenbuskads, jeg kaldte ham tilbage og sendte ham ind igen og denne gang kom der både hinder og kalve ud og en af hinderne havde nær løbet mig ned. Jeg nåede lige at træde til side. Da den var lige ud for mig opdagede den mig hvilket resulterede i, at den bragede lige ind i et stort træ. Det havde sku´ været noget af en oplevelse hvis den var faldet død om ved mødet med træet, men den fortsatte lettere omtumlet. Der var desværre ikke nogle af dem der stod med drilling, der fik en chance til kronvildtet. Dagen sluttede med frokost hos Morten. Lars havde lavet en sammenkogt ret med kartoffelmos til, uh det smagte godt og tænk sig vejret denne første dag i november artede sig så godt, at vi faktisk sad uden for og spiste. Tak til Morten for en dejlig dag.

Ballum den 21-22-23.10 2015


Så var det igen tid til en tur til Ballum. Far og jeg kørte mod Ballum onsdag aften. Vi ankom ved jagtstykket kl. 19.30 og gik ind i den gamle campingvogn for at få en kop kaffe. Det er nu hyggeligt, at sidde i stearinlysets skær og hygge snakke. Ved titiden fik vi redt op i folkevognen og hundene sov i campingvognen. Efter en lidt urolig nat for mit vedkommende på grund af fars snorken ringede vækkeuret kl. 05.25. vi fik startet trangiasætte op og fik varmet vand til kaffe og der efter ristede vi lige nogle boller. Efter morgenmaden gik vi ned til de steder, hvor vi skulle sætte vores skjul op. Far var ikke så godt gående, så han valgte efter ca. 200 meter at sætte sit skjul op i kanten af marken ved nogle høje siv. Jeg gik videre ca. 500 meter ned til et sted, hvor der plejer at trække en del ænder. Efter at jeg havde fået sat 20 lokkegæs, 2 windducks og et par lokkeænder op var det tilbage til skjulet. Det blæste en 7-8 stykker fra sydvest ikke den bedste vindretning, men der kom da en del ænder, men for højt. Jeg valgte at gå helt ned til åen og jeg var ikke mere end lige kommet på plads før der kom 2 krikænder, jeg holdte til den bagerste, men skød bagved i første skud, trak frem og bang den gik ned i sivene over på den anden side af åen. Jeg fik Balder dirigeret over på den anden side, han fandt hurtig anden og kom fint tilbage med den. Da det var ved at blive lyst, begyndte gæssene at komme ind ude fra vadehavet, så jeg gik tilbage til skjulet. Der kom i tusindvis af gæs, men ¾ af dem var bramgæs, der var dog en del kortnæbet imellem og far var så heldig at skyde en. Den døde dog ikke i knaldet og svævede ca. 500 meter og landede på en mark. Jeg kaldte far over walkie-talkien og sagde, hvor den ca. var gået ned. Far og Bjørn begav sig i retning af gåsen og efter en længere tur fik Bjørn færden af gåsen. Det var en hård tur for den gamle hund, den måtte tage nogle pauser inden den kom helt hen til far med gåsen. Ved middagstid gik vi op til campingvognen og fik noget frokost og et par timer på øjet. Ved 16 tiden gik vi igen ned til skjulene og her kunne vi igen se de store sværme af bramgæs der slog ned på de høstede majsmarker, et flot syn tros alt, når man nu ikke må skyde dem. Vinden var løjet lidt af og det resulterede i, at både ænder og gæs om aftenen fløj for højt. Der kom dog en del krikænder om aftenen, men de var sku´ hurtigere en jeg var og det blev til 3 forbi skud denne aften. Oppe i campingvognen fik vi lavet en god varm karrysuppe. Når man nu sidder der langt ude i ingenting med en kop kaffe, uden fjernsyn, internet andre forstyrrende elementer bliver der rigtig god tid til, at få snakket og far og jeg fik denne aften fundet rigtig mange gode jagt minder frem fra gemmerne og ordene ”husker du dengang” blev nævnt mange gange. Fredag morgen bød ikke på skud chancer og da klokken var 10.00 pakkede vi sammen og begav os hjem over. Det blev ikke til det store udbytte set i forhold til de timer vi havde brugt på det, men hvad gør det, vi havde nogle rigtig hyggelig dage sammen.

