Jagt journal & historier


Her kan du fornøje dig med,at læse om nogle af de dejlige oplevelser jeg har med, at gå på jagt.

27.2.2022 Krondyrsjagt i Vork Bakker


Morten havde inviteret mig på Krondyrsjagt efter kalv. Jeg blev afhentet kl. 06.20 og vi kørte ud til reviret. Jeg blev sat af neden for en lille bakke og Morten kørte om til en slugt små 200 meter fra der, hvor jeg skulle sidde.

Jeg fik skydestokken og mit kamuflage tøj fikset, så jeg ikke skulle bruge tid på det, når jeg kom op til det sted jeg havde fået anvist. Jeg bevægede mig forsigtig op af bakken, for der var høj himmel, let frost og næsten vindstille.

Jeg kom efter en kort tur op til nogle små træer, hvor jeg havde en fin udsigt over en græsmark og skoven og ca. 114 meter, ifølge afstandsmåleren stod der et fodertårn speciel til kronvildt.


Det var en fantastisk morgen, der findes næsten ikke noget bedre end, at sidde der ude og nyde naturen og en kop dejlig varm kaffe. Jeg havde nok kun siddet i 15 min, da der kom en rå op ved fodertårnet. Den stod lige under fodertårnet og essede i ca. 20 minutter. Det lykkedes mig, at få et lidt sjovt billede gennem kikkerten på riflen med min mobiltelefon. Naturen var nu rigtig ved at vågne, jeg hørte råvildt smælde, og der var en skrappen af gæs i luften og fasaner der kaglede lystig i det fjerne.


 Morten skrev til mig, at han kunne se silhuetten af 4 krondyr inde i skoven mellem os, men de kom ikke ud, så vi kunne få chancen til dem. Kl. 08.55 pakkede vi sammen. Vi smuttede lige forbi bageren i Ødsted og købte et par smurte håndværkere, med en god stærk ost på. Vi kørte mod Haraldskær Fabrikker og fandt et sted, hvor vi kunne holde og nyde udsigten og rundstykkerne.


Tak til Morten for en skøn morgen.  

Den 6.2.2022 Første regulering på krager


Så kom reguleringstilladelsen i hus på krager. Jeg ankom til reviret kl. 06.55. Jeg havde valgt, at placere mig i en remisse ude på en stor mark og efter, at ha´ opstillet skjul og lokker var der lige tid til en kop kaffe. Jeg nåede ikke, at drikke kaffen før den første krage kom ind over lokkerne, den faldt til jorden i et fint sideskud. Balder hentede hurtig krage og kom pænt ind i skjulet med den. Den næste krage, der kom skød jeg forbi på. Det lykkedes mig, at skyde endnu en krage, inden jeg valgte at pakke sammen. Nu var reguleringssæsonen skudt i gang.

30.1.2022 Jagt i konsortiet. Driv/trykjagt


Vi samledes i jagthytten til morgenmad kl. 08.30. Efter morgenmaden startede vi med drivjagt. Vi var 3 mand, der gik igennem med hundene og der blev i første såt, rejst en fasan samt et par rådyr. I anden såt Fik Dan ram på et rådyr, der rejst på få meters afstand. Tæt på det var den, for der var gennemskud på bladet. Der blev også skudt en stor han ræv i denne såt, den har nok nogle af vore fasaner på samvittigheden. Efter såten var det tid til frokost og menuen stod på tjekkisk gullasch suppe, der blev nydt med stor velbehag.

Efter frokosten stod den nu på trykjagt i skovstykket. Efter at folk havde indtaget deres pladser begyndte Dan, at bevæge sig rundt efter en nærmere planlagt rute, der bragte ham rundt i skoven. Der blev set både råvildt og ræv. Jeg havde fået en plads i en skydestige med udsigt over en stor lysning. De første 4 dyr jeg så, og kunne ha´ skudt til var bukke, så dem gemmer vi til maj. Pludselig så jeg en rå ude på ca. 50 meter og jeg fandt hurtig bladet på dyret og afgav mit skud, der traf dyret. Den snorede rund i luften og løb 3-4 meter og forendte. Kort tid efter kom Dan forbi med hunden og han slæbte lige dyret over til mig, inden han fortsatte det sidste stykke af drevet. Da jeg kom ned til dyret, kunne jeg konstatere, at den lugtede og var helt grøn bagi. Den var meget mager bag til og pelsen var pjusket. Da jeg brækkede den lugtede den underlig sur inden i. Leveren havde nogle pletter, hjertet kunne jeg ikke se noget på, da jeg havde skudt den nærmest helt væk. Jeg tog dyret med til hytten, for selvom at den var uegnet til menneske føde skulle den æres på paraden. (den der ligger først for på billedet). Det var så den sidste jagt i konsortiet for denne sæson. Nu venter vi bare på, at få reguleringstilladelsen på krager i hus, så vi kan få tyndet lidt ud i dem.

23.1.22 Krage/duejagt i Andkær


Så var der igen hul i kalenderen til nogle timers jagt på duer og krager. Jeg kørte ud til reviret kl. 07.00 så jeg havde god tid til, at opsætte skjul og lokker. Vel på plads i skjulet, var der lige tid til lidt morgenmad, kaffe og franskbrød med stærk ost og det smager nu bedre, når man sidder der ude i halvmørket. Da klokken var ca. 08.00 begyndte de første sorte fugle at komme, men hovedparten af dem der kom, var råger og alliker. Der kom dog en enkelt krage ind fra højre som jeg skød, så nu var der en at sætte på flapperen. Efter at have monteret kragen på flapperen krøb jeg tilbage i skjulet. Jeg var ikke mere end lige kommet på plads, før den næste krage kom ind på stive vinger. Den måtte have 2 skud før den faldt og desværre faldt den ned i nogle høje graner og blev liggende oppe i toppen på nogle grene. Nu gik der ca. 10 min, så kom der en krage ind bagfra og da den var lige over mig skød jeg og den faldt ned. Balder havde ikke mere end lige apporteret den, før der kom 2 duer og jeg nåede lige, at sende et skud efter den ene og den faldt til jorden. Balder apporterede også den. Kl. var nu ved at være 10.00, da der kom en krage ind over lokkerne og jeg skød, men også den landede oppe i træerne, så jeg ikke kunne se, hvor den lå. Jeg prøvede, at sende et par skud op i træet i den retning, hvor jeg mente at den lå, men ned kom den ikke øv øv. Oven på de 2 skuffelser bestemte jeg mig for, at pakke sammen, men da jeg stod og pakkede sløringsnettet sammen, kom der en krage lavt ind mod mine lokker og den fik jeg i et fint sideskud. Endnu nogle dejlige timer sammen med hunden, er jo ikke så ringe endda.


22.1.22 Jagt på klovbærende vildt i Vork Bakker.


Min ven Morten, havde inviteret mig med på hans jagt område i Vork Bakker, efter klovbærende vildt. Der måtte skydes hind, kalv, spidshjort samt råvildt. Vi havde aftalt, at vi skulle være på reviret senest en time før solopgang, for at der kunde falde lidt ro på efter, at vi var kommet på plads. Jeg havde fået en plads i et hegn under et stort egetræ, med udsigt ned over en mose. Morten sad ca. 200 meter længer væk bag en bakketop. Vejret var lidt træls, for det støvregnede en del og når man er under et træ bliver dråberne store. Der Kom ikke vildt inden for skudvide, men jeg så 4 stk. råvildt på ca. 500m afstand. Morten så en rå med 2 lam. Ca. 1.½ time efter solopgang afblæste vi jagten og kørte op til bageren i Ødsted for, at købe et par rundstykker. Vi kørte ned og parkerede, så vi havde udsigt over Vejle ådal. Her kunne vi nyde kaffen og kikke ud over ådalen og Haraldskær Gods.

Tak til Morten for nogle hyggelige timer.

16.1.22  Jagt i Østbirk


Jørn havde igen inviteret til jagt på sin ejendom. Vi startede kl. 09.00 med morgen brød og kaffe. Første såt var juletræs kultur her rejste balder en fin fasankok som jeg på det skammeligste skød 2 forbier på. Vi fortsatte nu ud over engen her rejste Balder 3 fasaner, hvoraf der blev skudt 2 og Balder kom fint med den ene af dem. Dans hund rejste en sneppe, som jeg på det skammeligste skød 2 forbier på. Der blev set 3 stykker råvildt i denne såt. Vi tog nu over i den såt der består af et område med graner i forskellige størrelser og hold da k… der var gang i rådyrene, ikke mindre end 7 stk. blev der set. Der blev skudt 3 flotte dyr. Balder havde rigtig gang i at drive rundt med råvildtet og det lykkedes ham at få drevet et stykke råvildt ud til min 80 årige far der flot leverede dyret i et enkelt dræbende skud. Vi sluttede dagen af med en dejlig gang suppe. Tak til Jørn for en dejlig dag.

DSC_1317

15.1.22 Jagt i konsortiet


Denne gang var jagten en trykjagt. Vi startede som sædvanlig i hytten med rundstykker, lun leverpostej og ost. Efter morgenmaden begav vi os ud til de aftalte poster. Jeg havde fået en post i tårnet i engen. Det var en rigtig smuk frostklar morgen. Jeg så ikke noget i første såt. Anden såt havde jeg fået en post for enden af en mark. Dan og jeg skulle følges ind til vore poster, men jeg havde ikke gået 4 meter før der sprang 4 rådyr ud på marken og så står man der med en tom riffel, hold k… det var træls. Jeg fik ladet riflen og da jeg kom ned forbi det sted, hvor Dan skulle være så jeg yderlig 4 dyr inde i skoven. Jeg nåede nu ned til det sted, hvor jeg skulle være og her så jeg 3 dyr inde i den tætte underskov og de traskede af ind i skoven. Jeg havde nok været på posten i ca. en ½ time da der kom 3 dyr ud på marken ca. 90 meter fra mig, men desværre var der ikke kuglefang der, hvor de stod. Vi sluttede dagen af i jagthytten med rejemader og kaffe med kage samt en masse snak om dagens oplevelser.

9.1.2022 jagt i Højen skov og Tofthøj

Jeg var inviteret på jagt af min far. Han er med i et lille hyggeligt konsortium. Vejret var ikke det bedste for det blæste og skiftevis regnede og sneede. Vi startede kl.09.00 med rundstykker i laden. Jeg skulle være med til at drive den første såt som var en stejl skov stykke. Jeg så et enkelt stykke råvildt smutte bagud. Vi kørte nu til anden såt i Tofthøj og her skulle jeg stå fr, men der var ingen vildt der ville frem i det vejr. Vi sluttede af inde i den gamle stald med lidt kage og kaffe. tak for en hyggelig dag.     

DSC_1313

02.1.2022 årets første jagt.


Jeg var taget ud bag ved gården i Andkær, hvor jeg har jagt, for at se om der kunne komme lidt krager og duer. Det var meget tåget, hvilket jeg flere gange har oplevet er godt til både krage og duejagt. Da kl. var 08.00 havde jeg fået opsat skjul og lokker og dækket Balder af på hans underlag. Der gik ikke længe inden den første flok af krager kom og jeg præsterede, at skyde 2 skud forbi på en krage, men ærgrelsen holdt ikke længe, da der kom en krage ind fra min højre side og den faldt i første skud. Efter ca. 10 min. Kom der en flok duer og her fik jeg en enkelt og skød forbi på nr. 2. Nu var det tid til en kop kaffe, men inden jeg nåede at få en tår, kom der en krage ind over lokkerne og den fik et enkelt skud og faldt til jorden. Nu gik der lidt tid, hvor jeg flere gange blev overrasket af duer, der kom ind bagfra og som jeg ikke nåede at skyde efter, men så kom der en flok på 5 duer og jeg lavede en dublet. Jeg havde bestemt mig for, at stoppe ved middagstid for der var lovet kraftig regn. Lige da jeg var ved at pakke sammen, kom der en flok duer ind over lokkerne. Jeg nåede lige, at sende et skud efter den bagerste og den faldt til jorden.

En dejlig morgen med lidt fugle på tasken, det er da ikke så ringe endda.      

30.12.21 Jagt i konsortiet

 

Vi startede denne gang i Viuf kl.08.30 med rundstykker i laden.

Den såt vi skulle drive bestod af eng og skrænt med skov. Der blev set 3 stykke råvildt, 2 snepper og 2 harer samt en fasankok. Balder rejste fasankokken men jeg kunne desværre ikke komme til at skyde da den fløj lavt i den retning, hvor der stod en skytte. Balder rejste derefter en sneppe og sidst i stykket rejste han også et rådyr der løb bagud.

Vi kørte nu til jagthytten i Andkær, hvor vi skulle have en såt inden frokost. Såten bestod af området omkring søen og langskoven. Balder rejste en fasanhøne der blev skudt af en af skytterne, Balder apporterede den fint. Lidt længere inde i det krat, der er for enden af søen rejste balder en sneppe, den kunne jeg ikke komme til at skyde, da den fløj lavt og jeg kunne ikke se, hvor skytterne stod. I langskoven blev der set råvildt der strøg bagud samt fasaner og et par snepper. I skyttekæden blev der skudt en hare.

Nu var det tid til frokost i hytten, og efter en dejlig gryderet var vi klar til sidste såt. Vi havde denne gang valgt, at undlade engen og kun koncentrere os om skoven. Efter en længere tur udenom skoven, kom vi til enden af vores jagt område. Vi havde ikke mere end lige sluppet hundene, da Balder løber bagom et brombærkrat og presser en stor rå ud til mig. Den stopper 3-4 meter fra mig uden at se mig og da den drejer hovedet for, at se efter hunden løfter jeg geværet og skyder den på hals/hovedet og den forender. Jeg sagde til de andre driver, at de bare skulle fortsætte. Jeg brækkede dyret og fik spændt min bæresele omkring dyret. Nu kom så den hårde del af turen ca. 2 km vandretur ud til bilen. Pyh det gav lidt sved på panden, at skulle bære dyret igennem bakket terræn og mudret skovvej. Ud over det dyr jeg skød, blev der set 9 stk. råvildt 2 snepper og 3 harer, hvoraf der blev skudt en hare i skyttekæden.

Vel hjemme ved jagthytten blev der holdt parade og sagt tak for en dejlig jagtdag.

Da jeg kom hjem gik jeg i gang med, at forlægge dyret som i øvrig vejede 18½ kg brækket og var i rigtig fin foderstand.

28.12.21 Østbirk 


Jørn havde inviteret på julejagt på hans ejendom kl. 09.00. Vi var i alt 7 jæger og 3 hunde. Vejret var lidt blæsende og med let frost. Efter indtagelsen af en lille morgenbitter var vi nu klar til første såt.