Andkær den 18.10.2015


Årets anden jagt i konsortiet startede i Andkær ved vores jagthytte. Vi var denne gang 23 mand. Dagen startede kl. 09.00 med morgenmad og parole, hvor der blev sagt, at alt jagtbart vildt måtte jages. Kl. 09.30 startede vi med første såt rundt om søen, her blev der skudt en fasan og forbi på et par stykker. Anden såt var skoven ved volieren, her blev der skudt en del fasaner, hvilket Balder godt kunne lide, for han kom fint hjem med 5 af dem. Tredje såt var langskoven, her blev der skudt et rålam og 4 fasaner. Nu var det tid til, at holde middags pause og havde man ikke varmen inden, så fik man det af maden, for hold da k… hvor var den stærk og der skulle godt nok skylles en del efter oven på den oplevelse. Efter middagen gik det så til fjerde såt, som var Sønderskoven, her blev der skudt efter et par fasaner, som dog lystig fløj videre. Der var en del rådyr, men de slap denne gang igennem kæden uden der blev skudt på dem. Nu gik turen til femte og sidste såt, som var mosen. Her blev der skudt et smaldyr og 2 bekkasiner.
Vel hjemme ved hytten blev dyrene lagt fint op til parade, 2 rådyr, 12 fasaner og 2 bekkasiner blev det til, et flot udbytte synes jeg. Dan og Jens afsluttede dagen med, at spillede på jagthorn. Endnu en dejlig dag i konsortiet var slut og man glæder sig alle rede til næste jagt.

5-6.9.2015. Første jagt i Ballum


Far og jeg kørte til Ballum for at se om der var kommet ænder og gæs, men lige så meget for at tjekke om marken var blevet pløjet. Det var den heldigvis ikke den stod som stupmark stadig. Der kom da også ænder og en del gæs med desværre for højt til at skyde på, så der kom ikke noget vildt på tasken denne gang.

16-17.9.2015 Ballum


Far og jeg tog igen til Ballum for at jage, men denne gang var vejret også for fint og fuglene fløj højt. Jeg havde dog chancen til en enkelt gråand som jeg på det skammeligste skød forbi på. Vi overnattede i min folkevogn og hundene sov i den gamle campingvogn vi har på jagten. Campingvognen var blevet vandaliseret af nogle idioter der havde smadret et par af vinduerne, så det fik vi repareret inden vi tog hjem, så nu må vi håbe at den er blevet tør indeni til næste gang.

3.10.2015. Første jagt i konsortiet


Vi startede kl. 09.00 ved jagthytten 15 mand og 6 hunde, hvor vi fik morgenmad og en parole for dagen. Der måtte skydes, hvad jagtloven tillod, dog med den klausul at fasanerne omkring hytten og volieren var fredet, da det var skønnet, at de godt kunne få lov at få lidt mere sul på kroppen til næste jagt. Vi startede med, at drive søen af for ænder, men inden vi var kommet på plads smuttede der ikke mindre end 8 rådyr ud fra området ved søen. Der var ikke nogle ænder hjemme, så vi gik derefter til mosen og her smuttede der også et par dyr ud inden vi var kommet på plads. Der blev dog skudt 5 fasaner. I skoven ved hytten blev der skudt et bukkelam, den trillede ned af skrænten, men Balder var hurtig ved den og efter kort til kom han trækkende baglæns op af skrænten med den og afleverede den fint til mig man bliver sku´ stolt af sin hund når den gør sådan noget, lammet vejede tros alt 11 kg. brækket. Nu var det frokosttid og vi samledes i hytten til en dejlig gryderet med ris til og det smagte herlig. Mætte og klar til næste såt begav vi os mod sønderskoven. Pyh det var sku´ godt nok hårdt, at gå den lange tur ud gennem engen med tuegræs og blød bund inden vi kom ud for enden af skoven, hvor vi skulle drive fra. Der blev set 14 stk. råvildt og skudt et rålam, der også vejede 11 kg brækket. Vel hjemme ved hytten kunne vi holde en rigtig fin parade, hvor alt det vildt der var skudt til var leveret. Dan og Jens sluttede dagen af med at spille jagthorn. En dejlig jagt i konsortiet var slut og nu ser jeg frem til næste jagt. Det var godt nok svært, at holde sig vågen om aftenen, for Far havde inviteret til 74 års fødselsdag med den helt store menu, her kunne man godt missunde Balder, der lå der hjemme i kurven og gassede sig.

4.10.2015 Den første andejagt ved søen.


Lillebror Dan og jeg mødtes ved hytten og gik over til søen. Der lettede 6 gråænder da vi kom der over og Dan skød efter en af dem, dog uden den tog nogen skade af det. Det var helt fantastisk vejr med flot solnedgang og ikke en vind. Det var helt fantastisk, at stå der og nyde synet af solnedgangen spejle sig i søen, sin bror, hunden og en god kop kaffe det er sku´ hygge. Nu begyndte ænderne, at komme, først kom der 2, hvoraf Jeg fik den ene og imens Balder var ude og hente den kom der 3 mere, hvoraf jeg også fik en af dem. Efter at Balder havde hentet ænderne, kom der en flok på 5 gråænder, hvoraf Dan skød den ene som hans hund fint hentede helt over i sivene. Kort efter kom der igen en flok og her skød Dan og jeg en, men den jeg skød var ikke helt død og den svømmede ud mod midten af søen med Balder efter sig, den dykkede flere gange lige foran Balder og til sidst blev det for meget for ham, så han dykkede også og kom op med anden, et sjovt syn, at se ham dukke op af vandet med anden i gabet. Der blev ved med at komme ænder, men vi bestemte os for at stoppe for 5 ænder var rigelig til os i denne omgang og så er der jo noget at komme efter næste gang også.

En af de fine gråænder

25.1.2015 Jagt i Andkær


Jeg havde booket en af vore stykker for at se om jeg kunne skyde et dyr, gerne et lam til en af jagtudlejerne. Vejret viste sig fra sin smukke side. Solen skinnede fra en skyfri himmel og det var næsten vindstille og skoven var dækket af sne, det frøs et par grader. Jeg gik stille og rolig op i skoven og fandt et sted med god udsyn over området. Det var nu bare at vente på dyrene. I ventetiden kunne jeg nyde den smukke natur, der åbnede sig for mine øjne, småfugle hoppede lystig rundt i træerne et egern pilede op og ned af træerne, skovduerne gik rundt i skovbunden, jo det var en dejlig dag. Efter en times tid kom der en rå med 2 lam ude på 40 meter, jeg lagde riflen op i skydestokken og skubbede sikringen frem og var klar. I kikkerten kunne jeg se at det var 2 bukkelam, så de fik lov til at gå, det kunne jo være at de voksede sig fine til bukkejagten. Efter at ha´ betragtet de 3 dyr et kvarters tid luntede de stille og rolig længere ind i skoven. Jeg tog lige en kop kaffe oven på oplevelsen og jeg havde ikke mere end lige fået drukket kaffen før der kom 2 dyr mere ind ude fra engen, den ene var en stor rå og den anden var en rigtig fin buk der var sat op i bast. Disse dyr kom helt ind på 30 meter uden at opdage mig og også de forsvandt stille og rolig længere ind i skoven. Kort tid efter så jeg 3 dyr over på nabo reviret. Klokken var nu ved at blive 15.30 så jeg rejste mig for at pyrche mig længere ind i skoven. Jeg havde vel gået 50 meter da et dyr springer bag mig, jeg når lige at se i kikkerten at det også var en buk. Jeg bestemmer mig for at blive stående og da klokken var ca. 16.00 kommer der 2 dyr op langs en slugt lige mod mig. Jeg kan se at det er 2 store lam. De kommer ind på 40 meter og jeg hæver riflen og lægger an til at skyde, men de havde fået færden af mig og lunter i en bue uden om mig. Jeg vælger, at følge den bagerste og holder godt frem på den. Jeg slipper kuglen og lammet slår en kolbøtte og ligger død i skovbunden. Uh det er en rigtig god fornemmelse når dyret forender i skuddet. Jeg satte mig lige ned og tog en kop kaffe inden jeg gik hen til lammet. Jeg kunne konstatere, at jeg havde ramt den i et højt bladskud. Da jeg brækkede dyret kunne jeg se, at den var i rigtig god foderstand for der sad rigtig meget fedt langs ryggen og omkring hjertet på den. Nu sidder man med en rigtig god fornemmelse af at ha´ leveret et rigtig godt stykke jægerarbejde. Det at kunne udvælge det rigtige dyr og afgive et dræbende skud er for mig toppen af riffeljagt. Endnu en fantastisk dag i den danske natur kan skrives ind i jagtjournalen.