Første såt bestod af et stykke med indhegnede juletræer. Jeg og en anden med hund drev stykket inde i juletræerne og Dan min bror drev med sinhund uden for hegnet. Der var ikke noget at komme efter inde i juletræskulturet, men Dan skød til en skovdue som derved ændrede kurs og kom i et pænt langt sideskud til mig. Jeg hævede den gamle side by side og svingede igennem og bang duen faldet til jorden. Vi fortsatte nu med at drive mod de skytter der stod for, for enden af engstykket. Ved mosehuldet rejste Balder en Fasankok, der desværre var for langt ude til at skyde på. Længere fremme lettede hundene 2 fasaner, hvor der blev skudt til den ene dog uden den tog skade deraf. Pludselig fik Balder færden af en sneppe inden under et piletræ. Sneppen lettede og jeg afgav et skud og sneppen faldt død til jorden. Balder apporterede fint sneppen.

Vi gik nu til såt 2 som var en nyplantning af juletræer, men her var der ikke noget nok mest fordi det lå på toppen af bakken og det blæste en del.

Såt 3 var et vandhul ude på en høstet mejsmark og her Rejste Balder en hare, men Balder var for tæt på den til, at jeg kunne afgive et forsvarligt skud.

Vi gik nu til såt 4 som var et stort område med juletræer. Her blev der set rådyr og harer og det lykkedes en af skytterne at skyde en stor flot hare. Da vi vendte og gik tilbage i stykket og næsten var nede ved skytterne, blev jeg lidt overrasket og glad samtidig, for pludselig kom Balder med en hare i munden. Den havde han lige snuppet oppe ved skytten, jeg kunne kun rose ham, da det var hans første apportering af hare. Vi havde til hundetræning kun haft små vildkaniner at træne med, så det var en god oplevelse..

Vi kørte nu til den sidste såt der lå 1 km. Fra ejendommen denne såt bestod af et område med juletræer i varierende størrelser, hvoraf nogle der bliver brugt til pyntegrønt. Vi var ikke mere end lige startet da vi ser et dyr i den lave del af bevoksningen, men hverken jeg eller den anden driver kunne komme til at skyde da dyret havde spejlet til. Jeg stod lige i kanten og kunne følge dyret og Balder der var på vej efter det, jeg fløjtede Balder ned og han sad nu ude på stien og pludselig kom dyret ud igen og langsomt op af stien mod balder og jeg, men Balder blev til min store overraskelse siddende og kikkede på dyret der bare kom nærmere og nærmere til den var ca. 10 meter fra Balder og så stoppede den et øjeblik og sprang stille ind i granerne igen. Jeg kaldte Balder hjem på plads og roste ham for, at han kunne blive siddende. Vi blev enige om at fortsætte med at drive stykket og så vende tilbage til de lave graner på tilbagevejen. På vejen ned mod det sted, hvor vi skulle drive de store graner rejste Balder en fasankok som Dan desværre skød 2 fine forbier på. Man kunne tydelig høre han utilfredshed efterfølgende. Der blev både set snepper og råvildt i dette stykke. Vi gik nu tilbage mod det stykke med de lave graner, for at drive det igen. Vi ville se om dyret stadig var der. Jeg gik denne gang lige inden for de små graner på en skovvej. Ca. midt for, hvor der var en tilfrossen mosehul bliver der råbt dyr til venstre. Dyret kommer ud lige mod mig og jeg hæver bøssen, men lige i det jeg afgiver skud snubler dyret på isen og mit skud går over dyret, men andet skud fælder det. Det viste sig, at være en rigtig stor og pæn råbuk i fin foderstand. Dan hjalp lige til med at brække dyret, så det tog ikke langtid, at klare det. Han skar lige luft og spiserør fri, medens jeg åbnede bugen og skar mellemgulvet fri, så var det ud med det hele på engang.


Vel hjemme ved Jørns ejendom fik vi lagt vildtet på paraden og Dan spillede smukt på jagthorn. Jørn inviterede nu indenfor til Gløgg og æbleskiver. Uh det var dejlig, at få varmen både indvendig og udvendig.


Sikken en dejlig dag, tænk sig at ha´ så meget held med sig, 3 stykker vildt i 4 skud må da siges at være ok. Tak til Jørn for en dejlig dag og jeg glæder mig allerede til den næste jagt, som han inviterede til i januar.

26.12.21 Kragejagt 


Det var en dejlig kold (-9o) og klar morgen og et smukt sneklædt landskab, der mødte mig da jeg kom ud til det sted jeg havde udvalgt denne dag til lidt kragejagt. Jeg ankom i god tid, så jeg havde tid til at få lavet skjul og opsat lidt lokker. Balder og jeg fik os placeret i skjulet og Balder fandt sig hurtig tilrette på sækken, hvor lokkerne havde været i. Inde i sækken har jeg skåret et stykke liggeunderlag til, så det giver ham isolering mod kulden fra jorden samt det håndklæde jeg normalt plejer, at tørre ham i fik han over sig. Det er nu skønt, at sidde der i stilheden med en kop kaffe og se den smukke natur åbenbare sig sådan en kold december morgen. Det blev desværre ikke til det store udbytte af krager, men pyt med det, når man får lov til at opleve sådan en dejlig morgen.

19.12.2021 Jagt i konsortiet


Det blev ikke til det store udbytte denne gang, men vi havde en dejlig dag alligevel.

Dagen startede som sædvanlig kl. 08.30 med morgenmad. Der blev i første såt skudt til et par fasaner som ikke blev leveret, Balder arbejde godt og det lykkedes ham også at få et par fasaner på vingerne. I de øvrige såter blev der set en hel del vildt. 

Her er lidt stemningsbilleder fra en af de såter, hvor jeg stod for på. 

En træt hund da vi kom hjem.

11.12.21 Havjagt Vejle Fjord


Det var en dejlig stille og kold morgen ved Daugård Strand. Dan var ankommet med båden og var ved at gøre klar til at søsætte den. Efter at vi havde fået båden i vandet og alle vores pakkenelliker ombord sejlede vi ud. Vi havde lige en ½ times sejlads inden vi var ude ved Træskohage fyr, hvor fra man må drive havjagt med motor. Undervejs der ud var der lige tid til, at få et rundstykke og en kop kaffe. Der var rigtig mange sortænder på fjorden, men de ville ikke holde og lettede langtid før vi kom på skudhold. Efter lidt tid lykkedes det at komme tæt nok på en edderfugl, så der kunne afgives skud. Vi skød begge to på den og den gik i baljen, men inden vi kunne skyde igen dykkede den. Vi sejlede rund i langtid efter den, vær gang vi så den var den forlangt ude til at skyde på og til sidst måtte vi opgive at lede efter den for vi kunne ikke se den nogen steder, øv øv. Vi sejlede op langs med Stenhøj strand og havde flere gange held til at sejle til fugle, men vær gang lettede de lige lidt for langt ude. Vi sejlede nu lidt ind under land, hvor der var helt stille vand og stoppede motoren. Vi skulle lige have lidt frokost. Imens vi lå der havde vi flere gange besøg af et par nysgerrige sæler, der lige skulle se, hvad vi var for nogen. Vi sejlede nu langsom tilbage mod det sted, hvor vi havde skudt til den edderfugl der dykkede, men vi så desværre ikke fuglen. Lige før vi kom til Rosenvold Pynt lykkedes det at sejle til en ung edderfugl kok. Dan skød den med et enkelt skud inden den nåede, at lette fra vandet. Vi prøvede at sejle til flere fugle på vejen til slæbestedet, men uden resultat. Vi fik båden halet op på traileren og sluttede dagen af med en kop kaffe og kage omme bag i folkevognen, med udsigt ud over fjorden.

Tak til Dan for en dejlig dag på Vejle Fjord  


5.12.21 Jagt på Rosenvold Gods


Min god ven Morten havde inviteret mig, min bror Dan og Far Erling med på jagt, denne blæsende og kolde søndag i december.

Vi startede kl. 08.00 med rundstykker og kaffe og kl. 09.00 var der parole, hvor Dan spillede smukt på jagthorn. Vi var nu klar til første såt. Der blev skudt en spidsbuk i driverkæden. Jeg så 2 snepper og skyggen af et dyr, Morten der sad i et tårn med sin riffel så flere stykker dåvildt, men ingen af dem var skudbare. I anden såt, så jeg også snepper. I tredje såt blev jeg placeret på en hjørnepost og det skulle vise sig, at være en fin post. Først kom der en sneppe i 15-20 meters højde mod mig, som jeg desværre skød 2 blanke forbier på øv øv og atter øv. Den kom ellers fint. Jeg nåede dog ikke, at ærgre mig længe før den næste kom nødagtig samme sted fra, men denne gang gav jeg mig selv lidt længere tid til, at følge fuglen og den faldt til jorden i et bagskud. Der blev yderligere skudt en sneppe i denne såt og der blev skudt til et stykke råvildt, som der efterfølgende selvfølgelig blev sat en Schweisshund på og hundeførerne konstaterede, at dyret ikke var ramt. I de efterfølgende såter blev der set dyr og snepper. Efter jagten, var der en super lækker middagsbord klar og til afslutning amerikansk lotteri med fine præmier.

Tak for en utrolig dejlig jagtdag Morten.

4.12.2021 Jagt i konsortiet


Jeg var denne gang max udfordret, da der tikkede en meddelelse ind på min telefon fredag aften, at formanden og jagtleder havde fået Corona. Og ikke nok med det, så kom den faste hundeleder ikke, kasseren havde også meldt afbud og som rosinen i pølseenden, så kom hornblæseren heller ikke. Så den julefrokost jeg sad midt i blev noget afkortet, da jeg lige havde en del planlægning.

Op kl. 06.00 lave kaffe, pakke div. til morgenbordet. Og så ind og købe morgentilbud i Føtex. Ankom til jagthytten kl. 07.25. fik tændt op i brændeovnen, taget stole ned, så der kunne blive dækket bord samt fundet bengæt sedler frem. Leverpostejen blev sat på brændeovnen , så den kunne blive dejlig lun. Jeg kunne lige nå, at kikket lidt på min planen for jagten og få fundet ud af, hvem der skulle være driverleder.

Vejret var ikke det bedste, da det var meget tåget og fugtig i luften og vind var der ikke meget af.

Vi var kun 14 mand, hvoraf halvdelen var hundefolk. Det gav lidt udfordringer i forhold til, at dække områderne af. I første såt var der både snepper og fasaner, her skød jeg 2 fasaner. Der blev skudt forbi på en del fasaner.

Såt 2 blev der set dyr og snepper. I såt 3 blev der skudt klart forbi på et stk. råvildt.  I såten blev der set en del dyr og snepper. En af hundene (søren´s) nappede en sneppe inde i nogle brombær.

Jagten blev afsluttet med frokost i jagthytten. Kokken serverede først æbleflæsk på rugbrød, derefter gravet laks på franskbrød og til slut hjemmelavede æbleskiver, godt at jagten var slut og man ikke skulle ud at gå efter denne kulinariske oplevelse.

27.11.21 Kragejagt i Andkær


Balder og jeg kørte hjemmefra kl. 06.30 og kl 06.50 parkerede vi ved jagtstykket, en mark omkranset af hegn. Det pis regnede, så på med camo regntøjet og afsted. Vel nede ca. midtvejs på stykket ved et stort egetræ satte jeg skjulet op. Jeg havde medbragt 4 kragelokker og 1 ugle. Uglen blev placeret på en gren oppe i egetræet og 2 af kragerne kom på et par stænger op i hegnet og de 2 sidste kragelokker blev placeret ude på marken. Vel tilbage i skjulet, var det nu tid til, at nyde en kop kaffe og så vendte på, at kragerne skulle komme. Jeg var kun lige blevet færdig med kaffen, da den første krage kom, men den skød jeg 2 forbier på og det samme skete ved den næste, der kom snigende ind bagfra. Nå nu måtte jeg lige tage mig sammen. Regnen var nu stoppet og efter ca. ½ times tid kom der en krage op langs med hegnet, og da den var over mig skød jeg og den ramte jorden 2 meter fra skjulet, en nem opgave for Balder at hente den.

Nu var der lige en times tid, hvor der ikke kom nogle krager, men jeg havde selskab af 4 stk. råvildt, der gik ude på marken. Pludselig kom der 2 krager susende lydløst bagfra, jeg fik den ene i et noget langt bagskud. Også denne krage hentede Balder. Efter 4 timer i hegnet pakkede jeg sammen og kørte hjem. En fantastisk dejlig morgen. Jeg nyder i fulde drag denne form for jagt, bare det, at nyde samværet med hunden og se dagen vågne er lise for min sjæl.  

21.11.21 Gåse/drivjagt i Østbirk.


Dan og jeg mødtes kl.09.00. Vi havde aftalt, at vi skulle se om det var mulig, at få lidt gæs ind på skudhold. Vi gik ud til et lille mosehul, som var omkranset af en høstet mejsmark, hvor vi fik opsat skjul og ca. 40 lokkegæs og svaner. Der kom også en del gæs, men de ville ikke rigtig komme ind på skudhold. Der var mange sangsvaner og de smed sig blandt lokkerne. Det var nu ret hyggeligt, at se dem spankulere rundt der ude mellem lokkerne. Efter 3 timer uden chancer til gæs valgte vi, at pakke sammen og gå til bilerne. Da vi kom ned til bilerne stod ejeren af ejendommen klar med en lille opstrammer til kaffen og han sagde at, hvis vi havde lyst kunne vi da gå en tur ned i engen og kikke efter en fasan. Det tilbud kunne vi jo ikke sige nej til. Vi startede med, at gå skråt ned mod et vandhul og her rejste Balder en hare, som vi begge skød forbi på. Jeg gik langs bækken og Dan gik på den modsatte side af mosen. Da jeg havde gået nogle meter langs bække i de høje brændenælder rejste Balder en fin fasankok, som jeg skød i et fint bagskud. Den faldt på den modsatte side af bækken, men det var ikke noget problem for Balder at hente den. Vi fortsatte nu ud for enden af stykket og drejede, så vi kunne tage bakken og det store hegn. Først rejste Dan´s hund en fasan, som Dan skød forbi på. Derefter rejste Balder en sneppe, som desværre var lidt forlangt ude til at skyde på. Da vi var kommet forbi et hegn rejste Balder igen en sneppe, som jeg fik ram på i et fint bagskud og Balder fandt fint også denne fugl. Vi sluttede nu jagten af med en kop kaffe og en lille snak om, hvor hyggelig det havde været bare os 2 og hundene.

Tak for en dejlig jagtdag.

14.11.21 Jagt i Konsortiet


Vi startede kl. 08.30. Jeg var nu allerede i gang fra kl. 07.00 som sædvanlig, da jeg skulle hente morgenbrød, tænde op i brændeovnen, dække op og en masse andre ting inden folk mødte op. 

jeg skulle også denne gang være jagtleder, så der var mange ting at holde styr på. der var tilmeldt 23 jæger g 8 hunde. efter morgenmaden samledes vi på paradepladsen, hvor Dan spillede på jagthorn og jeg afholdte parole. Første såt var søen her blev der set mange krikænder lidt råvildt og skudt en fasan. næste såt var engen og 2 skovstykker. Her blev der set en del vildt men der var ikke noget af det der blev skudt til der tog nogen skade. tredje såt var et stort markstykke med 2 remisser. her blev der set 4 stk. råvildt. nu var det frokost tid og vi vendte snude mod jagthytten, hvor kokken stod klar med et kulinarisk måltid. Vel mætte var vi nu klar til sidste såt som var et stort engstykke og skov. jeg havde overgivet tjansen med at sætte skytter på plads til Dan, så jeg tog mig af drevet. i engen blev der rejst 2 stk. råvildt og i skoven blev der set rigtig mange rådyr samt snepper. Der blev skudt til et stykke råvildt som der senere blev sat schweisshund på og føreren konstaterede at dyret ikke var ramt. Der blev skudt en sneppe i skyttekæden og en hare i driverkæden. På vildtparaden lå der en sneppe en fasan og en hare. 


14.11.21 Andetræk


Dan og jeg blev enige om at vi lige så godt kunne blive og tage andetrækket ved søen. Kort tid efter at vi var kommet på plads kom der en flok krikænder og vi fik en vær.

En dejlig dag i november blev det til.

7.11.21 jagt i Højenskov og Tofthøj


Dan havde inviteret mig med på det jagt han er med i. Vi startede kl.09.00 med rundstykker og kaffe i laden. Efte morgenmaden gik turen til første såt, et meget kuperet skovstykke. Jeg havde fået en sidepost med rigtig god udsigt og her fra kunne jeg, se en ræv smutte ud af skoven på den modsatte side af slugten. selve såten tog ca. 1 time og på tros af, at det regnede var det en dejlig oplevelse, at stå der og nyde efterårets farver. Der blev set snepper og et par rådyr i denne såt. Turen gik nu til Tofthøj. Her skulle Balder og jeg i aktion. Da skytterne var kommet på plads startede vi med, at drive et lille mosehul af og gik derefter ned til mosen. Her blev der set snepper og et par rådyr, der dog fandt hullerne mellem skytterne. Vi fortsatte ned mod et lille vandhul, hvor der plejer at være ænder, men der var ingen. Vi gik nu mod en lille remisse og her blev der rejst et stykke råvildt, der også fandt en anden vej end der, hvor skytterne stod. Vi samledes nu oppe i stalden til en kop kaffe og en snak om dagens oplevelser. Så på tros af regnvejret var det en dejlig dag. Tak til Dan for invitationen. 

30.10.21 Jagt i Konsortiet


Vi startede på det revir vi har i Viuf kl. 08.30 med rundstykker og efter parolen gik vi til første såt, et eng/skovstykke. Der blev set ræv, sneppe og råvildt, der blev skudt til 2 fasaner som dog ikke tog skade af det. Vi kørte nu til anden såt, en stor mark med 2 remiser på, her var der ikke noget hjemme.

Nu gik turen til reviret i Andkær. Da kokken ikke var klar med maden valgte jagtlederen (mig), at vi tog en såt inden frokost. Såten bestod af et hegn med en remise og området omkring søen. Jeg skulle koncentrere mig om hegnet og den lille remise. Balder rejste en fasan kok som jeg skød i et bagskud og Balder kom fint hjem med den. Vi havde ikke gået langt før Balder igen rejste en fasan, denne gang en høne, som jeg også skød i et bagskud. Også denne fandt Balder. Vi gik nu ind i remisen, her sprang der ikke mindre end 4 stykke råvildt omkring mig, men jeg turde ikke skyde, da jeg ikke kunne se, hvor Balder var. Balder rejste yderligere 5 fasaner i dette stykke. Da vi gik mod hytten var der 2 hundefolk i gang med, at søge efter en anskudt fasan. Den ene hund havde haft fat i den, men havde sluppet den igen. Jeg sendte Balder ind i hegnet og der gik ikke langtid inden han havde lokaliseret fasankokken. Den havde gemt sig i et tæt tæt brombærkrat, men Balder fik den og uh, hvor var jeg stolt af ham. Der blev i øvrig skudt et bukkelam og et par fasaner mere. Nu var det frokost og kokken havde lavet frikadeller med flødekartofler og rødbeder samt gammeldags æblekage til dessert, mums det var godt. Efter frokost tog vi langskoven og her blev der set råvildt der gik bagud. Sidste såt var engen og voliereskoven. Her arbejde Balder igen godt og fik rejst flere fasaner, hvoraf der blev skudt en rigtig fin ud farvet kok.

Tak for en dejlig dag og stor ros til Balder, der bare bliver bedre og bedre.

22-23.10.2021 Årets første tur til Ballum

Trip trap træsko ænder

Så havde metrologerne lovet kuling fra NV og med al det vand vi havde fået i løbet af ugen skulle de fleste kriterier for en god tur være mulig. Jeg havde pakket Transporteren med det jeg skulle bruge til en overnatning. Jeg kørte hjemmefra kl. 13.30 og ankom til stykket ved Ballumsluse/Brede å kl 15.00. jeg kunne hurtig konstatere at det ville være nærmest umulig at komme ned til det sted jeg plejede at sætte mit skjul op pga. al det vand der stod på marken. Jeg fik iklædt mig varmt, vind og vandtæt tøj og med lokkerne på nakken begav jeg mig ned over marken. Det var ikke nogen let opgave da marken var sået til med korn og støvlerne blev rigtig tunge af den lerede jord. Jeg måtte over et område med oversvømmelse og midt i det var der gravet en rende som jeg ikke havde lyst til at plumpe i. Jeg havde taget en glasfiber stang med så jeg kunne føle mig frem til renden. Det må nok ha´ set lidt sjovt ud og man kunne tænke at det var en blind jæger. Jeg fik fundet en plet på marken der var lidt højere og uden vand. Her fik jeg opsat skjulet og fik placeret 3 gåselokker og en svane på min højre side og på min venstre side var der en stort oversvømmet område hvor jeg udlagde 2 krikandelokker samt en rotorand. Jeg havde taget en stor plastpose med som jeg lagde sækken fra lokkerne i, så havde Balder noget at ligge på, for hold da k…. hvor var jorden gennemvædet. Der kom rigtig mange pibeænder men desværre lidt for højt og det gjorde det heller ikke nemmere at det lige havde valgt at pisse ned lige på det tidspunkt hvor ænderne trækker. Det var ikke nemt at kikke op når det både blæser en pelikan og pisser ned. Lige da det stoppede kom der en gråand på tværs af lokkerne og jeg svingede bøssen og krummede fingeren og bum et stk. gråand gik til jorden. Balder blev dirigeret ud til anden og kom med den. Jeg gik nu op til bilen og efter at ha´ fået al overtøjet og støvler pakket væk var det ind i bilen. Jeg var faktisk kommet til at fryse lidt og så er det jo rart at man kan tænde sit lille gasvarmer og den fik hurtig varmet varerummet op. Trangiasættet kom nu frem og aftensmaden blev tilberedt og nydt. Efter at aftensmaden var fortæret var det kun at læne sig tilbage med en kop kaffe og nyde vindens pust udenfor og Balders varme hoved på sit skød. Vækkeuret ringede kl. 05.30. morgenmad og en kop kaffe så var jeg klar til at komme i tøjet. På vejen ned til skjulet kunne jeg konstatere at vandet var steget mindst 20 cm og det var faretruende tæt på at nå kanten på mine støvler. Da jeg kom ned til skjulet var jeg nød til at flytte det nogle meter da vandet var nået helt op til det. Der kom igen mange pibeænder og krikænder og det lykkedes mig at skyde en pibeand og dublere på krikænder, men den ene af krikænderne var kun lungeramt og den fløj ca. 100 meter og gik ned i åen og jeg måtte opgive at få fat i den da der var en god strøm i åen og inden Balder ville være nået der ned var anden drevet langt, så desværre.  Der kom også nogle flokke grågæs. Men de slog desværre fra da der gik nogle på nabomarken og gennede får. Jeg valgte nu at pakke sammen og køre hjemover efter et par skønne dage i det vestjyske.

17.10.2021 Anden fællesjagt i konsortiet

Endnu en fin dag. Der var rigtig godt gang i fasanerne og der blev skudt 16 stk. og en af de hvide italiener blev nappet af en af hundene. Balder fik rejst en del fasaner, hvoraf jeg skød 2 kokke som Balder leverede i fin stil.

10-10. 2021 Krage/duejagt

En utrolig flot morgen, som til fulde levede op til ”morgenstund har guld i mund” det blev til 2 krager. Som Balder flot hentede

9.10.2021 Kragejagt

sammen med min gode ven var vi taget ud på due/kragejagt. Det blev kun til forbi skud, men pyt godt vejr og godt selskab opvejede den manglende held.

2.10.2021 Årets første jagt i konsortiet

En fantastisk fin jagt dag, hvor der blev skudt 2 bukkelam og 2 spidsbukke, hvoraf den ene havde en sjov opsats. Balder er nu blevet 16 måneder og han gik fint og fik da også rejst både dyr og fasaner.

25-9-2021 Krage/duejagt

Det blev til 2 krager i det fine vejr.

18-9-2021 Kragejagt

Da jeg dagen før på duejagten havde set en del krager omkring gården valgte jeg at opsætte skjulet tæt der på i en remise. Det blev til 4 krager.

17-9-2021 Dueregulering

Så var tiden kommet til at komme på duergulering . jeg havde lige et par timer der kunne afsættes og det blev til 4 stk. og forbi skud til 2.

24.5.2021 Bukkejagt i Andkær


Solen stod op kl 04.55 og jeg var på det stede jeg ville sidde kl.04.30. Det var en stille, men kold morgen, termometeret viste 4.30 , men der var en fantastisk smuk solopgang så det var godt, at kunne sidde og nyde en kop varm morgen kaffe. Jeg havde valgt, at sidde mig ca. midt for i stykket, så jeg kunne se det meste af stykket. Jeg så en rå med 2 lam gå og esse nede i bunden af stykket. På nabostykket ca. 500 meter ude kunne jeg se, at der gik en buk og fejede i et levendehegn. Der var en del fuglevildt i luften så som krager, ænder, gæs og et par fasankokke. Ca. Kl. 07.00  begyndte det at blæse op og der begyndte at komme regnbyger. Da klokken nærmede sig 08.00 valgte jeg at køre hjem.

18.5.2021 Bukkejagt


Morgen:

Jeg kørte hjemmefra kl.03.50 og parkerede bilen kl.04.15. Det var en dejlig stille morgen, der mødte mig her ved Viuf Skov. Fuglene var lige begyndt at synge, så det var en fornøjelse, at gå ned til stigen. Kl. 05.15 kom der en lille spidsbuk ud lige ved siden af stigen og den fejede lidt op af en busk, hvorefter den begav sig mod den yderste remisse. Over ved den modsatte side i hegnet gik der 4 dådyr og spiste af vegetationen. Ved 05.30 tiden så jeg 2 ræve i den sydlige ende af marken, de forsvandt ind i skoven. Kort tid efter at de var forsvundet ind i skoven, kom der en anden lille spidsbuk ud af skoven og den gik også ud mod den yderste remise. De 2 spidsbukke så utrolig ens ud i størrelse. Jeg havde fint skud chance til dem, men de kunne godt bruge lidt mere krop inden jeg ville skyde. Der var igen en del harer på marken samt 4 fasankokke. Klokken var nu 06.50  og jeg begav mig mod bilen, for der var desværre et arbejde, der krævede min tilstedeværelse, men en skøn morgen var det.  

17.5.2021 Bukkejagt


Morgen:

Jeg kørte hjemmefra kl.03.50 og parkerede bilen kl.04.15. da jeg stod og gjorde mig klar, kunne jeg nede ved den yderste remisse ca. 500 meter ude se 4 krondyr, den store hjort fra dagen før og 3 hinder. Et smukt syn, at se dem stå der med morgenhimlen som baggrund. Jeg gik nu forsigtig ned mod skovvejen og da jeg trådte ind på vejen kunne jeg se, at der gik dåvildt inde på en lille eng. Vel hende ved stigen, fik jeg gjort klar og skænket en kop morgenkaffe, nu var jeg klar. Jeg afsøgte med kikkerten marken og hegnet og i det nordlige hegn gik der 8 stk. dåvildt og i det østlige hegn kunne jeg se 12 stk. kort tid efter skydetid kom der 2 råer ud på marken for en kort visit, inden de atter gik ind i skoven. Jeg havde flere gange dåvildt rigtig tæt på mig, (som man kan se på billederne) både foran stigen og bag stigen og det kan da kun give blod på tanden, at komme på jagt efter dem nå tid er. Da klokken var 08.00 valgte jeg at kravle ned fra stigen. Det var begyndt at blæse en del og det var en kold fornøjelse, at sidde der oppe i stigen. Endnu engang en morgen med rigtige gode oplevelser.

16.5.2021 Bukkejagt


Morgen:

Jeg havde trukket en plads Ved Viuf skov. På stedet er der en stige, som er placeret, så man har ryggen mod skoven og en fin udsigt over den store mark, som er omkranset af levende hegn. På marken er der også 2 små remiser. Jeg havde valgt, at køre ned til jagten aftenen før og så overnatte i bilen. Jeg ankom kl. 21.20 og fik redt op, skænket en kop kaffe og fandt kikkerten frem. Jeg kunne nu ud af sidedøren se ud over marken, her fik jeg øje på dådyr ude ved den yderste remisse. Jeg så også et rådyr over i det sydlige hegn. Klokken var nu ved at være 22.00 og jeg krøb i posen. Alarmen startede kl. 04.00 og efter en kop kaffe og lidt mad var jeg klar, til at gå de 800m mod stigen. Jeg kravlede op i stigen og fik hængt rygsækken på krogen, placeret riflen og fandt kikkerten frem, nu var jeg klar. Der var ca. 35 min. Til solopgang (05.09). Jeg elsker, at være på post i god tid og se naturen vågne og nyde en kop kaffe til. Det første jeg spottede var 5 harer der løb rundt efter hinanden lige nedenfor stigen. Kl.ca 05.00 så jeg 5 dådyr i hegnet for enden af marken. Ca. kl 05.30 kom der en rå over fra modsatte side. Den kom helt ind på 25 meter af mig og forsvandt ind i skoven. Kl. 06.50 kom der en rå over fra den yderste remisse også den kom meget tæt på og forsvandt ind i skoven bag mig. Kl. 06.52 kommer der en 10ender kronhjort imod mig over fra den yderste remisse. Den passerer mig på ca. 35-40 meters afstand, hold da k… et smukt syn, at se den passere og høre lyden af den. Også den forsvandt ind i skoven bag mig. Alt i alt en fantastisk morgen med mange gode oplevelser.