3.1.2015 Jagt i Veerst og Vork


Morten havde inviteret mig og Balder med på en fællesjagt i Veerst og på hans eget jagt i Vork Bakker. Morten kom og hentede mig kl. 08.00 og vi kørte til Egtved, hvor vi skulle starte med morgen mad hos slagteren i Egtved. Der var dækket et vældig fint morgenbord i hans fine jagtstue. Efter morgenmaden kørte vi ud til jagtreviret ved Veerst. Vejret var afvekslende sol, skyer og nogle få byger.
3 af skytterne skulle stå i skydetårne med riflen og de øvrige skytter blev placeret strategiske steder på reviret. Vi var 3 der skulle drive stykkerne af. Vi startede med at drive nogle hegn og krat af og derefter et lille moseområde, der blev set både råvildt, harer, snepper samt gæs, men ikke skudt til noget. Vi drivere var tæt på, at kunne skyde til gæssene vi skulle bare ha´ nået frem til hegnet, så havde det passet perfekt. Efter ca. 1½ times trampen omkring samledes vi ved bilerne og fik en lille forfriskning ovenpå strabadserne. Det var lidt hårdt at drive, for efter al den vand vi har fået er jorden flere steder meget blød. Vi kørte nu til Mortens jord i Vork. Skytterne stillede sig langs med stykket neden for bakken og vi, der skulle drive startede så i den ene ende. Vi havde ikke gået langt før den første fasankok kom på vingerne og fløj bagud, her blev der skudt til den dog uden den tog nogen skade af det. Vi gik lidt videre og Balder rejste en fasanhøne, som selvfølgelig fik lov til at flyve, da de jo er fredet fra den første. Balder arbejdede rigtig godt og ved et område, hvor der var et stort slåenkrat rejste han en fasankok, der kom rigtig fint i et sideskud. Jeg hævede geværet og bang den gik til jorden. Balder fandt hurtig kok og kom stolt med den ”tak dygtig hund”. Vi gik nu videre og der blev set en del råvildt uden for skudvidde. Morten fik serveret både en fasankok og en sneppe, men jeg tror han havde ladet bøssen med løst krudt, for de fløj fint efter at han havde skudt efter dem. Da vi næsten var nået hen for enden af stykket fik en af hundene fat i et stykke rådyr, der havde gemt sig i det tætte slåenkrat, heldigvis var en af driverne tæt på og han formåede, at kravle ind under det tætte krat og få aflivet dyret med sin kniv. Jagten var nu slut og på paraden var et rådyr og en fasankok. Efter jagten havde Lars inviteret på middagsmad, så vi kørte alle hjem til ham i Egtved. Her fik jeg noget jeg aldrig havde smagt før, nemlig en norsk efterårs ret, der hed Fårikål og det var får ikke lam. Det smagte nu udmærket, når man lige havde vænnet sig til smagen, men hvis jeg selv skulle lave det, havde jeg nok fjernet fedtet helt fra kødet, men rigtig spændende at prøve noget nyt, så tak til Lars for at udvide min gastronomiske horisont. Jeg tror jeg vil prøve, at lave det næste gang jeg skal på tur sammen med de gamle spejderkammerater. Også en tak til Morten for en dejlig dag.

30.12.2014 Kronvildtjagt


Far havde inviteret Dan og jeg med ud på det jagt han er med i. Da vi ankom anviste far os om, hvor vi skulle sidde. Jeg sad midt for et hegn, far sad for enden af det samme hegn og Dan sad i et andet hegn der gik på tværs af stykket. Vi så dog ikke kronvildt, men Dan skød en rigtig flot tæveræv. Det blev nu efterhånden koldt og klokken var også 11.00 så vi gik op til bilerne. Her fik vi lige en kop varm kaffe og så sadlede vi om til jagt med haglbøsse. Vi drev langs et hegn ned til åen uden at rejse vildt selvom Balder ellers søgte godt. Vi gik nu langs med åen og her var der virkelig meget fod af kronvildt og da vi kom ned midt for marken så vi en ruddel kronvildt ca. 500 meter ude. Der var ca. 15 stk. Vi gik nu tilbage til bilerne og kørte over til et andet jagtareal. Her rejste vi både fasaner og snepper, men uden for skudvidde. Vi sluttede jagten af ved engstykket , her var der en del ænder , men de lettede inden vi var kommet helt ned til engen. Det var nu dejlig at få lidt motion oven på julegilderne.

27.12.2014 Årets sidste jagt i Bjerresminde jagt konsortium


Jeg havde inviteret min far med til den sidste jagt i år i konsortiet. Vi kørte hjemme fra kl. 08.00. Da vi ankom til jagt hytten som de første fik jeg tændt op i brændeovnen og fik tændt nogle fyrfadslys, sådan for hyggens skyld. Uden for var det stille vejr lidt overskyet og 5 graders frost. Vi var 15 mand samlet til morgenmad og bengæt og i anledningen af julen var der mulighed for ekstra bengæt. Første såt var Munkebjergskoven, hvor jeg stod over som driver, da vi var nok driver. Jeg fik en post neden for en skrænt, hvor der var en del ræve grave, men det var nu ikke ræv jeg så, men derimod kom der en kronhind stille og rolig på tværs af stykket, ellers så jeg ikke noget. Der blev skudt efter en sneppe dog uden at den faldt. Vi kørte nu til Sønderskoven som vi delte op i 2 såter denne gang. Jeg stod igen over som driver og fik en bagpost. Her kom der en rå med 2 store lam, de stod længe i kanten af skoven ca. 50 meter fra mig. Da driverne nærmede sig luntede de stille og rolig ud over engen. Der blev set en del vildt i skoven dog uden at det var på skudhold. Nu kørte vi mod hytten, hvor vi lige skulle have hegnet og sø området mens maden blev varmet. Skytterne gik over til søen og stillede op og driverne gik op for at tage hegnet langs vejen og den lille remisse. Peter og jeg gik ud for enden af hegnet mens de andre driver ventede ved vejen. Vi havde ikke gået langt før Balder rejste et dyr. Den kom ellers fint i et perfekt side skud, men jeg undlod at skyde, da der var fare for at hagl kunne ramme de personer der stod på vejen. Balder fulgte dyret og fik det til at vende og den løb igennem hegnet og her rejste de en fasankok som der blev skudt til af dem, der stod på vejen. Den fløj direkte mod mig i en rigtig god højde. Jeg hævede bøssen holdte godt foran og bang den gik mod jorden død. Det er nu en dejlig fornemmelse når fuglen klapper sammen i skuddet. Vi gik nu over til den anden såt og her rejste Balder en fasan kok som jeg også skød. Vi gik nu over mod søen, hvor skytterne stod her blev der skudt en rå og en gråandrik. Nu blæste Dan til frokost efter nogle timer uden for i kulden var det godt at komme ind i hytten til maden,som stod på dejlig hjemmelavet minestronesuppe. første såt efter frokosten var Langeskoven her rejste Balder 4 fasaner men han kæmpede hårdt for at få dem i luften da de puttede sig godt i et stort område med brombær. Det kunne også ses på ham og da vi kom hjem fjernede min datter 36 torne fra ham. Vi sluttede med engen her blev der rejst en del bekkasiner og der blev skudt 2 i mange skud. Dan afrundede dagen med at blæse i jagthornet de forskellige melodier som passede til vildtet.
Endnu en hyggelig jagt i konsortiet