Aften:

Ankom til plads Ved Viuf skov kl. 19.50. og den korte version ”der skete ikke en skid”. Jeg så, hverken rådyr, dådyr, krondyr. En underlig fornemmelse efter den flotte morgen, så kl. 21.28 tog jeg hjem.


4.4.2021Reguleringsjagt på krager/skader i Andkær


Kl. 05.40 kørte jeg hjemmefra og 20 min. Senere var jeg ude ved det område, hvor jeg skulle sidde. Området jeg havde valgt, var et område jeg ikke tidligere havde jaget krager på. En mark omkranset af højt hegn. Jeg fandt et godt sted, at sætte skjulet op og 2 af krage lokkerne kom op i et træ og 3 lokker kom ud på marken. Ca. 35 længere nede i hegnet placerede jeg min ugle inde på en tyk gren. Jeg kravlede nu ind i skjulet og fik skænket en kop kaffe, men jeg nåede ikke andet end, at tage en enkelt mundfuld før den første krage kom strygende ind fra min venstre side. Da den var lige ud for mig, afgav jeg et skud til den og den pakkede sammen og faldt ned mellem lokkerne ude på marken. Jeg havde kun lige fået skiftet patron, da der kom en skade ind fra venstre side, også den fik et enkelt skud og dalede ikke helt død ned til jorden. Jeg skulle lige til, at give den et skud mere, da der kom en anden skade ind over hegnet og den pakkede perfekt sammen i et rent kærneskud.  Så nu lå der 3 fugle på under 5 min ude på marken. Det var virkelig en fed oplevelse. Nu sendte jeg Balder ud efter fuglene, han var nu lidt forvirret over, hvilken fugl han skulle tage først, men med lidt hjælp lykkedes det. Nu gik der en lille ½ times tid, hvor der ikke skete det store, men så kom der en skade flyvende lavt over marken med kurs mod uglen og da den var ud for mig skød jeg den. Nu lå der 4 fugle og 4 tomme hylstre for fødderne af mig, hold da op, hvor var jeg stolt af mig selv, men heldet slap op, da der kom en krage ind over hegnet og jeg skød et skud forbi på den og andet skud kunne jeg ikke komme til, at afgive pga. for tæt vegetation. Kl. var nu ved at være 10.00 og jeg var så småt ved at tænke på at pakke sammen, da der kommer en skade direkte ind mod mig i lav højde og da den kom ind for skudhold skød jeg, den faldt til jorden dog ikke helt død. Jeg sendte Balder ud for at hente den, men han hoppede nu noget rundt om den og skældte ud, for skaden hakkede efter ham, men til sidst satte han en pote oven på den og tog den med ind til mig i skjulet. Nu pakkede jeg sammen og sikke da en fantastisk morgen, hvor næsten alt gik op i en højere enhed. Kragejagt er og bliver en af mine favorit jagtformer.

14.3.2021 Reguleringsjagt på krager i Østbirk


Jørn havde inviteret til reguleringsjagt på krager. jeg havde placeret mig i noget krat og havde mine lokker placeret med 2 oppe på grene og de resterende på jorden, men på tros af den gode placering kom der kun en enkelt krage ind bagfra og den skød jeg forbi på. På tros af den manglende held var det skønt at sidde og nyde naturen. da jeg kørte hjem måtte jeg holde tilbage for en stor flok sangsvaner der krydsede vejen.

21.2.2021 Reguleringsjagt på krager


Var lige en smut ude på reviret, for at se efter krager og skader. Jeg ankom kl. 06.40 og gik op til en lille remise ude på marken. Her fik jeg opsat mit skjul mellem nogle buske og Balder fik også sit eget skjul og et dejlig underlag at ligge på. Lokkerne blev placeret med 2 krager oppe i nogle fritstående graner, de resterende kom ud på marken. Uglen placerede jeg et stykke længere nede i remisen. Der kom nu ikke så mange krager, de der kom den første times tid snød mig, ved at komme ind bagfra uden at sige noget. Der kom også en enkelt husskade som jeg på det skammeligste skød forbi på. Det var en dejlig stille morgen og det var skønt, bare at sidde der sammen med Balder og nyde naturen og selvfølgelig en kop kaffe. Jeg så en del gæs, så også en ørn svævede rundt inde over skoven. Kl. var nu ca. 10.00 og der kom en enkelt krage i lav højde ind fra min højre side og da den var ud for mig, svingede jeg den gamle side by side og bang den faldt død til jorden. Balder sad pænt og ventede til han fik kommandoen aport. Han hentede Kragen og efter et par æresrunder afleverede han den fint til mig. Vi sad en times tid mere, men der skete ikke mere så jeg pakkede og drog hjem over. Dejlig dag, dem må der gerne komme flere af.

13.2.2021 Gravjagt


Så oprandt dagen for gravjagt i konsortiet. Vi skulle mødes 5 mand ved jagthytten kl.09.00. Jeg havde været forbi bageren på vejen og købe rundstykker. Jeg ankom til hytten kl. 07.40 for lige, at få tændt op i brændeovnen og imedens ilden bulrede i brændeovnen, tog jeg en kop kaffe med ud for at nyde solen stå op. Hvilken fantastisk morgen, total skyfrit -110 og det snedækkede landskab. Det var fantastisk dejlig, at stå der i stilheden og nyde sin morgen kaffe. Da de andre kom, var der en god varme i hytten og efter morgenmaden var vi nu klar til at gå til den første grav. Den første grav var en kunstgrav, men den var ikke i brug, men ved siden af var der en naturgrav med kun en indgang og her var der noget. Hunden arbejdede længe for at få det ud, men efter 35 minutter stoppede han hunden, han mente at det måske var mårhund der sad i graven for hunden lugtede ikke af ræv. Vi gik nu til den tredje grav, som var en naturgrav, men her var der ikke noget hjemme. På vej op til den 4 grav blev der set en stor ræv ude på marken. Der var ikke noget i den 4 grav. Nu kørte vi op til gården for at se om der skulle være ræv i stakladens halm, men det var der ikke. Vi kørte nu ned til den sidste grav vi skulle tjekke den lå på en skrænt inde i skoven, men her var der heller ikke noget hjemme, men der var tydelige friske spor efter ræv. Vi samledes ved hytten og takkede af for denne gang og aftalte at vi skulle prøve igen på et tidspunkt her i februar.

Endnu en fantastisk dejlig dag i naturen.

6.2.2021 Reguleringsjagt på krager


Kan ligeså godt starte ud med at sige, det var pissekoldt. Minus 50 og det blæste 10 til 12 MS fra NØ og sneen føg kraftig, men det skulle prøves. Jeg havde fundet et sted til skjulet blandt nogle 2,5 meter graner, hvor der var lidt læ for vinden. Jeg havde inviteret min jagtkammerat med og vi mødtes derude kl. 07.00. Vi fik hurtig sat lokker og en ugle samt skjul op, for hold da k… det var koldt og blæsende ude i det åbne. Jeg tror også Balder var glad, for det skumliggeunderlag jeg havde med i posen til lokkerne og da han havde lagt sig fik han en flis tæppe over sig. Vel på plads i skjulet, var det nu tid til en kop kaffe og et rundstykke. Vinden piskede og sneen føg, men vi nød begge 2, at sidde og opleve den barske natur. Jeg havde godt nok en anelse om, at der ikke ville være de store cancer for, at skyde krager i sådan et vejr og det fik jeg også ret i, vi så 2 krager nede over skoven ellers ikke andet. Efter 3 timer blev vi enige om, at pakke sammen. Sneen havde føget så meget, så en af de krager jeg havde skudt sidst og brugte som lokker, var forsvundet i sneen, så der var godt gang i vinden. Vi fik startet VW op og sad lige og nød varmen og kaffen medens vi talte om, hvor heldige vi er at kunne opleve naturen fra den side. Nu glæder jeg mig til, at komme afsted igen.  

31.1.2021 Drivjagt i Østbirk


Så havde Jørn igen indkaldt til jagt på hans juletræsfarm. Vi skulle være der kl. 09.00 hvor vi startede med at blive af sprittet indvortes inden jagten. Dan og jeg skulle være drivere og i den første såt rejste Dan og hund 2 fasaner, hvoraf den ene fløj hen mod far og den skød han. Vi gik nu videre til såt 2 som var et engstykke her blev der rejst 3 fasaner som lettede så vi ikke kunne komme til at afgive skud, men det var fantastisk at se, hvor ivrigt Balder søgte i sivene. Vi gik nu til såt 3 og her blev der rejst en hare. Nu kom v op for enden af såt 3 og her var Balder ivrig efter at komme ud på den anden side af hegnet der omkransede juletræerne. Jeg lukkede ham ud under hegnet og han løb om for enden af hegnet og begyndte at søge og ud kom der en fasanhøne som jeg skød i et bagskud og den faldt ude på marken. Balder var hurtig ude ved den og apporterede den. Da han næsten var hende ved mig skulle han under hegnet og slap fasanen, men da den ikke var helt død begyndte den at løbe, men han var hurtig over den og kom stolt med den. Såt 4 var også juletræskultur her rejste Balder en sneppe som jeg skød (min sneppe nr. 39)der blev rejst 3 fasaner i denne såt også. Nu var det tid til en lille forfriskning inden vi skulle have sidste såt. Vi kørte nu over til sidste såt som er et område med graner til pyntegrønt. Her rejste Balder 3 snepper og en hare og en af skytterne skød 2 snepper. Vi sluttede dagen med parade på plænen og kaffe på terrassen. Tak til Jørn for en dejlig dag.

30.1.2021 trykjagt i Andkær


Vi var 7 mand tilmeldt, men pga. corona forsamlingsforbuddet på 5 personer i en gruppe, havde skytterne fået besked på mail med vedhæftet kort over, hvor de skulle sidde. Så kl. 08.30 skulle de være på plads i de tildelte tårne. Jeg startede ud med, at drive selv da Dan var blevet forsinket. Der blev set 7 dyr i den første såt. Da vi drev det sidste stykke af såten, blev der skudt et dyr på den yderste post i mosen. Dan stødte til midtvejs i første såt. Vi rejste i øvrig også 3 fasaner som vi ikke kunne komme til, at skyde til da de lettede på modsatte side af hegnet. Såten blev blæst af og skytterne havde nu 40 min. Til at komme ud på deres plads i såt nr. 2.

Jeg valgte, at sidde med riflen i 2 såt også for at spare Balder, da han skulle på drivjagt dagen efter. jeg fulgtes med Dan ind af skovvejen og lige før det sted jeg skulle sidde, så vi et dyr springe ind i området, men det skulle vise sig ikke at være den eneste i området. Jeg sagde knæk og bræk til Dan og bevægede mig op af bakken til min plads. Herfra havde jeg et fint udsyn over et område med 3 års nyplantede graner. Efter en halv times tid, kom der et dyr springende ude i den åbne bøgeskov. Jeg havde forinden hørt 3 riffelskud og tænkte, at det kunne være den, der var skudt til og dyret snublede 2 gange på vej ned gennem skoven, så jeg tænkte, at den måske kunne være anskudt. Jeg rejste mig op og gjorde klar til skud. Dyret kom op af slugten rigtig hurtig og jeg trak godt frem på det og afgav skuddet. Dyret slog 4-5 kolbøtter og gled ned i slugten, hvor jeg ikke kunne se den. Jeg hørte den bevægede sig, så jeg ringede til Dan og sagde, at når han kom hen i den retning, hvor jeg var, skulle han være klar, hvis dyret sprang. Dans hund rejste dyret, der dog hurtig lagde sig og jeg kunne komme ned til dyret og af fange det med kniven. Det var et pænt stort rålam der vejede 15 kg. Brækket. Dyret havde ikke været skudt på da den jæger, der havde afgivet de 3 skud havde skudt 2 rådyr og havde skudt fangst skud til en af dem. Jeg havde bestemt, at Dan og de jæger der havde skudt dyr skulle samles ved jagthytten, så vi kunne holde parade og få vejet dyrene.

Det havde været en fantastisk jagt dag høj himmel -70 og 4 dyr må siges at være en fin måde, at afslutte jagten i konsortiet.

24.1.2021 Havjagt på Vejle Fjord


Dan havde inviteret mig med ud på havjagt i hans nyerhvervede motorbåd. Vi lagde fra land ved Daugaard strand kl. 08.30 fik en kopkaffe og et rundstykke og ca. 20 min. senere rundede vi Træskohage fyr, hvorfra der må drives motorbådsjagt. Det var tåget da vi sejlede ud og det tiltog en smule da vi nåede ud til Rosenvold Pynt. Vi sejlede flere gange til edderfugle, men de lettede lidt for langt ude. Vi fik dog en enkelt chance for, at skyde til dem, men de tog ingen skade af det. Da vi var ca. ud for Bjørnsknude stak vi på tværs af fjorden med retning mod Trelde Næs. Der var virkelig mange sortænder på fjorden, men de lettede ca. 100 fra os hele tiden. Vi satte nu kursen mod Rosenvold Havn. Grunden var, at vi havde set en anden båd, som også var på havjagt og kunne se, at det var en vi kendte fra det jagt konsortier vi er med i. Vi skulle jo også ha fyldt lidt benzin på tanken og noget at spise. Da vi kom ind i havnen lagde vi til på siden af hans båd. Dan og jeg blev inviteret til at komme ombord og spise vores mad. Det var rigtig hyggelig at sidde der og få en sludder. Efter en lille times tid var vi igen klar til at komme på vandet igen. Da vi kom ud fra havnen havde den smule vind der havde været lagt sig helt og fjorden var helt blank. Vi kunne se i hundrede vis af sortænder, men der lettede langt før vi kunne komme på skudhold af dem. Klokken var nu ved at være 14.45, så vi stak stævnen mod Daugaard strand. En fantastisk dejlig dag i selskab ned brormand var slut. Vi var enige om, at det havde været en utrolig smuk dag på Vejle Fjord.

16.1.2021 Kragejagt i Andkær


Jeg havde inviteret min gode ven Morten med. Vi havde aftalt, at mødes kl. 07.20 ved stakladen bag gården. Jeg var lige inde forbi bageren efter et par smurte rundstykker som vi kunne nyde, når vi var kommet på plads i skjulet. Det var en kold og klar morgen, hvor temperaturen var nede på -10 0 så man kunne godt mærke kulden i næsen.  Vi fik samling på udstyret og begav os op mod det sted i hegnet, hvor vi skulle sidde. Oppe på marken var der en lille frossen sø vi skulle uden om, men Balder havde jo aldrig oplevet is, så det var sjovt at se han reaktion da han kom ud på isen. Han lignede lidt Bambi på glat is, men fik dog hurtigt styr på det og han syntes, at det var sjovt at glide på isen. Oppe ved det sted i hegnet, hvor vi skulle sidde fik vi fjernet lidt slåen grene, så der var plads til os alle 3. Jeg satte sløringsnet op og Morten fik placeret kragelokkerne. Jeg havde skåret et stykke liggeunderlag til, så det passede ned i den pose, hvor lokkerne var i. Den kunne nu bruges som underlag til Balder. Han var heller ikke sen til, at benytte den og jeg havde endda også taget et stykke fleecetæppe med som han fik over sig.