20.12.2014 Ballum


Var lige en tur i Ballum, men kørte hjem efter morgen trækket, da der var oversvømmelse på marken så man ikke kunne sidde i grøften. der kom en del ænder, men uden for skudhold.

17.12.2014 Hos Anders


Lille eftermiddags jagt i Klovborg.
Skulle ud og besøge Anders alligevel, så han sagde at vi lige så godt kunne gå en runde i skoven. Balder rejste en enkelt sneppe. Vi sad også en ½ times tid og kikkede efter duer men der kom ingen. Tak til Anders for et par hyggelige timer.

14.12.2014 Jagt i Bjerresminde


Femte jagt i Bjerreminde konsortiet skulle denne gang starte i Viuf kl. 09.00. jeg skulle dog lidt tidligere af sted, da jeg skulle hente morgenbrød og til Brejning og hente Søren som jeg havde inviteret med på jagten. Ude på gården i Viuf fik vi dækket op til morgenmad i maskinhuset til 24 jæger. Efter morgenparolen deltes jægerne. Skytterne skulle ud og stå for ude ved Koldinglandevej og driverne startede så med, at drive fra modsatte side. Balder rejste en fasankok, der ikke blev skudt efter. Der blev skudt efter en enkelt sneppe uden den tog skade af det. Vi kørte nu til anden såt, som var Sønderskoven nær Andkær. Her kom der rigtig gang i den, for vi var ikke startet da vi så de første 3 stykker råvildt, som krydsede engen og længer fremme blev der rejst en rå og et lam, som begge faldt for bøssen. Ved et hegn i engen rejste Balder en fasanhøne, men jeg kunne ikke komme til at skyde, da jeg var ved at forcere et pigtrådshegn. Da vi nåede næsten hen for enden af engen, hvor vi skulle dreje op i skoven rejste Balder et dyr i noget krat. Den kom ellers fint, men jeg kunne ikke komme til at skyde på grund af driverkæden. Lige i skovkanten rejste Balder igen en fasan, som dog lettede lige foran mig og havde jeg skudt og ramt den, havde der kun været fars tilbage. Vi var kun lige begyndt at drive skoven af, da der kommer et dyr ud til mig som jeg skyder til og rammer. den fortsatte dog hårdt ramt, men bliver fældet af en af de andre driver. Længere oppe i driverkæden bliver der også skudt et dyr. Udover de 4 dyr blev der set 8 andre rådyr, så der er en rigtig god bestand i området. Vi kørte nu op til jagthytten og imens maden blev tilberedt drev vi skovstykket af. Her blev der taget et rådyr af en af hundene, men den led ikke længe. da en af driverne var tæt på og fik den affanget med kniven. Det kan aldrig helt undgås, at en hund tager et dyr, for hunden kan jo ikke vide om det er et dyr der er skudt til. Vi gik nu tilbage til hytten, hvor der blev blæst til frokost af ikke mindre end 3 jagthornblæser. Det er vist første gang, at vi havde hele 3 der spillede. Det lyder nu godt når hornet gjalder ude i det fri. Middagsmaden var gryderet og kokken havde bestemt ikke fået al chilien fisket op, for hold da k… der var nogle stærke stykker tilbage og de gav en del sved på panden. Efter middagen skulle vi have den frygtede Munkebjergskov. Her går det virkelig op og ned af skrænter og svedte man ikke over maden, så gjorde man det efter en tur der. Der blev set et styk råvildt. Nu var både hunde og driver trætte og klokken ved at være 15.00 så vi kørte tilbage til hytten for at holde parade. På paraden lå der 6 stykker råvildt, en pæn blanding af voksne dyr og lam. Under paraden blev der også delt præmier ud for bengæt og min gæst Søren vandt førstepræmien (2 flasker vin). Jagtfiskalen havde desværre haft gode øjne, for der blev delt en del bøder ud for diverse forseelser som fx glemme at tage hatten af under parole, komme forsendt og en del andre små forseelser. De tre hornblæser sluttede flot dagen af. Endnu en dejlig jagt kan der tænkes tilbage på, når man ligger på sofaen.