Nu var vi klar, kaffen skænket og rundstykkerne pakket ud nu kunne kragerne bare komme. Det var simpelthen skønt, at sidde der sammen med 2 gode venner og nyde den fantastiske solopgang og mærke frosten. Der kom ikke rigtig nogle krager den første time, men vi havde 2 rådyr helt inde på 30 meter af os. En dejlig oplevelse, at observerer hvordan de kom nærmere og samtidig se, hvor smukke de var inden de bevægede sig væk fra os. Balder blev fint på sin plads, selvom han havde set dem. Der kom nogle enkelte krager bagfra, som vi ikke fik skudt til, dog kom der en enkelt op langs hegnet og drejede ud over lokkerne, men den skød jeg forbi på. Vi pakkede skjulet og lokkerne kl. 11.30 og gik ned til bilerne, fik en kopkaffe og talt lidt om, hvor smuk en morgen det havde været.


Tak for endnu en dejlig oplevelse i den danske natur.   

10.1.2021 Konsordie jagt i Andkær


Pga. corona og forsamlingsforbuddet på 5 personer blev jagten afholdt som trygjagt. Den enkelte jæger havde på forhånd fået anvist tårn eller stige, som de skulle sætte sig i. Der var så 2 drivere, der gik gennem områderne.

Den første såt var både mose, eng, skov og en sø, der skulle drive. Balder er blevet ret ferm til det med, at søge på kommando og komme, når der bliver fløjtet. Vi rejste en enkelt fasan lige i begyndelsen af drevet, der desværre lettede ind over nabostykket. Da vi havde været igennem engen og mosen gik vi ind i det første stykke skov. En af skytterne ringede til mig og sagde, at han havde skudt til et dyr der var rendt ind i det skovstykke vi gik i. Han mente dog ikke, at han havde ramt, men var i tvivl. Vi så nu ikke noget til dyret, men Balder og den anden hund fandt sporet efter dyret. Skytten valgte derefter, at ringe efter en schweisshundefører. (Der blev ikke fundet schweiss) Balder rejste yderligere en fasan, som jeg ikke kunne komme til at skyde på pga. for mange grene. I det andet skovstykke havde en af jægerne nedlagt sit første rådyr med bue. Det var en tydelig glad jæger jeg kom til. Det var en fin kastebuk, der vejede 18 kg brækket.

Næste såt var et stort skov stykke, Her skulle jeg sidde i et tårn og Balder fik en velfortjent pause i sin varme kasse i bilen. Jeg så 2 dyr på nabostykket. Der blev skudt et lam af en af de andre skytter, det vejede 16 kg. Brækket. Begge dyr var i fin foderstand. Alle jægere tog vær til sit efter jagten, på nær de der havde skudt dyr, tog op til hytten for at få det vejet.

Det er godt nok en speciel måde, at drive jagt på pga. corona. Jeg savner det gode kammeratskab og det med, at kunne mødes og snakke om dagens jagt. Håber sæsonen 2021 bliver bedre.   

3.1.2021 Årets første jagt på krager


Balder og jeg var taget på kragejagt bag gården i Andkær. Vi parkerede bag den store halmlade og gik ca. 800 meter op til hegnet. Lige ud for der, hvor der er en foderstribe i marken placerede jeg skjulet, satte en enkelt krage på en stang op i hegnet og placerede de resterende krager i kanten af foderstriben. Sækken jeg havde lokkerne i, havde jeg udstyret med et stykke liggeunderlag, så Balder kunne ligge tørt og fri for kulden fra jorden. Jeg havde også et lille stykke tæppe med, til at lægge over ham og det passede ham særdeles godt, at blive pakket lidt ind. Det var faktisk rigtig koldt, senbyger, det frøs et par grader og det blæste 8-10 ms. Solen var lige begyndt, at vise sig i horisonten, da den første krage kom ind på min højre side på ca. 35 meters afstand og bang den faldt til jorden. Balder var hurtig ude og hente den. Der gik ca. 10 min. Så kom der 2 krager lige ind over hoved på mig og jeg skød den ene, men skød forbi på den anden. Nå, men så fik jeg også testet det gevær jeg havde fået fra et dødsbo. En AYA side by side model 65 Hunters Gun. Da jeg fik den var den noget slidt at se på. Bagkappen manglede og den sikrede selv mellem første og anden skud. Jeg havde haft den totalt adskilt, låsetøjet havde været adskilt og fjederen til sikringen strammet. Skæftet havde jeg renset al den gamle olie af, slebet ned og efter flere gange skæftolie og polering stod skæftet flot igen. Bagkappen lavede jeg i messing med en kobberplade imellem messing og træet, så nu står den fin igen. Nu var der lige tid til en kop kaffe og et stykke franskbrød med fedt og stærk ost, uh det er godt, at sidde der ude og nyde kaffen og naturen. Der kom flere krager som jeg ikke nåede, at skyde til, da de kom ind bagfra. Klokken var vel ved at være 10.00, da der kom 3 krager ind fra min venstre side op langs hegnet, den ene af dem drejede lige ind mod lokkerne og den måtte ha´ 2 skud, for at falde ned. Balder var noget sur på den, da han kom ud til den, for den var ikke helt død, så den hakkede efter ham. Han ville ikke rigtig tage den, så jeg gik ud til ham, men da jeg var næsten derude satte han en pote oven på hovedet af kragen og tog den i munden. Han afleverede den og jeg kunne så dreje halsen om på den.

Det begyndte at trække op til regn, så jeg pakkede sammen og gik ned mod bilen ca. halvvejs rejste Balder en stor fasankok i hegnet, jeg kunne desværre ikke komme til at skyde, da den gik ud på modsatte side af hegnet, men det var sjovt at se, hvordan Balder ca. 100 meter før havde fået færden af fasanen, der havde løbet foran os, go´ træning som desværre ikke gav fasan. Jeg er sikke på, at vi snart skal ud på kragejagt igen. Det er så hyggelig, at sidde der i skjulet og nyde selskabet med hunden og en god kop kaffe.

30.12.2020 Drivjagt i Østbirk


Vi samledes 7 mand ude hos Jørn lidt udenfor Østbirk kl. 11.00. vi startede med, at få sprittet de indre organer af med en ”Enkekelt”. Vi var 3 driver, som skulle gå igennem. Ved første såt blev 3 af skytterne sendt ud for enden af såten, medens jeg tog en skytte ”Jørn” med ned for enden af det første stykke, en indhegning med juletræer. De 2 andre drivere, drev så stykket igennem og de rejste en del fasaner. Der kom 2 fasaner ud, nede hvor jeg stod og jeg fik den første, men missede nummer 2. Balder blev sendt ud for at apportere den. Det gik super godt, med at finde den og han kom da også næsten helt på plads med den, men blev forstyrret af skud fra en af driverne, så han slap fasanen, for at se om der var noget, der skulle hentes, men pyt han er jo en meget ung hund (½år). Balder og jeg drev nu videre ned over et engstykke, hen mod en lille sø omgivet af meter højt siv/græs, da vi kom ind i sivene var Balder helt oppe at køre, for han rejste et stykke råvildt, lige da vi var kommet ind i sivene. Han satte efter det, men jeg kaldte på ham og han kom så fint tilbage. Min sidepost skød på et dyr som han traf, men som løb videre. Heldigvis kom den lige over til mig, så jeg skød den på 2 meters afstand lige i hovedet og den døde. Balder var straks hende ved den, men da den lå og sprællede lidt med benene fik den en del skældud. Vi fortsatte og kort tid efter rejste Balder endnu et dyr, som desværre lige hoppede over en bæk, over på naboens stykke. Jeg kunne ellers fint ha´ skudt til den, da den passerede mig på 5 meters afstand. Efter få meter stødte Balder igen et dyr, som også hoppede over på nabostykket og løb fremad. Jeg kaldte Balder hjem igen og sendte ham ind i det høje siv, her rejste han en fasanhøne som jeg skød i et bagskud, den landede over på den anden side af bækken. Da der var en del vand i bækken, måtte Balder svømme lidt for at komme over den. Vel over på den anden side, søgte han lidt rundt i det høje siv og fandt også fasanen. Jeg var nu rigtig spændt på, om han ville komme med den, da han jo var nød til at svømme med den, for at komme over bækken. For ellers måtte jeg jo selv få den hentet, men han hoppede i bækken med fasanen i munden og kom glad over og afleverede den, hold da op, hvor er jeg stolt af ham. Han rejste yderligere en fasan som jeg desværre skød forbi på. Der blev også rejst 3 fasaner mere af de andre hunde, hvor af, at der blev skudt en høne. Og skudt forbi på 2 kokke. Der blev også skudt forbi på en skovsneppe i denne såt. Alt i alt blev der set 5 rådyr og ca. 10 fasaner samt 1 skovsneppe. Det må da siges, at være godt på ca. 10 tønder land som første såt dækkede. Næste såt var et område med ung juletræskultur. Her blev der rejst en hare, der dog slap mellem 2 skytter. For enden af stykket rejste vi 2 fasaner som jeg desværre skød forbi på. På vej ned mod gården drev vi et andet område af med juletræer, dog uden at der kom noget ud af det. Nede ved gården var det lige tid til en forfriskning, samt at få hentet rådyret. Heldigvis har Jørn en voldsom stor ATV som han lige kunne hente dyret med. Dyret var en rigtig stor kastebuk og med stor mener jeg stor. Jeg har aldrig i mit lange jægerliv skudt en buk og brækket en, der var så meget fedt i. Fedtet hang i store klumper inde i dyret og den vejede 20 kg brækket. Selv hinden rundt om hjertet var fyldt med fedt. Vi jokkede lidt om, at hvis vi ikke havde skudt den, ville den være død af Livsstilssygdom i stedet. Vi kørte nu over til den sidste såt, som var et område med ældre juletræer og pyntegrønt. Her skal jeg da love for, at Balder havde fået næse for at finde snepper, ikke mindre end 4 styk fik han opsnuset, de var dog ikke i en position, hvor jeg kunne skyde til dem. Der blev rejst en enkelt hare, som også blev nedlagt af en af skytterne.

Vi tog nu tilbage til gården for at holde parade over vildtet. 1 rådyr, 3 fasaner og 1 hare.

Dan spillede smukt på jagthorn til ære for vildtet.

Vi sluttede af med en kaffepuns og hjemmelavet konfekt. Ude på Jørn´s terrasse grundet corona. For her kunne vi være på afstand af hinanden.

Tusind tak for en fantastisk jagtdag til Jørn, hvor jeg især er glad for, at Balder havde en fantastisk lærerig dag. Det er skønt, at se hvor didikeret og koncentreret han er om, at finde vildt selvom der også er andre hunde med, som kunne være interessant, at rende i røven af, men det gør han ikke og det er dejlig.

DSC_0598
DSC_0597

29.12.2020 Jule jagt i konsortiet


Vejret var ikke noget at råbe hurra til, 0-1 grad og det startede med, at regne og senere på formiddagen slog det over i slud, så en våd og kold fornøjelse.

Pga. corona var vi opdelt i 3 grupper, en driver gruppe på 7 mand og 2 skytte kæder på 5 og 9 mand.

Vi mødtes 3 forskellige steder, for at kunne overholde corona reglerne, og hold da k… jeg glæder mig til vi igen kan samles alle mand, det her er sku´ bøvlet og træls for fællesskabet.

Første såt var søen, her blev der lettet en del ænder, men der var kun en enkelt, der var langt nok nede til, at der kunne skydes til den og den faldt ned. Næste såt blev der skudt til en skovsneppe og set 2 rådyr. I tredje såt blev der skudt en fasanhøne.

Den sidste såt om formiddagen var eng og skovstykket. Her havde min gruppe på 5 jæger fået til opgave at dække et skovstykke, som var det stykke der skulle drives til sidst. Pyh det var en våd fornøjelse, at sidde der og vente i ca. 1 time. Der var et par af skytterne, der frøs gevaldig efter denne såt.

Der blev skudt en fasankok og skudt efter en hare og en skovsneppe.


Nu kørte vi til Viuf, for at drive en skov og engstykke af. Vi startede dog lige med, at holde frokost i grupperne. Vi kunne heldigvis være inde i den store lade og samtidig holde den obligatoriske afstand.

Efter frokosten tog vi opstilling på marken langs skoven, men da vi gik ned over marken, for at komme ned til skoven så vi 2 rådyr, hvor af den ene gik lige imod os og stoppede på ca. 40 meters afstand, stod lidt forvirret og kikkede på os inden den fortrak i den retning den anden var gået. Der blev skudt til en skovsneppe uden resultat. Vi afsluttede med vildt parade samt et glas boblevand, da et af medlemmerne havde 30års fødselsdag.

Tak for en dejlig, men våd dag

27.12.2020 Gåsejagt i Østbirk.


Dan og jeg var inviteret på gåsejagt hos Jørn lidt uden for Østbirk.

Vi skulle mødes kl. 09.00, men jeg blev 10 minutter forsinket, da jeg var kommet et godt stykke på den anden side af Vejle konstaterede jeg, at jeg ikke havde fået mine gummistøvler med. Med det vejr, regn og kraftig blæst fra sydøst er træsko nok ikke det rigtige valg. Vel derude, fik vi sat skjul og lokker ud og kort tid efter kom der 2 gæs ind fra venstre. Om det var iver eller bare dumhed, skal stå hænd i det uvisse, men vi rejste os og skød alt for tidlig på dem, så de faldt ikke ned. Der kom rigtig mange gæs, men de ville ikke rigtig ned der, hvor vi sad. De trak efter nogle store grønne marker i stedet. Vi havde efterhånden sat der i 4 timer og vi var ved at være godt kolde, så vi valgte at pakke sammen. Balder var nu også vældig tilfreds med at vi pakkede, selvom han havde en fin vand og vindtæt skjul at ligge i, var det nu rart at komme ud og løbe lidt. Da vi gik til bage til gården rejste han 3 fasaner i juletræskulturen, dem har han altså fået næse for. Det bliver sjovt her den 30.12, hvor vi igen skal ud til Jørn på drivjagt, om vi kan være så heldige, at skyde nogle for ham. Vi sluttede lige af med en kop kaffe og en brændevin inde i Jørn´s fyrrum. Dejlig lige at få varmen.

Tak for en god jagt og på gensyn.

DSC_0591

19.12.2020 Kragejagt i Andkær


Balder og jeg var taget ud på kragejagt bagved gården. Solen stod op kl. 08.43, men vi var derude kl 07.15 for at få opstillet skjul og lokker. Og hvor var det da bare skønt, at se solen stå op, for det er nok 3 uger sine jeg sidst så solen. At sidde der, med en kop kaffe og sin nye dejlige hund og se naturen vågne, er lise for sjælen. Solen havde kun lige vist sig i bunden af horisonten, da den første krage kom ind over hegnet og den stod nærmes stille lige over mig, bang den faldt til jorden kun en halv meter foran skjulet. Jeg løftede lige sløringsnettet så Balder kunne snuppe den. 10 min. Senere kom der 3 krager, jeg var så heldig at dublere. Balder blev lidt forvirret, da der nu lå 2 fugle, men kom efter lidt guiden ind med den første og løb ud og hentede den anden også(dygtig, han er nu et ½ år gammel). Vi var kun lige kommet på plads, da den næste krage kom ind over hegnet og også den faldt ned, dog ikke helt død. Balder hoppede lidt rundt om den, da den hakkede efter ham, men efter en kort stund tog han den og kom fint med den. Jeg havde kun lige fået skænket mig en kop kaffe, taget en bid af min ostemad, da der kom en skade og satte sig ved siden af den lokkekrage jeg havde sat op i hegnet, bang den døde, Balder ud og apportere igen. Nu var heldet også sluppet op for en stund, for jeg skød forbi på 2 oplagte chancer til krager. Klokken var nu ved at være 11.00 og jeg ville til at pakke sammen, men da jeg lige havde rejst mig kom der en krage lavt ind over hegnet og den måtte lade livet, dog først i andet skud. Så en skøn morgen med god træning for Balder og mig.

13.12.2020 Due/Gåsejagt i Østbirk


Dan og jeg skulle egentlig ha´ været på havjagt i Dan´s nye båd, men der var lovet lige lovlig meget blæst, så vi tog på due/gåsejagt i Østbirk i stedet. Gæssene valgte en anden location en hos os. Duerne var der heller ikke mange, der ville i vores retning. Jeg fik dog skudt en enkelt, som balter apporterede. På tros af, at der ikke var det store at komme efter hyggede vi os. Vi fik et par rundstykker, en basse og lidt kaffe samt en masse hyggesnak. Bedre held næste gang.  

12.12.2020 Jagt i Andkær


Så var det igen tid til en jagt i konsortiet. Vi mødtes ved jagthytten, fordelt i 2 grupper, en med 10 skytter og en gruppe på 5 hundefolk, hvor Balder og jeg var med. Efter en kort parole, tog skytterne opstilling omkring søen og vi hundefolk drev så ind fra enden. Det vil sige, at Balder og jeg tog et hegn langs med vejen og en lille remisse. Der lettede en del ænder fra søen, men de slap uden men´ væk. Balder rejste 2 fasaner, der dog lettede på den modsatte af hegnet, så jeg ikke kunne komme til at skyde. Næste såt var den store engstykke samt skoven. Her blev der skudt en spidsbuk med en utrolig dårlig opsats, så rent avlsmæssigt var det fint. Der blev set en del råvildt og snepper. Balder rejste en enkelt sneppe. Næste såt var voilerskoven, her blev der rejst en håndfuld fasaner, hvor af der blev skudt en høne. Balder og jeg gik igen i yderkanten af stykket og han rejste igen en sneppe, der lettede ud mod en af skytterne, men den fløj for lavt til, at han kunne afgive et forsvarligt skud til den. Nu gik vi til næste såt, hvor vi skulle drive langskoven og her blev der rejst både råvildt, snepper og fasaner, der blev skudt til en fasankok som dog fløj videre.

Nu var klokken 12 og der blev blæst til frokost. Skytterne gik ind i hytten og hundefolket måtte indtage frokosten i bilerne pga. de forbande corona regler.  Den sidste såt, var det lange skovstykke i Munkebjergskoven. Jeg havde valgt, at Balder ikke skulle mere, man skal jo passe på, at den ikke får for meget motion når den er så ung (5½ måned) og krop samt muskler er under opbygning. Jeg tog i stedet en bagpost inde i skoven, her så jeg 2 stykker råvildt passere ude på 50-60 meter. Efter denne såt, som var det sidste tog vi tilbage til hytten for, at holde parade og sige tak for en god, men kold og blæsende dag.   

6.12.2020 jagt i Højenskov og Tofthøj


Dan og far havde igen inviteret, Balder og mig med på jagt i det konsortium de er med i. Vi startede i Højenskov med rundstykker og kaffe. Og denne gang, skulle jeg stå for i den første såt. Jeg så 7 rådyr på ca. 35-40 meters afstand. Vi kørte nu til Tofthøj, hvor Balder og jeg skulle være med til at drive stykket af. Balder søgte fint inde i mosen og han hoppede flere gange i vandet og svømmede rundt. Vi rejste en fasankok, som fløj tæt forbi en af skytterne, som desværre stod med knækket bøsse. Da vi nåede ned for enden af stykket, hvor der er en lille sø rejste der en flok gråænder og jeg skød desværre forbi til en af dem. Vejret havde ellers artet sig pænt hele formiddagen og vi nåede næsten tilbage til gården inden det begyndte at pisse ned. på gården havde de fået indrettet et lille rum over i stalden, hvor vi sluttede af med lidt kaffe og de overskydende rundstykker fra morgenbordet.

Tak for invitationen til far og Dan.

5.12.2020 Riffeljagt og drivjagt med jagtgevær


Morten og jeg havde arrangeret, at vi skulle på jagt, så vi startede ude på hans jagt i Vork Bakker kl. 07.30 med riflen. Vi skulle se om der var noget klovbærende vildt. Jeg sad placeret i et hegn med god udsigt over mark og en mose. Jeg så ikke noget, men Morten så 5 krondyr på naboens jord. Efter et par timer, valgte vi at køre hjem til mig for at skifte bil og tage Balder med. Vi kørte nu til Viuf, hvor vi i det konsortier jeg er med i har flere områder, som er udlagt til frijagt områder. Vel ude ved det første stykke, fik vi lige et rundstykke og en kop kaffe inden vi startede jagten. I den første såt spredte vi os lidt da der var flere områder med lidt høj græs. Balder og jeg gik langs med en bæk hvor der var en del vegetation og her rejste Balder en enkeltbekasin, som desværre ikke er jagtbar, det havde ellers været godt, at få noget af det han rejser skudt for ham. Vi gik nu over på den anden såt på modsatte side af bækken og op langs med et hegn. Det er så dejligt, at Balder allerede er blevet så god til at søge. Han har virkelig meget kontakt med mig og følger fint kommandoen om, at søge i hegnet.

Ca. midtvejs i hegnet søger han rigtig fint og rejser en fasanhøne, som desværre letter ind over nabo reviret, men skønt at se, hvor fint han arbejder. Vi kørte nu om til det tredje revir, som er en stor mark omkranset af hegn og igen var det skønt at se, hvordan Balder søgte hegnet af. Vi fik ikke vildt på tasken, men havde en rigtig god tur, og samtidig var det rigtig god træning for Balder.  Tak til Morten for selskabet.

29.11.2020 Jagt i Andkær med konsortiet


Vi mødtes ved jagthytten. Vi var tolv mand, så vi delte os i 2 hold pga. corona. Hundefolket i den ene gruppe og skytterne i den anden.

Første såt var andehuldet, der lettede 10-15 ænder, men der faldt ikke nogen ned og da flokken kom om til mig, var de for højt oppe. I anden såt stod Balder og jeg for ved en lille sø for enden af mosen, vi så ikke noget, men en af driverne skød en fasankok. I tredje såt stod vi nede i en ret dyb slugt, som er mellem 2 skovstykker. Her kom der en fasankok, som jeg skød til og selv om der dalede en del fjer ned fra himlen fløj den desværre videre. Lidt efter kom der en fasanhøne og den ramte jeg, den faldt 25 meter fra mig i noget tæt brombærkrat. Da jeg kunne høre, at den lå og baskede med vingerne valgte jeg, at sende Balder ind i det tætte krat. Det er lidt af en opgave at få, når man kun er 5 måneder, men han klarede det til top karakter. Han søgte fint op gennem krattet og fandt fasanen, kom stolt ud og hen til mig satte sig foran mig og afleverede den så fint. Hold da k… jeg er stolt af det lille kræ og han fik meget ros af mine side poster.  Fjerde såt bragte ikke vildt i min retning. Så var det tid til en frokost pause og lidt hygge i den varme jagthytte. Dagen sidste såt, var en stor skov såt. For at komme ud til der, hvor vi skulle stå for skulle vi gå langs med den lille å ude i engen. Her fik Balder lov til at støve langs med åen. Efter vi havde gået ca. 200 meter rejser han en fin fasankok, som desværre flyver over på nabo jorden. Det kunne ellers ha´ været sjovt om jeg kunne ha´ skudt den til ham, men dejlig at se ham søge så ivrig. Vel ude på den post jeg skulle stå på, gik der ikke mange minutter før Balder havde skrabet en stak blade sammen og så lagde han sig bar stille og rolig ned. Der kom ikke vildt til mig, men min nabopost skød en rådyr. Efter såten var afblæst, gik Balder og jeg op til ham for, at hjælpe med dyret og for at Balder kunne få lov til at snuse til dyret. Vi tog nu hjem til jagthytten for, at holde parade og afsluttede med lidt hyggesnak og en kop kaffe. Endnu en dejlig jagt dag sammen med Konsortiet og ikke at forglemme Balder, der klarede de rigtig fint.

22.11.2020 jagt i Højenskov og Tofthøj

 

Dan og far havde inviteret, Balder og mig med på jagt i det konsortium de er med i. Vi startede i Højenskov med rundstykker og kaffe. Og denne gang, skulle jeg gå igennem sammen med Balder. Vi startede med, at gå ned i den ene side af skoven. Vi havde ikke gået langt inden, at den første sneppe kom susende. Jeg sendte 2 skud efter den uden dog at ramme. Vi fortsatte derefter ned gennem skoven og her rejste vi yderligere 3 snepper, der dog alle var for lave til at skyde efter. Der blev set 5 stykker råvildt og der blev skudt forbi på en af dem. Dyret var dog så tæt på skytten (5 meter), så der var ikke tegn på anskydning. Balder søgte rigtig fint inde i skoven, men han skulle lige et par gange ha´ at vide, at han ikke skulle lege med de andre hunde. Dan´s hund fik ham sat på plads et par gange og det hjalp. Efter denne såt, kørte vi nu videre ud til Tofthøj for her, at drive mark, hegn og mose igennem. Vi så en del rådyr, der dog ikke var på skudhold. Vi rejste også en enkelt sneppe, en fasanhøne og en ræv. Ræven løb gennem den lille mose og den endte sine dage, da den kom ud mellem 2 jæger, der stod for omme på den modsatte side af mosen. Balder snusede sig frem til den døde ræv og var i første omgang lidt skeptisk, men så fik den ellers skældt ræven ud og efter lidt tid ruskede han også i den. Godt klaret når man kun er 21 uger. Vi sluttede dagen af inde i stalden med en kop kaffe og de overskydende rundstykker og kage. Tak for en dejlig dag

21.11.2020 Due/Gåsejagt i Østbirk


Var i dag sammen med Dan på jagt i Østbirk. Vi havde både gås/duelokker med. Vejret var diset, blæste og det støvregnede. Vi skulle sidde ved et mosehul ude midt på en ny høstet mejsmark. Efter at vi havde fået opsat lokker og lavet 2 skjul, fået en kop kaffe og et rundstykke var vi klar og det samme var Max og Balder. Vi sad ikke længe, inden de første gæs kom, men de var lige 10 meter for høje. Kort tid efter kom der en due og ville sætte sig i træet bag os, men det nåede den ikke, inden at Dan skød den. Og inden for de næste par timer nåede jeg, at skyde 4 duer. Der kom en del gæs, men de ville ikke rigtig ned der, hvor vi sad de søgte over mod en stor sø lige i nærheden. Lille Balder (21 uger) imponerede igen, ved flot at hente duerne ude på marken også selv om de ikke var helt døde, så tog han dem alligevel. Tak for en dejlig dag.

19.11.2020 Andejagt i Andkær


Dan, jeg og Peter var kørt ud til søen for, at se om der skulle komme lidt ænder. Det var en kold og blæsende eftermiddag med temperatur på kun 3 grader. Det føltes meget koldere på grund af blæsten. Balder kunne også godt mærke kulden, for han ville gerne ligge helt tæt op af mig. Vi så kun nogle få ænder, men ingen der kom ind på skudafstand. Efter en halvanden time i kulden gik vi op til bilerne og her kunne vi nyde den smukke stjernehimmel, samt den lavt hængende måne, et rigtig smukt syn. Vi må se om der ikke bliver mere hæld næste gang.

15.11.2020 Skovjagt i Rosenvold


Jeg var blevet inviteret på skovjagt i Rosenvold af Morten. Vi startede kl. 08.30 med rundstykker uden for den idylliske bindingsværks hus som er deres jagthytte. Efter en kort parole, hvor det blev oplyst, at formiddagen bestod af 4 såter og eftermiddagen af 2 såter, begav vi os mod første såt. Jeg fik en placering på en sidepost. Jeg havde en rå inde på 10 meter, som stod med fronten lige mod mig, men skulle skyde ind i såten. Jeg valgte, at lade være da jeg ikke var helt klar over, hvor tæt drevet var på mig.

Anden såt stod jeg igen på en sidepost her så jeg et par snepper og en ugle. Morten skød en sneppe

Tredje såt blev der skudt 2 stykker råvildt. Jeg så en sneppe.

I fjerde såt blev der også skudt råvildt 1 stk. Jeg så 2 sneppe.

Nu gik turen tilbage til jagthytten, hvor jeg inden frokosten lige fik luftet lille Balder, som denne gang kun var med for at træne det at ligge i bilen (og det gik fint). Vi fik en dejlig sandwich til middag.

I den 5 såt fik jeg en placering hvor der var 3 skovveje der mødtes. Et rigtig fint sted, men der kom desværre ikke vildt ud til mig, men skønt at stå der i efterårs solen og nyde de sidste blade på træerne drysse ned.

Sidste såt var jeg placeret på et hjørne af et vildthegn, der var rundt om et område med juletræer. Jeg så 2 snepper.

Vel tilbage ved jagthytten blev der holdt vildtparade over dagens udbytte 3 rådyr og en sneppe. Tak for en dejlig jagtdag

8.11.2020 jagt i Højenskov og Tofthøj


Dan og far havde inviteret mig med på jagt i det konsortium de er med i. Vi startede i Højenskov med rundstykker og kaffe.