13.12.2014 Jagt i Karup


Carsten havde inviteret mig og Balder med på hans jagt i Karup. Han hentede os kl. 08.30 og vi kørte mod Karup, vejen var flere steder meget glat og det var P…. koldt. Da vi ankom, fik vi lige lidt morgenmad og så var vi klar. Vi var kun 2 til at drive såterne, så vi gik meget langsom igennem, så hundene rigtig fik lov til at arbejde. Der blev ikke set vildt men masser af fod. Dette skyldtes nok, at det havde været rigtig dårlig vejr dagen før og dyrene var trukket ud på markerne, nu da vejret havde klaret op. Tak til Carsten for en hyggelig tur.


10.12.2014 Andejagt i Farre


Var lige på aftentræk efter ænder sammen med far og Jørgen på det stykke de har lejet. Der var en del ænder men ikke inden for skud, men en del frisk luft og regnbyger blev det til.

8.12.2014 Andejagt i Andkær


Jeg havde taget Frank med på en lille aften andetræk ved den lille sø. Vi mødtes kl.15.30 vejret var fint, men koldt. Ved søen delte vi os så vi stod ca. 20 meter fra hinanden for enden af søen. Der kom en del gråænder et par stykker overraskede Frank ved at smide sig i vandet ved siden af ham inden han nåede at reagere fløj de igen. Pludselig kunne jeg høre at der var ænder i luften igen og adviserede Frank om det og 2 gråænder kom lige ind mod Frank. Han holdte til den ene og ramte den, men kunne ikke se den faldt, men det kunne jeg fra der hvor jeg stod. Den anden and drejede i en stor bue rundt og kom lige ind over mig i et spidsskud fældede jeg den og den gik på hovedet i søen. Balder hentede den fint. Franks and var landet på marken, så da vi gik tilbage mod bilerne lod vi hundene søge og efter kort tid kom Balder også med den. Det blev til en fin gråandrik og en gråand. Super dejlig lille jagt 2 skud 2 ænder.

8.12.2014 Andejagt i Andkær


Jeg havde taget Frank med på en lille aften andetræk ved den lille sø. Vi mødtes kl.15.30 vejret var fint, men koldt. Ved søen delte vi os så vi stod ca. 20 meter fra hinanden for enden af søen. Der kom en del gråænder et par stykker overraskede Frank ved at smide sig i vandet ved siden af ham inden han nåede at reagere fløj de igen. Pludselig kunne jeg høre at der var ænder i luften igen og adviserede Frank om det og 2 gråænder kom lige ind mod Frank. Han holdte til den ene og ramte den, men kunne ikke se den faldt, men det kunne jeg fra der hvor jeg stod. Den anden and drejede i en stor bue rundt og kom lige ind over mig i et spidsskud fældede jeg den og den gik på hovedet i søen. Balder hentede den fint. Franks and var landet på marken, så da vi gik tilbage mod bilerne lod vi hundene søge og efter kort tid kom Balder også med den. Det blev til en fin gråandrik og en gråand. Super dejlig lille jagt 2 skud 2 ænder.

7.12.2014 Jagt i Tørring


Frank havde inviteret på jagt ved Tørring. Vi mødtes 6 jæger kl. 09.00. vejret var ikke til at råbe hurra over, det regnede, blæste og skide koldt var det også. vejret afspejlede også jagten, der blev set 5 fasaner, hvoraf jeg skød til den ene og den blev ramt, men da den ramte jorden løb den op af skrænten til motorvejen, der turde jeg ikke sende Balder op efter den. Det var godt nok øv, men sikkerhed frem for alt. Vi sluttede af uden vildt på paraden, men godt kolde og våde. Tak til Frank for invitationen.