Jeg havde lille Balder med, men han blev i bilen under den første såt. Jeg blev sat af lige inden for i skoven, jeg så ingen jagtbar vildt, men nød stilheden og solens varme, der er bare dejlig i skoven om efteråret, når bladene daler langsomt ned akkompagneret af farver, lys og lugte.

Vi kørte nu til Tofthøj, hvor Balder skulle med på sin første jagt som drivende hund. Det første stykke var en mark stykke med lidt høj græs og tidsler. Efter at han havde fået lidt skældud af dans hund og mig, fordi han ville lege gik det faktisk rigtig godt. Han var ikke langtid om at lære at søge til den side som jeg dirigerede ham i. Det næste stykke bestod af hegn og 2 vandhuller her blev der rejst en sneppe og set en ræv. Ved det sidste vandhul var der en del enkeltbekkasiner og da Dans hund sprang i vandet hoppede Balder også i og svømmede rundt og det var så førstegang han var i vand og så svømmede han bare ”fedt”. Herefter blev der om rokeret lidt i skyttekæden og vi skulle nu drive et lille mosestykke Balder og jeg gik ude langs kanten og jeg dirigerede ham ind i krattet, hvor han søgte rigtig fint. Da vi var kommet rundt om et hjørne stoppede Balder pludselig op og sprang ind i krattet og ud kom der en skovsneppe, dog for lavt til at jeg kunne skyde. Efter stor ros gik vi videre og 20 meter længere hende skete samme senarie, Balder søgte ind i krattet og ud kom der en skovsneppe, uh hvor er det fedt at opleve at han har så godt et jagt instinkt. Der blev set et rådyr og 2 ænder nede ved søen. I den sidste såt blev der set en hare. Vel oppe ved bilen var det tid til at nyde en kop kaffe og snakke lidt om dagen. Og hvor bliver man stolt når flere af deltagerne roste lille Balder. Tak til Dan og Far    


7.11.2020 Fællesjagt i Konsortiet


Så rendte vi ind i Corona forsamlingsforbuddet på 10 personer, men vi var ”så heldig, at der var en der meldte afbud” det betød, at vi var 10 mand og vi var ikke bundet af, at skulle være i 2 grupper. Vi mødtes alle ved jagthytten kl. 08.30 efter en kopkaffe, var der blæst til parole. Den første såt var søen ved hytten. Her lettede der en stor flok gråænder og krikænder samt en gås. Der blev skudt en enkelt and. Og set et stykke råvildt. En af hundefolkene tog hjørnet af stykket, her rejste han et par fasaner som han skød til, men ramte ikke. Næste såt var Sønderskoven. Her havde vi valgt at vende lidt om på, hvordan vi plejer at drive stykket af. Skytterne gik ud gennem engen (rejste et dyr) og stod for ude for enden af skoven og hundefolkene drev fra matrikel 100 og ud. Der blev set 9 rådyr og 8 snepper. Næste såt var første remisse bag gården. Da vi stod samlet og skulle til at gå op til remissen, kom der et dyr og gik ind i remissen. Vi tog opstilling om remissen og hundene blev sendt ind. Dyret kom ud mellem 2 skytter, men Carsten fik ikke ordentlig hold på den (den løb stærkt) så han valgte, at lade den løbe. Vi kørte nu tilbage til hytten, hvor der blev blæst til frokost. Efter frokosten drev vi voliereskoven, her blev der også rejst dyr, som løb ned i mosen. Der kom også en fin fasankok, som der blev bommet 4 skud på. Der var også en enkelt sneppe. Næste såt var langskoven, her blev der også set dyr, der dog gik bagud samt 2 snepper. Der blev rejst en enkelt fasankok, som valgte, at flyve hen over en af skytterne og det døde den af. Jeg havde igen lille Balder med (nu 19 uger gammel) og han fandt fasankokken selv om den var faldet 15-20 meter væk og han kom stolt med den i munden og sad pænt foran mig og afleverede den. (hold K… hvor er jeg stolt af ham.) Vi valgte at stoppe jagten og samledes oppe ved hytten, hvor vi sad og hyggesnakkede lidt i det fine vejr inden vi holdt paraden.

Alt i alt en dejlig dag.  

Riffeljagt i Vork Bakker 31.1.2020


Morten havde inviteret mig, med ud på det jagt han har i Vork Bakker. Vi skulle se om der var råvildt eller kronvildt. Solen stod op kl 07.24 så morten hentede mig kl. 06.20. Det er rart, at komme ud i ordentlig tid, så der lige kan falde lidt ro på en selv og omgivelserne. Det var temmelig diset denne lørdag morgen, man kunne kun se knap 60-70 m frem. Jeg havde fået mig placeret op af et træ. Skydestokken havde jeg forsynet med en tvær stiver, så jeg kunne hænge mit lille sløringsnet op på den. Nu var det bare at vente og nyde kaffen. Kl. 07.30 anede jeg 4 krondyr i tågen ca. 100 meter ude. Jeg lagde riflen tilrette i skydestokken, men det var umulig, at finde et tydeligt punkt på dyrene pga. tågen. Så det blev ved oplevelsen. Kl. 09.00 mødtes vi igen. Morten havde oplevet, hvordan en musvåge trak en regnorm op af jorden og åd den, ikke et syn man ser vær dag. Vi afsluttede morgenen med et besøg hos bageren. Tak for invitationen.

Due/kragejagt den 23.10.2020


Jeg havde inviteret min kammerat Morten med ud på lidt eftermiddags trækjagt i Andkær, fortrinsvis efter duer. Vi mødtes kl. 13.00 ved laden og gik derefter ca. 800 meter op til et hegn. Her opsatte vi sløringsnet mellem nogle grene. Duerene placerede vi 25 meter ude på marken let spredt. Der var en del duer i luften og vi havde ret hurtigt også chancer til et par stykker, som vi skød forbi på. Op langs hegnet i min side kom der en krage, jeg sagde til Morten, at den kan du godt skyde til. Har ramte den og den faldt til jorden, ikke helt død. Balder og jeg gik ud for at hente den. Balder fik hurtigt færden af den og tog den selvom, at den hakkede efter ham. Han afleverede den fint til mig, så jeg kunne aflive den. Vel tilbage i skjulet var det tid til at få en kop kaffe, men som det ofte sker, når man lige har fået kaffe i koppen kommer der fugle. En flok duer kom bagfra og de drejede rundt ind over lokkerne og jeg skød en. Igen kom Balder på arbejde og han fandt fint duen og afleverede den til mig. Det er så dejlig, at opleve hvor lærenem han er, for han er trods alt kun 18 uger. Det er nu noget dejligt ved, at være på denne form for jagt, man kan sidde og hyggesnakke, drikke kaffe og nyde naturen samtidig. Inden vi pakkede, lykkedes det os at nedlægge endnu en krage. Tak for en dejlig eftermiddag.

Årets anden jagt i konsortiet 18.10.2020


Vi startede årets anden jagt på de jorde vi har jagt på i Viuf. Vi mødtes kl. 08.30 til morgen mad og derefter tog vi første såt. Her blev der set snepper og 5 rådyr. I anden såt var der ikke noget hjemme. Vi kørte nu til Andkær, hvor vi tog opstilling omkring søen og her var der både ænder og fasaner. Jeg skød en fin fasan kok som lille Balder stolt apporterede og gik med den i munden hele vejen tilbage til hytten. Nu var det frokost tid og alle man samledes ved hytten. Næste såt var på en stor mark med to remiser. Her blev der set 9 stykker råvildt og skudt 2 fasaner. Sidste såt var voiler skoven her var der en del fasaner der blev skudt. Der var også 2 rådyr i skoven samt et par snepper. Min sidepost skød en fasanhøne der landede i det lidt høje vinter raps. De havde lokaliseret den, men råbte til mig om Balder skulle prøve, at finde den. Så Balder og jeg begav os op mod det sted, hvor fasanen skulle ligge. 10 meter før vi kom der op havde Balder allerede fanget færden af den og fandt hurtig frem til den, tog den i munden og gik fint med den hen til mig. Uh man bliver stolt af det lille kræ. Endnu en dejlig dag i konsortiet. Vel hjemme igen trænede vi lidt på græsplænen med fasankokken.

Jagt i Østbirk den 17.10.2020


Jørn havde inviteret til jagt i hans juletræsplantage. Vi startede kl. 09.00 med morgenmad på terrassen. den første såt var i lav juletræskultur her var der ingen fasaner, men lige uden for var der et hjørne med tæt buskads her lettede der nogle stykker. Der kom en fasanhøne ud over ved mig og Lille Balder som jeg havde taget med i denne såt. Jeg skød fasanen og den landede i noget lavt græs, hvor den baskede lidt rundt en 35 meter ude. balder der nu er blevet 17 uger så godt hvor den landede og da jeg løsnede ham og sagde aport styrtede han ud til fasanen, tog den i munden og kom stolt hen imod mig med den. Uh hvor bliver man stolt af den lille fyr at han allerede vil apotere. Der blev skudt til et par fasaner mere i denne såt dog uden resultat. i næste såt rejste Dans hund en fasanhøne som både dan og jeg skød til og fik. Næste såt var pyntegrønkultur, her blev der set sneppe og far Erling der også var med skød et rådyr. sidste såt var et mejsstykke her var der råvildt, men de snød os. vel tilbage på gården stod den nu på hjemmelavet gule ærter med alt tilbehør, uh det smagte godt og godt vi ikke skulle ud på jagt bagefter. Tak til Jørgen for en dejlig dag og jeg glæder mig allerede til næste jagt hos ham.

Havjagt den 16.10.2020


Peder havde inviteret mig med på havjagt i hans båd. Vi sejlede ud fra Fredericia kl.09.00 med kurs nord på. Vi så ikke så mange edderfugle, men vi forsøgte at sejle til nogle små flokke, som dog hurtig lettede. Ved middagstid lagde vi til i Rosenvold havn og fik vores frokost. Det var fantastisk dejlig, at sidde der i solskind og indtage sin mad. Efter frokosten stak vi igen mod nord, op mod Bjørnsknude. Nu var der kommet rigtig mange Sortænder, men de ville slet ikke holde sig på vandet og lettede langt før end vi kom på skudhold. Vi spottede på vejen hjem en lille flok edderfugle, som vi sejlede til og det lykkedes os, at nedlægge 2 kokke, hvor af den ene dykkede, men til sidst fik vi ram på den. Så 2 fine kokke blev det til, tak til Peder for en rigtig dejlig dag.

Krage/duejagt 10.10.2020


Lille Balder, far og jeg var kørt ud til den gård, hvor jeg er med i jagten for at skyde krager og duer. Vi placerede skjulet op af stakladen og satte uglen og nogle krager op ude på marken. Det kneb lidt med at ramme i begyndelsen, vi skød forbi på de første 2 krager der kom, men så havde vi fået os tunet ind på dem og det lykkedes at skyde 5 stk. og en skovdue. Balder var trods sine kun 16 uger fantastisk dygtig, han snusede sig frem til samtlige fugle og tog dem i gabet og bar dem tilbage til skjulet. Næste gang, bliver det duerne vi går efter, der kom utrolig mange oppe i hegnet

Andejagt 9.10.2020


Dan og jeg var taget ud til søen i Andkær. der kom en del ænder, men de var for højt oppe. der kom også en lille flok gæs, der bare skulle ha´ været 10 m længere nede så havde der være gode chancer. en halv time før lukketid kom der en enlig gråandrik som vi skød. den var ikke helt død så Dan´s hund måtte lige en tur i søen. den svømmede rund et stykke tid inden det lykkedes den at få fat i anden. Det blev ikke til mere denne aften, men der kommer sikkert flere ture der ud.

Årets første jagt i konsordiet 3.10.2020


Så oprandt dagen for første fællesjagt i konsortiet. der var tilmeldt 29 mand. Det gav lidt planlægning pga. det hersens corona, men det gik nu fint. Der blev set rigtig meget råvildt. der var mange ænder i søen, men de lettede for tidlig og der blev kun skudt 2. i samme såt blev der skudt 2 fasaner. I tredje såt skød jeg en fasan der kom super hurtig da den havde en kraftig vind med sig, mit første skud var håbløs bagved men andet skud traf fasanen og den gik ned. der blev skudt til et dyr som der efter følgende var schweisshund på. Lille Balder var med på 2 af såterne, hvor den sad sammen med mig. Han var rigtig dygtig ingen piber ri eller gøen, han lagde sig bare ned, dejlig at han allerede har lært det.


Duejagt 17.9.2020


Egentlig var det alt for fint vejr at tage på duejagt, men jeg havde arrangeret med Morten at vi skulle ud et par timer denne eftermiddag. placeringen var den samme som sidst, men opsætningen af lokkerne var anderledes. Efter at vi havde fået skjul og lokker sat op var det tid til en kop kaffe. vi havde ikke mere end lige fået kaffe i koppen da den første dur smed sig mellem lokkerne. jeg sagde til Morten at den kunne han godt skyde, så jeg dukkede mig ned og Morten skød to skud rent forbi, nå men nu var vi igang. Lille balder fik en del fjer i munden, men det afskrækkede ham ikke. Pludselig kom der en due ind over lokkerne og mjeg svingede bøssen og bang den første due var død. vi talte lidt om hvordan det kunne lade sig gøre at skyde forbi på en due der sad på jorden. kort tid efter lavede jeg samme nummer og skød også forbi på en der sad på jorden. det blev til en del forbiskud, så hvis vi havde kunnet ramme havde vi haft 7 duer, men en god eftermiddag var det. 

Duejagt 13.9.2020


Så kom reguleringstilladelsen på skovduer i hus og jeg tog ud på jagtstykket og satte mig for enden af et hegn hvor to marker støder sammen. Den ene var nysået og på den anden var der vinter raps. det blev til 2 duer de ville ikke rigtig slå på lokkerne da der var flere flokke længere ude på marken de heller ville til. Den nye Balder var naturligvis med på tros af at han kun var 14 uger kunne han saktens snuse sig frem til duerne ude på marken og han slæbte dem selv ind i skjulet i vingerne. næste gang skal der prøves en anden opstilling med duerne.

Kronvildt jagt 13.09.2020


Morten havde inviteret mig med ud på hans jagt i Vork for at se efter Kronvildt. Vejret var fint det blæste dog en del og når man sidder oppe på en top giver det lidt vind i øjnene. Vi så ikke kronvildt hverken der, hvor Morten sad eller der, hvor jeg sad. Men en dejlig aften var det, nød naturen og en god kop kaffe. Tak Morten, for at jeg måtte komme med.

Årets første jagt 10.9.2020


Årets første jagt var kragejagt. Jeg havde taget min far og lillebror med. Far og jeg sad oppe i en remisse midt på marken og lillebror sad nede ved en staklade. jeg havde taget min nye 11 uger gamle hund med og den opførte sig eksemplarisk, ingen piber ri og skud var den også ligeglad med. lille bror skød til flere krager der faldt da en enkelt. Der kom en enkelt krage rigtig godt ind til far men han fik ikke rigtig hold på den. Pludselig kom der en krage ind fra venstre side af mig og da den var lige over mig skød jeg den. det var sjovt at se lille Balder da vi kom ud til den på marken først gik han stille og rolig op mod den og snuste til den for derefter at tage den i vingen og slæbte den baglæns ind til skjulet, en fed oplevelse, så den skal nok få det lært. Der kom en enkelt krage mere som far og jeg skød til og ramte den fortsatte dog på stive vinger over i retningen hvor lillebror sad, så han sendte hans hund ud og hente den. Her efter pakkede vi sammen. En dejlig start på sæsonen.

Bukkejagt den 12.7.2020


Jeg havde valgt, at tage på bukkejagt et af de steder i Viuf hvor jeg har jagt. Jeg havde været ude et par dage før og kikke lidt ud over området, som er ved at blive omdannet til en grusgrav. Fra en af de volde af overfladejord, der er rundt om grusgraven fik jeg øje på et par dyr ca. 500 meter ude, en rå og måske en buk ellers så jeg ikke flere dyr den aften. Et par dage senere valgte ud fra dette syn, at jeg måtte prøve, at sætte mig over til der hvor dyrene gik. Det var nu ikke det nemmeste sted at komme til, da jeg måtte gå på toppen af det, der var skubbet sammen og flere steder var der 15 - 20 meter ned til bunden af grusgraven. Da jeg kl. 18.30 endelig var kommet der hen, hvor jeg ville være skulle der lige graves/sparkes en platform på bagsiden af en af toppene.

En alternativ skydetårn, men med en rigtig fin overblik. Efter at ha´ fået tingene på plads og en kop kaffe fandt jeg mit bukkekald frem. For chancen for at brunsten var gået i gang var jo til stede. Jeg peb et par gange og gentog det ca. med 15 min interval. 

kl. ca. 20.50 så jeg i kikkerten (i den retning hvor skydestokken står) en buk. Den var nok ca. 250 meter ude. Jeg peb en enkelt gang med bukkekaldet og den reagerede prompte ved at bevæge sig i retningen af mig. Jeg var klar til, at skyde hvis den kom ind på ca. 100 meter, men da den var ca. 150 meter ude gik den pludselig ind i skoven. Øv tænkte jeg, den havde måske fået færden af mig, da vinden var i den retning. Nu kom jeg til, at tænke på noget jeg havde hørt fra en gammel jæger for mange år siden, at ældre bukke godt kan finde på, at gå i en halvbue rundt om råen, så jeg begyndte at koncentrere mig om den modsatte side. Og kl 21.05 kom bukken ud fra skoven (der hvor riflen peger) ca. 45 meter fra mig. Jeg kunne konstatere, at det var en rigtig fin stor buk. Den gik lige et par meter frem og viste bredsiden til. Jeg placerede tråd korset lidt højt på bladet pga. vegetation og lod kuglen gå. Bukken døde i knaldet som man siger. Pyh, det er den samme følelse der strømmer igennem min krop vær gang jeg har skudt en buk, glæde, lettelse og ydmyghed. Jeg tog lige en kop kaffe, inden jeg gik ned til bukken og tog den i nærmere øjesyn. Det var som det ses på billedet en rigtig fin og symmetrisk gaffelbuk med en stor krop (den vejede 19 kg.brækket). Nå, men der var ikke tid til, at dvæle for længe for myggene var ved at komme og solen var ved at nå horisonten. Jeg fik hurtig brækket bukken og fik den over skulderen. Så gik det ellers over de stejle toppe tilbage til bilen. Vel omme ved bilen, kunne jeg konstatere, at jeg var total gennemblødt, ikke af regn, men af sved og pulsen var der oppe, hvor lamperne blinkede. Pyh det var godt, at jeg havde et ekstra sæt tøj med i bilen. Tak for en fantastisk oplevelse.

Bukkejagt 18.5.20 Morgen


Klokken var 04.40 da jeg satte mig tilrette samme sted som aftenen før. Jeg kan godt lide at komme en ½ times tid før skydetid, sådan lige for at få pulsen ned og nyde en kop kaffe, høre og lugte naturen vågne, det er en fantastisk dejlig oplevelse.
Kl. 05.10 kom der en stor rå ude fra engen og gik ind i skoven. Så havde jeg fornøjelsen af 2 egerne der i 20 minutter hoppede rund og legede tagfat i træerne, vældig morsomt at iagttage hvor adrætte de er.
Kl. 06.15 kom smaldyret og spidsbukken fra i aftes op forbi mig på 25 meters afstand. Det var sjovt, at se reaktionen på smaldyret, som stoppede op og kikkede intens i den retning hvor jeg sad, men efter lidt tid essede den roligt igen. Efter et kvarters tid gik de ind i skoven.
Kl. 06.50 kom der en buk ud på min højre side ca. 40 meter ude. Jeg havde slet ikke opdaget den, den var nu på vej væk fra mig. Hurtig op med riflen. Der var heldigvis en god gren på det bøgetræ jeg sad under, der kunne bruges som støtte, men bukken gik med spejlet til, så det var umulig at få et godt skud. Jeg piftede en gang og bukken stoppede, men stadig med spejlet til, så sagde jeg bøh bøh for at få den til at vende sig, det hjalp heller ikke, så jeg piftede en gang til. Nu trådte den lige et halvt skridt til siden, jeg tænkte det er nu eller aldrig. Den røde prik i tråd korset placerede jeg midt for dyret lidt højt og lod skuddet gå. Bukken tegnede tydelig på kuglen og spurtede 15 meter, hvorefter den væltede stendød om. Yes endnu en fantastisk oplevelse, der gik op i en højere enhed. Jeg tog mig lige en velfortjent kop kaffe, inden jeg gik over til bukken. Som man kan se på billederne var det, hvis jeg selv skal sige det et godt skud og på skudstedet var der tydelig schweis. En rigtig fin 6ender buk lå nu der i skovbunden, tror ikke den opfattede noget inden den døde, og nu skal den fylde maven med de herligste retter, opsatsen skal op på vægen til evigt minde om den dejlige morgen i maj. Vel hjemme blev dyret vejet og den vejede 19 kg brækket en rigtig fin størrelse.

Bukkejagt 17.5.20


jeg valgte at tage ud lidt senere på morgenen og placerede mig denne gang for enden af markstykket. der kom dog ikke råvildt, men så en del harer og fasaner.

om aftenen gik jeg igen ind i bunden af skovstykket, hvor jeg sad aftenen før her så jeg 2 råer der var klar til at sætte lam, samt en spidsbuk i bast og et smalddyr der gik sammen og essede 


Bukkejagt 16.5.20 Morgen


Så oprandt dagen for bukkejagten. Jeg skulle jage i et område, der heder Sønderskoven, hvor der båd er skov og mark. Det var en kold og blæsende morgen, men jeg var heldigvis på læsiden af skoven. Jeg havde overvejet om jeg skulle tage de lange underhyler på, havde heldigvis lyttet til erfaringen og taget dem på, for da jeg kl. 04.40 sad oppe i stigen kunne jeg godt mærke kulden. Jeg havde valgt, at sætte min egen stige op på bagsiden af den der står der i forvejen, så jeg kunne kikke ind i skoven. Nå, men vel på plads og med en varm kop kaffe, var det så bare at vente på bukken. Der var vældig gang i naturen, egern der pilede rundt i træerne harer og fasaner ude på marken, men kl. 06.20 kom der en rigtig fin ung spidsbuk, den kom helt ind på 20 meter. Jeg kunne så men sagtens ha´ skudt den, men den kunne godt klare et par år til at udvikle sig i. Da jeg kl. 08.00 kravlede ned fra stigen og satte mig i kanten af marken, kunne jeg et stykke borte se en anden buk med kun en stang og i bast gå ude på marken. Efter nogle minutter fik den selskab af den spidsbuk, der var kommet forbi mig tidligere og man kunne tydelig, se at de kendte hinanden for de stod og slikkede på hinanden. En dejlig morgen med masser af vildt.


Bukkejagt 16.5.20 Aften


Her til aften valgte jeg en anden taktik og gik ind fra den anden side af skovstykket. Et område, hvor der er blevet plantet ny skov. jeg placerede mig under et lille bøgetræ hvor der var fint udsyn over området. jeg så den fine spidsbuk fra om morgenen sam en stor rå der så ud til at være klar til at sætte lam.

Grundet oprettels af ny side er alle raporter fra 2017 -2019 forsvundet, men der vil være billeder.

2018

2019

2017

30.1.2016 rævejagt hos Randbøl Jagtforening.


Vi startede kl. 09.00 med rundstykker i foreningshuset på skydebanen. Efter 5 store såter var der ingen ræve på paraden. Der blev set meget råvildt og snepper. Dagen sluttede med dejlig ungarsk gullashsuppe. Det var hårdt tiltrængt oven på en lang dag med hunden.


Den 29.1.2016 Due jagten der endte med rådyr.


Jeg havde bestemt mig for, at skulle på duejagt, men havde også taget min nye riflen med, så jeg senere på dagen kunne gå en tur i skoven efter rådyr. Det blæste vældig meget denne fredag eftermiddag, så der skulle være gode chancer for duer på en mark, hvor der stod en del korn der ikke var blevet høstet, da det var for vådt til at de kunne køre der. Lige før jeg skulle dreje ind til jagtstykket passere jeg en mark med raps, hvor vi også har jagten. Langs med det store hegn kunne jeg se, at der gik et dyr og essede. Jeg kørte op for enden af vejen for lige, at få et overblik over situationen. Vinden var god, den blæste direkte op i mod mig og dyret stod ude på ca. 150 meter i en lille lavning, med spejlet lige mod mig. På med tøj og støvler, fik fundet riflen frem og spændt min nye hofte skydestok om livet. Balder fulgte med ca. 50 meter ned langs hegnet, hvor jeg så dækkede ham af. Jeg fortsatte langsomt min pürsch ned langs det brede hegn. I kikkerten kunne jeg se, det var en pæn stor rå der gik i kanten og essede. Jeg pürschede forsigtig frem og når dyret løftede hovedet stoppede jeg. Jeg valgte at stoppe min pürsch ca. 40 meter fra den. Den hørte/lugtede mig ikke på grund af den kraftige blæst. Jeg placerede riflen i hofte skydestok og piftede en gang og råen vendte bladet til. Jeg placerede trådkorset lige bag bladet og slap kuglen. Råen sprang en meter i luften og tumlede rundt ind i noget tæt krat. Jeg kunne høre, at den gik et stykke, men var ganske sikke på, at jeg havde placeret en god kugle. Ved skudstedet var der da også en del lunge og hjerte blod, så var jeg sikker på, at den ikke var gået langt. Jeg kunne sikkert sagtens selv ha´ fundet dyret, men jeg fløjtede efter Balder, der havde været dækket af oppe i hegnet. Da han kom, satte jeg ham på sporet, han fandt hurtig frem til dyret, der lå forendt inde i noget tæt krat ca. 25 meter fra skudstedet. I sådan en situation er det sku´ dejlig med en stor stærk hund, for jeg sagde bare apport og så kom han slæbende med dyret ud af krattet. Da jeg brækkede dyret kunne jeg se, at kuglen havde ramt både lunge og hjerte. Vel oppe ved bilen, var det tid til en kop kaffe og nyde følelsen af en vellykket jagt. Råen vejede 17 kilo brækket og var i god foderstand. Det blev ikke til duer, men en rigtig god debut for min nye riffel og hofte skydestok. Endnu en fantastisk og uforglemmelig oplevelse kan skrives i jagtjournalen.

Balder var blevet rødplettet

31.1.2016 Kronvildtjagt


Jeg havde fået lov til at tage ud og kikke efter kronvildt hos min gode ven Morten. Så dog ikke kronvildt, men en del andet vildt. det var så sæsonens sidste jagt

5-6/12. 2015 Ballum


Far og jeg kørte igen en tur til Ballum, da der var lovet 15-16 meter i sek. og forhøjet vandstand ved vestkysten. Det med den høje vandstand kunne vi se allerede ved Ribe, hvor der var vand så langt øjet det rakte. Da vi kom ud til jagtstykket kl. 15.00 kunne vi også mærke vinden, for det ruskede godt i bilen. Vi fik parkeret, så vi havde lidt læ ved sidedøren. Imens vi fik tøj på kom Frank, som også er med i jagten og da han havde fået tøj på gik vi ned langs grøften. Der var godt nok meget vand på marken og man skulle se sig godt for, så man ikke trådte ned i et af hjulsporene for, så ville der komme vand i støvlerne. Vi fordelte os langs grøften og fik sat skjul og lokkegæs op. Det væltede ind med gæs, men desværre de forkerte, altså Bramgæs. De kom i tusinde vis og smed sig på marken ved siden af vores. Der kom dog også nogle enkelte kortnæbede og det lykkedes Frank, at skyde en enkelt og kort tid efter fik far også en. Da det begyndte at blive mørkt kom der en del pibeænder, men desværre helt nede ved åen og der kunne vi ikke komme ned pga. den høje vandstand. Jeg skød dog forbi på en krikand, der kom susende i medvind. Frank fandt ud af at der var rigtig meget vand i grøften, for han trådte et skridt tilbage og havnede med det ene ben i grøften, så var han våd. Vi gik nu op til den gamle campingvogn og fik en kop kaffe sammen med Frank inden han skulle hjem. Efter at Frank var kørt fik vi gang i trangia sættet og fik varmet noget mad. Ved nitiden redte vi op i Folkevognen og gik i seng. Der gik lidt tid inden man kunne falde i søvn, for man skulle lige finde rytmen i bilens gyngen i vinden. Vi stod op kl. 05.45 fik lavet kaffe og varmet nogle boller. Da jeg kom ned til mit skjul kunne jeg konstatere at vandet var steget endnu mere, for der stod 10 cm. vand inde i skjulet. Jeg flyttede det en 20 meter. Så var det bare at vente. Der kom igen en hel del ænder, men uden for skudvidde, for de trak langs åen. Da det begyndte at blive lyst, kom der som dagen før i tusinde vis af Bramgæs, de væltede ned fra himlen, smed sig mellem mine gåselokker og på nabomarken, det var helt vild. kl. 09.00 kom der 2 kortnæbede gæs og den ene af dem slog ind over mine lokker. Jeg holdte til den og den gik ned, Balder var hurtig ude efter den. Vi sad i skjulet til klokken var 11.30 så meldte far over radioen, at han havde fået nok af at se på alle de gæs, der ikke må skydes, så vi bestemte os for, at pakke sammen og køre hjem. På vejen hjem blev vi også lige stoppet af politiet og så skulle jeg lige puste i alkometeret, den viste selvfølgelig 0,00. Endnu en tur til det vilde vest med gode oplevelser.