6.12.2014 Jagt i Stilde Plantage


Morten havde inviteret mig med på jagt i Stilde plantage. Det var godt nok mærkeligt ikke, at skulle have Balder med og han kunne heller ikke helt forstå det da jeg sagde, at han skulle gå i sin kurv. Jeg skulle mødes med Morten hos Lars i Egtved kl. 08.00. på vejen der ud så jeg en fantastisk fuldmåne, den stod lige i kanten af horisonten stor og gul, et flot syn. Vel ude i Egtved hoppede vi ind bilen og kørte mod jagten hvor vi ankom ca. 08.45 med et par stop ved skovveje for at åbne for de skilte der fortalte at der var jagt i skoven. Konsortiet råder over en gammel skovejendom lang ude i skoven, som var utrolig charmerende. Det var som at træde 60-70 år tilbage i tiden, at komme ind i huset. Det eneste moderne var vist nok at der var lagt vand og strøm ind. Her fik vi 25 mand morgenmad og formanden holdte en parole om dagen jagt. Efter morgenmaden skulle alle vi skytter ind i jagtvognen, som blev trukket af en gammel IH traktor. De 2 store såter om formiddagen gav intet vildt, men der blev set både råvildt, snepper og då vildt. Det var vist første gang i konsortiets historie at de ikke var vildt på paraden inden middag. Jeg havde et stykke råvildt til at stå foran mig på 40 meters afstand i 3 minutters tid. Det var fascinerende at se, hvordan den stod og orienterede sig om hvor driverkæden var, hvor efter den fandt et hul i skyttekæden og forsvandt. Efter de 2 såter kørte vi tilbage til jagthytten for at få en dejlig frokost. Efter at ha´ indtaget frokosten var det tid til igen at stige op i jagtvognen igen og bevæge sig ud til tredje såt. Jeg blev sat af på en sidepost og efter at ha´ hilst på mine naboposter som det sig bør var jeg klar. Der var også en del råvildt i denne såt, men de fandt hullerne. Der blev skudt til et par harer dog uden at de tog skade af det. Pludselig blev der fra driver kæden råbt sneppe til venstre og jo der kom da også en der havde været på siksak kursus for jeg skød i sak da den var i sik, så det eneste der kom ud af det var lidt pyntegrønt. Vi gik nu til fjerde såt, hvor jeg fik en hjørne post og her kom der gang i den. Der var en del snepper i dette stykke og der blev skudt flittigt. Der var også en del råvildt og der blev skudt 2. den ene skød Lars og på samme post skød han også en sneppe. Det andet dyr blev skud af en riffeljæger som var placeret i et tårn. En lille sjov episode opstod, da vi stod og beundrede det dyr Lars havde skudt kom en af hundene og huggede leveren som Lars så fint havde lagt til side. der blev i øvrigt skudt 2 snepper mere i denne såt. Da traktoren med jagtvognen var punkteret måtte vi ud på en større vandretur tilbage til jagthytten det var der nogle af de gamle, som ikke var helt tilfredse med. Men det var nu dejlig med en gåtur og vejret var jo dejlig, sol og høj himmel og næsten vindstille en virkelig dejlig afslutning på jagten. Ved jagthytten blev der truttet i jagthorn for det nedlagte vildt. Vi tog nu afsked og kørte mod Egtved. På vejen hjem fik jeg det omvendte syn af, hvad jeg havde om morgenen, nemlig at månen stod stor og rund i horisonten. Til slut er der kun at sige tak for endnu en dejlig dag i den danske natur.

Den 23.11.14 Jagt ved Tørring


Frank havde inviteret mig med på det jagt han er med i. Vi skulle mødes klokken 09.00. Vejret var overskyet og det var rigtig vandkoldt denne morgen. Vi startede med en kop kaffe mens vi ventede på de andre, men da klokken nu var 09.15 og de endnu ikke var kommet ringede Frank til en af dem og fik den besked, at de ikke kom, så vi måtte selv gå på jagt. Vi startede med, at drive stykket af langs med bækken og vi var ikke mere end lige startet da Balder letter en fasankok, som jeg på det skammeligste skød blanke forbi på. Da vi nåede ned til mosen delte vi os, så frank startede med at stå for, men der var meget vand i moseområdet, så der var ikke noget. Vi gik nu over til den anden bæk og drev dette stykke af dog også her uden resultat. Nu gik vi så op til det lille skovstykke oppe ved gården, her delte vi os igen, Frank startede med at stå for indtil jeg kom ind på linje med ham. Inde midt i stykket rejste Balder en fasankok som fløj op i et træ, hvilket han ikke var helt tilfreds med, for han stod nede under træet og gøede voldsomt af den, da jeg nåede frem så jeg kunne se den skød jeg den og den nåede næsten ikke at ramme jorden før balder tog den. Efter at han havde afleveret den flotte kok gik vi videre og et stykke længere fremme rejste Franks hund en kok mere, som kom i et rigtig fint sideskud til Frank, men jeg havde nok smittet han med skud til den første kok, for han sendte 2 skud efter den uden den tog skade af det. Nu var den lille jagt slut, så vi krøb lidt i læ bag nogle buske og fik os en kop kaffe og en mellemmad. Her kunne vi så snakke lidt om jagten og de 2 oplagte skudchancer. Det blev til en rigtig flot ud farvet fasankok, så tak til Frank for nogle hyggelige timer. Der nu en vis ro over sådan en jagt, nå man bare kan lade hunden arbejde stille og rolig.

29.11.14 Jagt i Andkær 


Så blev det atter tid til jagt i konsortiet i Andkær. Vi startede som sædvane med morgenmad i hytten kl. 09.00. Jeg havde inviteret Anders og Birgit med som gæst og vi havde aftalt, at vi skulle mødes kl. 08.30 da jeg skulle ha´ tændt op i brændeovnen i jagthytten, for det var sku´ koldt, kun 4 grader og en frisk vind fra sydøst. Vi blev desværre ikke så mange, kun 12 mand, dette skyldtes nok at det var julefrokost weekend. Nå, men efter morgen parolen delte vi os op, Jørgen tog sig af skytterne og jeg tog mig af hundefolkene. Første såt var fasanvolieren/skoven, her var der ingen fasaner, men 4 stykker råvildt blev der set og en sneppe. Anden såt var mosen, her blev der set et stykke råvildt der gik bagud og en del bekkasiner. Nu gik vi så op til den gamle grusgravsø, som var tredje såt, her blev der skudt 4 bekkasiner og en gråand. Der var også et enkelt stykke råvildt samt en gråandrik, som fik sig sneget mellem skytterne. Fjerde såt var skoven op mod hytten, her skød Dan en stor fin råbuk (18kg brækket) på få meters afstand lige i nakken, så der var ivertilfælde ingen hagl i kroppen på den. For enden af stykket blev der rejst 2 fasaner, hvor af den ene blev leveret. Nu var det frokosttid, ind i varmen til en gang svensk pølseret, uh det smagte godt. Nu varme og mætte var vi klar til at drage mod femte og sjette såt, som var sønderskoven. Da vi ikke var flere delte vi den op i 2 såter. Der blev både set snepper fasaner og en del råvildt i begge såter. Dan skød en flot fasankok. Syvende såt var bag gården, hvor der er 2 remisser. Her blev der set et stykke råvildt. Nu kørte vi tilbage til hytten og fik holdt parade over vildtet, det blev til et stykke råvildt, 4 bekkasiner, 1 gråand og 2 fasankokke. Endnu en dejlig dag selvom det var koldt.

Vel hjemme gjorde det nu godt med et varmt karbad og en sofa.

 Den 14-15.11 Trækjagt i Ballum


Vejrudsigten havde lovet vind fra øst 8 til 10, så der skulle vær muligheder for lidt flyvende vildt på tasken. Far og jeg kørte hjemmefra kl. 13.30 og holdte lige ind ved fakta i Skærbæk og handlede ind til aften og morgenmad. Vel ude ved jagten fik vi trukket i det lune undertøj og det vindtætte tøj for vinden var kold. Vi nåede ned til grøften og fik sat lidt gåselokker op på marken, og så var vi klar. Der kom en del gæs, men de ”forkerte”. Da det var ved at blive mørkt kom der 4 gråænder lige ind mod mig, men det lykkedes mig at skyde blankt forbi og det samme gjorde far. Kort tid efter kom der en enkelt pibeand ude på 20-25 meter i et fint sideskud og den faldt. Jeg sendte Balder efter fuglen og efter et kort søg kom han fint hjem med anden. Der kom en del pibeænder, men lidt for højt til at skyde på. Far fik også et par chancer dog uden at levere. Vel oppe i den gamle campingvogn blev stearinlysene tændt og trangiaen blev startet op. Aftensmaden stod på guleærter, vi var nu også blevet lidt sultne efter al den friske luft. Klokken var kun 18.30 da vi var færdige med at spise og det var kulsort udenfor, vinden havde tiltaget en del og der sad vi, lunt og godt inde i den gamle campingvogn med stearinlysene tændt det var sku´ hyggeligt. Vi fik lavet en kop kaffe med en giffel til, og efter en god snak blev vi enige om at gå i seng. Far gik ud i Hi-ace´en og jeg lagde mig i campingvognen. Det blev til en god lang nats søvn, da klokken kun var 21.00 da vi gik til køjs. I løbet af natten kom lillebror Dan, han må ha´ været meget stille for vi havde ikke hørt ham komme. Efter en gang morgenmad gik vi ned til grøften, der kom mange pibeænder, men de var oppe i de højere luftlag og med vinden i rumpen. Da det begyndte at blive lyst kom der i tusinde vis af gæs, men bramgæs som selvfølgelig ikke må skydes, hvilket efter min mening bør ændres, da der er enorme mængder af dem. Der kom dog også grågæs, men de kom ikke tæt nok på til at skyde til dem. Klokken var ved at være 11.00 og vi valgte at pakke sammen, det var nu også ved at være lidt koldt. Endnu en rigtig hyggelig jagt sammen med familien.

Copyright © All Rights Hunter-kim.dk

Hunter Kim